Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изчезването на Gabby Petito. Бихте ли арестували Brian?

 • 10 082
 • 283
 •   1
Отговори
# 225
 • соросоиден либераст
 • Мнения: 11 155
Не знам колко, но нашите не се справят

Добре, че крадците си ги познават поименно и като открадне някой кола, ходят да му начукат канчето

За дребните хулигани и евтините коли, де
Другите не ги намират, защото разследването изисква ресурс, който те нямат

Дори компютри май нямат

# 226
 • Мнения: 1 741
Е! Последно някой е видян от продавачка и съответно,  трябва да доказва, че не го е закопала тя някъде?! Полицията и съдът трябва да докажат обвинението, а не заподозреният да доказва, че не е извършил престъпление. Дори, при наличие на признание, престъплението трябва да се докаже. Законът пази хората да не си навредят сами -например, някой нестабилно психически признава за нещо, което не е свършил.

# 227
 • Мнения: 900
Когато се установи че има престъпление годеникът вече беше в неизвестност. Не се съмнявам, че щяха да намерят повод да го задържат и че ако се знаеше къде щеше да е в ареста. Не се съмнявам и че са го наблюдавали дните преди да се открие тялото, но явно са имали пропуск.

В днешно време не е лесно да се крие човек, телефон не може да носиш, камери навсякъде, явно добре се е организирал Браян в криенето и още по-вероятно е на място където не могат да го открият. Според мен вече е някъде в Южна Америка в държава без споразумение за екстрадиция.

# 228
 • Мнения: 1 741
Moже, може, но това са обикновени хора, а не изпечени престъпници, които са врели кипели в разни схеми по минаване на граница и криене на сигурно място. Виж  Брендо, как добре се е ориентирал къде да се окопае.

# 229
 • Мнения: 11 912
Аз съм изумена от случая на две момичета, тийнейджърки Аби и Либи, при които дори едното дете  е успяло да направи снимка и запис на гласа на мъжа, който ги е повел надолу по някакъв хълм и после ги намират убити Sad Въпреки това случая е неразкрит вече толкова време!
https://en.wikipedia.org/wiki/Murders_of_Abigail_Williams_and_Liberty_German

# 230
 • Мнения: 900
Аз съм изумена от случая на две момичета, тийнейджърки Аби и Либи, при които дори едното дете  е успяло да направи снимка и запис на гласа на мъжа, който ги е повел надолу по някакъв хълм и после ги намират убити Sad Въпреки това случая е неразкрит вече толкова време!
https://en.wikipedia.org/wiki/Murders_of_Abigail_Williams_and_Liberty_German

Не разкритите/не осъдени убиици са доста неприятна тема и за съжаление доста случаи си има вече публично документирани. На мен лично основният случай тук първоначално ми напомни на този за Кейси Мари-Антъни, чиято 2 годишна дъщеря липсва 30 дни, за което баба й подава сигнал в полицията в деня в който разбира че я няма, а майката твърди че е отвлечена от бавачката и я издирва със собствени сили. Осъдени няма.
Скрит текст:


Прави ми впечатление как разследванията се документират и част от процеса става публичен, за разлика от при нас.

# 231
 • Мнения: 4 600
Не ми е ясно - полицията иска да разпита някой във връзка с престъпление, но той им казва " гледайте си работата, няма да говоря" и те не могат да направят нищо. Така ли е в САЩ? Оказва се, че полицаите не са го виждали изобщо и не са говорили с него. Но пък бил под наблюдение??
Разбира се, че може да им каже да си гледат работата и да откаже да говори, а в секундата, в която каже искам адвокат, са длъжни да прекратят разпита дори и преди да е започнал.

# 232
 • Мнения: 10 941
Това, по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора защитават тези правила.
Да се трепят да доказват вина.И защото например майка може да признае престъпление за да защити детето си,  а то да е невинно.
Само че за следовател се иска повече акъл, а той  е на свършване по всичките земни кълбета дет се казва.

# 233
 • Мнения: 12 510
А защо му е адвокат, ако само ще мълчи? Ще помълчи малко и ще го пуснат вкъщи, не ли?

# 234
 • Мнения: 1 741
Ами, да мълчиш на разпит в полицията, не е като да се мусиш на гаджето.

# 235
 • Мнения: 12 510
Ами тук така се обяснява - имаш право да мълчиш, нямат право да те задържат, какво да те правят, освен да те пуснат? За мен е странно, ама така казват, че било.

# 236
 • Мнения: 1 547
Гледах един случай свързано с убита майка като единствен свидетел е дете на 5-6 години и това е човека последно видял майка си. Беше на разпит от полицаи, пак повтарям полицаи, а не такива, които се занимават с деца и след 3 часа разпит накрая настроиха детето да каже, каквото полицаите искаха да чуят, че той е наръгал майка си. Сега не ви го казвам едно към едно, но имаше подобна случка. Давам го като пример, защото не е наистина просто да се зъбиш на приятел или гадже. Плюс имат огромно основание да го задържат за разпит, защото е последния човек, който е видял Габи и мистериозно без гък и мък се прибира БЕЗ нея. След като е лице, което представлява потенциален убиец по закон/аз съм сигурен, че е той/ споррд мен могат да му ударят 24 часа разпит като излязат малко от закона и пропускат през ушите си, че иска адвокат. Също съм го виждал да става този тип разпит.

# 237
 • Мнения: 4 023
В Китай трябва да говориш като те разпитват. А в С. Корея като те съдят изобщо може да не присъстваш на делото. Прокурора обвинява, а адвоката ти започва да се възмущава какъв престъпник са му дали да защитава и се включва в обвинението. После те осъждат и те изпращат в лагера, като изобщо не е необходимо да те уведомяват на колко години си осъден.

# 238
 • София
 • Мнения: 65
Свидетелят, за разлика от заподозрения, от обвиняемия и от подсъдимия (които имат право да мълчат, т.е.- да откажат да дават обяснения по делото), е длъжен да се яви пред правозащитния/правораздавателния орган, и да даде показания.
Чл. 120 от българския Наказателно-процесуален кодекс (НПК) гласи:
ал.1: Свидетелят е длъжен: да се яви пред съответния орган, когато бъде призован; да изложи всичко, което знае по делото и да отговаря на поставените му въпроси, както и да остане на разположение на органа, който го е призовал, докато това е необходимо.
ал.3: Свидетел, който не се яви на определеното място и време да даде показания, се наказва с глоба до 300 лева и се довежда принудително за разпит по реда на чл. 71. Ако свидетелят посочи уважителни причини за неявяването си, глобата и принудителното довеждане се отменят.
ал.4: Свидетел, който извън случаите по чл. 119 и чл. 121 откаже да свидетелства, се наказва с глоба до 1000 лева.
Освен това, при даване на показания, свидетелят е длъжен да говори истината, и то цялата истина (т.е. да не затаява истина, казано на "правен език"), като в противен случай носи наказателна отговорност (до 5 години затвор), по силата на чл. 290 ал. 1 от Наказателния кодекс (НК).
Така са уредени законодателно обсъжданите по-горе в темата въпроси в България, а не се съмнявам - и в повечето държави по света.
Т.е. - има голяма разлика между фигурите на заподозрян/обвиняем/подсъдим - от една страна, и на свидетел - от друга. Първата категория лица, при разпит могат да говорят неща, които са в техен интерес и обслужват защитната им позиция (право, предоставено им от закона), както и да мълчат, ако са преценили, че това би било по-целесъобразно с оглед тяхната защита, докато свидетелите нямат такива законови възможности.

# 239
 • София
 • Мнения: 13 168
В един от случаите, които съм гледала,  осъдиха сина за убийството на майка му, докато неговия приятел, който каза, че той бил в лоши отношения с майка си, не си признава след време (май след 8-10 години)пред друг човек, че той самия го е извършил.Просто решил да разкаже как се извършва престъпление, за което да лежи друг.

https://youtu.be/jaOjVQ0Zya8

Друг случай, в който са убедени,че разпитват престъпника, а той всъщност е потърпевш.Аз плаках, докато гледах.

https://youtu.be/Erl52IpqCuI

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 17:29 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт