Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изчезването на Gabby Petito. Бихте ли арестували Brian?

 • 13 470
 • 333
 •   1
Отговори
 • Монреал
 • Мнения: 1 378
Мислите ли, че Брайън (които сега се крие) трябваше да бъде арестуван за изчезването на годеницата му Габи Петито?
Въпреки, че той се прибра без нея от ваканция, въпреки, че полицията ги пусна след установено насилие (само ги разделиха за една вечер) и след като Брайън 2 седмици отказва да каже дали/къде/как е оставил годеницата си в пустинята - полицията уважи правото му на мълчание и го остави на свобода.

Последните снимки на Габи от пъдешествието:

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 21:15 от zemonti

# 1
 • Мнения: 4 196
Не съм чула за случея, но щом е имало насилие, би трябвало да е главния заподозрян.

# 2
 • София
 • Мнения: 151
Човек може да бъде арестуван само ако и когато има доказателства за негова съпричастност в извършване на престъпление. Явно в случая властите (все още) нямат такива доказателства и затова мъжът не е задържан. Обратното би представлявало незаконен арест, а, вярвам, никой не би искал такъв да бъде приложен спрямо него, включително и Вие, авторе на темата, нали така. Признавам, че не съм запозната с изложения от Вас казус, но, обикновено, ако не е намерен труп или лицето да е открито пострадало от телесни повреди, изнасилване или др. подобни, изобщо - ако "изчезналият" или липсващият не бъде открит някъде като жертва на престъпно посегателство, никъде по света не бързат с арестите, т.к. предполагат, че човекът е отишъл някъде, без да уведоми близките си, или е избягал от насилник, както, впрочем, е в описаната тук история. Авторе, дай повече подробности, ако желаеш.

# 3
 • Мнения: 2 737
Ние разисквахме следобед вкъщи този случай. Не сме на едно мнение със съпруга ми. Аз мисля, че поне трябваше да му назначат полицейско наблюдение, докато мъжът ми счита, че не е задължително човекът да има общо с нейното изчезване. Сега обаче и той изчезна.. Как така, ако е невинен. Съмнително е.

ПП Да добавя, че писаха в нашия вестник, че точно там, където са спрени двамата за проверка, две жени са намерени убити шест дни по-късно. Защо Браян не разказа къде и как е оставил Габи? Поне на родителите и, за да не се тревожат, че точно там нея може да я е спослетяло нещо. За мен е изумително, че мълча две седмици.

Не успях да намеря на български, случая на английски език - клик.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 23:21 от Ли Лу

# 4
 • София
 • Мнения: 151
Между това - нещо да е "съмнително" и да има доказателства за вина, има съществена разлика. Но относно поставянето под полицейско наблюдение, съм съгласна, че е трябвало да се предприеме.

# 5
 • Мнения: 240
Съгласна с останалите - не могат току-така да задържат някого, трябва да са готови да повдигнат конкретно обвинение. И дори да изнамерят някакво по-дребно такова, тъй че да им е под ръка, той може да откаже да говори, а и съвсем скоро ще трябва да го пуснат. Рядко се образува желязно дело толкова скоро, а в случая няма никаква следа от изчезналото момиче и никакви доказателства за престъпление.

Не съм наясно дали в момента той е заподозрян или поне person of interest, предполагам зависи и от това дали официално случаят е обявен като изчезване или като съмнение за престъпление (малко съм назад с информацията). За наблюдението също не съм законово наясно как стоят нещата. За правото да си наеме адвокат и да не съдейства - има го. Макар да има немалко виновни и съдействащи, отсъствието на съдействие най-често е доста лош знак.

Личното ми мнение е, че е замесен в изчезването ѝ, разбира се. Никой искрено загрижен за приятелката си човек не би действал като него - не подал сигнал, прибрал се тихомълком, въоръжил се с адвокат, а сега се и покрил...

# 6
 • Мнения: 2 737
Не съм наясно дали в момента той е заподозрян или поне person of interest,
Това като че ли така изненадва хората по света и случаят добива популярност. Бил е person of interest, но очевидно не са приложили някакви мерки. Собственото му семейство е подало сигнал, че той няма контакт с тях от няколко дни. Полицията не е знаела, че той се е покрил.
Скрит текст:
Bertolino told The Post outside his law office Wednesday that he was aware his client had been identified as a person of interest in the case.

# 7
 • Мнения: 947
Според мен я е убил и се опитва да се покрие. Не вярвам да му се получи.

# 8
 • Мнения: 13 441
Аз не разбрах как така не са го разпитали, защото не искал да говори. Като те
извикат при следовател, не си ли длъжен да отидеш и да дадеш показания?
И според мен я е убил. Всички я издирват, той се прибрал най- спокойно вкъщи с нейния ван и не му се говорело.

# 9
 • Мнения: 524
Полицията не е разговаряла с него след инцидента на 12 август. Веднага си е намерил адвокат, който не ги допуска до семейството или Браян. Според техните закони, не си длъжен да говориш с полицаите, освен ако нямат заповед, а те не могат да издадат такава, защото няма труп. До тук изглежда, сякаш максимално иска да затрудни полицията, като ги оставя да свършат всичко сами.

Person of interest, означава, че за тях е човек, който знае повече за изчезването. Да не се бърка със suspect, за което са необходими доказателства. Тогава може да го арестуват, но ако не иска да говори, пак може да го прави. Петата поправка.

# 10
 • Мнения: 13 441
Странно ми е,  то може никога да не намерят тялото, значи ли, че може нищо да не го питат.
Прочетох доста за случая, той преди й е криел личната карта, портмонето, телефона, заключвал я извън вана, въобще всички признаци на насилник. Ако с нея е станал нещастен случай, щеше да се е обадил. А той си трае, все едно нищо.

# 11
 • Мнения: 7 193
Интересен случай в недобрия смисъл... Откъде се знае, че й е крил личната карта и я е заключвал? Тези двамата някакви известни инфлуенсъри ли са, това не разбрах. Да не правят сега някакъв цирк да трупат слава, Бога ми... вече нищо не би ме изненадало...

# 12
 • Мнения: 13 441
Четох днес в различни сайтове, това го разказва най- добрата й приятелка. Криел ги е,  за да не излизат двете. Общо взето я е разделил с приятелите й. Тя е блогърка и ютюбърка, той не я подкрепял и подценявал.
https://www.google.com/amp/s/www.dailymail.co.uk/news/article-10 … -controlling.html

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 23:14 от Нина*

# 13
 • Мнения: 524
Има в интернет видео, в което разговарят с полицията, защото са се карали на публично място и свидетели са подали сигнал. А данните за контролиращото му поведение са разказ на нейна приятелка. И да, ако не намерят Габи, спокойно може да поддържа версията, че тя го е напуснала и не знае какво е станало с нея. Защо обаче не могат да го арестуват, че държи, колата й, която е на нейно име? Вечерта, в която е трябвало да прекарат разделени (изискват го полицаите, след като разговарят с тях) са убити две жени на къмпинг на територията, в която и той се е намирал…

# 14
 • Мнения: 932
Странно ми е,  то може никога да не намерят тялото, значи ли, че може нищо да не го питат.
Прочетох доста за случая, той преди й е криел личната карта, портмонето, телефона, заключвал я извън вана, въобще всички признаци на насилник. Ако с нея е станал нещастен случай, щеше да се е обадил. А той си трае, все едно нищо.
Могат да го питат всичко, но явно не е длъжен да отговаря.

Без да знам какво са говорили приятелките на момичето в статията линктаната от автора на темата по-нагоре пише, че според рапорта на полицията насилието всъщност е извършено от момичето, а момчето се е заключило в колата. Историята има доста неясноти, но за съжаление не ми се струва че ще има позитивна развръзка.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 09:18 от ieatchips

Общи условия

Активация на акаунт