Месец, два, три... АПРИЛчето годината преполови!

• 9 688
  • 349
  •   1
Отговори
# 120
  • 2 етажа над тавана
MTania, да ви е честит 7-я месец!   bouquet

Честита годишнина на musashy - още дълги години любов и разбирателство в семейството!  bouquet

СмиНсЧо, честито ви второ зъбче, дано всичките така да покарат - неусетно!

Аз обявявам официална стачка на пюретата  #Cussing out - до снощи все се питах дали това нощно пищене и неспане на Маги не е заради предизвикани от пюретата колики, но след тази нощ окончателно се убедих, че това е причината. По същия начин се държеше и в началото с коликите. Затова ги спирам временно пюретата, утре ще се обадя на доки да се консултирам какво да правя от тук нататък, в горния форум ме посъветваха да пробвам с каши, по-щадящи били. Но да видя какво ще каже и док.   33uu На моменти даже и цица не я успокоява, докато не пръцне спасение няма, в следствие на което мама е ей така  newsm77  newsm46 Rage
 Горкото ми дете - явно нищо друго освен кърма не му понася, на мен не ми пречи, но нали все пак в един момент ще трябва да почне да я де и друго. Тогава какво ще правя, направо не знам.

Айде наоплаквах се, отивам да врътна нещо с брюкселско зеле и  да  hang 1ironing и пак ще дойда.

човек се учи докато е жив - не се бях сетила въобще че може да се пасира и с кълцалник (аз му виках чукало, ама кълцалник по- ме кефи) - мерси за идеята  Simple Smile
Мойта баба пък му викаше хаванче. newsm78

# 121
  • София
Бабълче, давай му твърдата храна по-рано през деня...да не му се товари стомахчето нощем  newsm78

# 122
  • 2 етажа над тавана
Бабълче, давай му твърдата храна по-рано през деня...да не му се товари стомахчето нощем  newsm78
Ми то аз я давам около 12-13 часа на обяд. Ако трябва по-рано това значи да й я давам сутрин за закуска. newsm78

# 123
Фурор, а пък баба ми му викаше кЪлцаник, но не знам нейна вариация ли е, или в нейното село така са му викали  newsm78.
[
ами,да,и баба ми,аз също така, на ъ-то ударение,но мъжо няколко пъти ми прави забележка,че не било така, ама Зар, нали сме от един край с теб.....
Радост и тя още няма ЗЪБ,но баща й от сега и разправя,че като и избие някой зъб,ще и разказва приказката за Чук и Пук,сещате ли се,онези човечета,дето живеят в зъбите на малките дечица,хехехех,как съм се смяла......
а за обръщането,ако заспи на спалнята ни,което се случва рядко(в нейното легло си я оставям), я намирам обърната на 90 градуса, т.е. с главата,където преди това са й били краката.... Mr. Green,като шугава се върти това дзверче.....

# 124

за всички празнуващи

# 125
Честит празник Филипа. Много здраве на теб, Преси и цялото ти семейство, много любов и хубави изживявания Hug.

Честит месечник на празнуващите от последните дни - Скарлет- Елизабет, Кало, Юли, Марто, Мишо и прекрасниет им мами  bouquet.
Честито и на Мусашеви - още много такива години Grinning

И на братчето на Петя.

Дея, много целувки на малката и дано проблемите  бързо да свършат.

Вени, аз оставих Симона на кърма 10 дни, добре и се отрази според мен. Пък и така ако примерно се случи нещо като разстройство, обрив - храната я изключваш като причина и го отдаваш само на болестта.

Ох и по другио теми щях да се включвам, ама забравих newsm78

# 126
Здравейте и от нас!Скоро не сме се включвали, но гледахме максимално да сме навън през  последните топли дни!А и пюрета за зимата правя като за световно, че скоро се сдобих с фризер, а плодовете и зеленчуците са към края си та...време не ни оставаше никакво.
ФИЛИПКА, много, много радост и любов от всички ти пожелавам.Бъди най-здравия човек на света и граби от живота с пълни шепи Hug.Бъди обичана, желана ....Всичко най-най ти пожелавам.
Дея, добре сте се завърнали.Дано всичко преживяно лошо да остане по-бързо в миналото и само хубави моменти от тук нататък ви пожелавам.Дано малката се оправя по-скоро и да хапва сладко-сладко Hug.
Благодаря на всички за поздравите по случай половината ни годинка.
Юли ни направи подарък навръх рождения си ден- 2 зъбчета-без никакъв плач и неразположенията.Дано на всички така им поникнат зъбетата Praynig.
Честита годишнина musashy !
По въпроса за попарата и киселите и аз мисля с по-стойностни неща да ги заместя.Ще купувам елда, оризово и царевично брашно и ще правя някакви бъркочи, ще видим какви точно по-натам във времето.
Зеления фасул го приготвям цял на пара и след това пасирам,но още не сме го включили в менюто ни/то май само той остана от наличните ни зеленчуци newsm78/.
Юлче, да не му връчиш химикал на детето-молчето скоро- отрано с уроците почнахте Wink.
Моето М за пръв път ми дойде през август, после септември прескочи/и аз до аптеката за тест/ и днес пак ме навести.Но предполагам ще се регулира по-натам като приключим с кърменето/което не възнамерявам да е скоро/.
Бяхте писали за режим на съня .Ми Юли си спинка м/у всяко ядене по 1 час и вечер от 21.30 до към 7.30-8.00 т.е 14-15 часа сън си прави на денонощие,което и за мен е супер и той е спокоен.
Режимът ни на хранене е :
 8.00 - кърма
11.30 - зеленчуково пюре70-140 гр.+кърма на корем
14.30-15.00 - кърма
18.00-18.30 - плодово-оризова каша 70-140 гр.+кърма на корем
21.00- кърма
По този повод имам питанка:Давайте идея с какво да заместя още 1 хранене, в случай че до 2 месеца не можем да минем на 4 часов режим.т.е. 4 хранения,защото от Новата година започвам работа.А не ми се иска да давам АМ Sad, и не мога да се цедя...Мислите ли че за 8 месеца са малко 2 млечни хранения? newsm78 Офффф много объркано го написах ама ....дано сте ме разбрали.
Юли спи почти напомръдващо,т.е. пльосва се по корем,,заспива и така си се буди.
Това е от нас за сега!

# 127
  • София
Ванче, можеш да заместиш с тези "бъркочи"  Joy, които смяташ да правиш - например елда, ориз, просо, пасирано със сирене за закуска. Можеш да добавиш и сухари със сиренце.  newsm78

# 128
  • София
Този клъцкалник, къцкалник и прочие всъшност си е едно обикновенно хаванче! Туй му е официалното име, ако не бъркам!
Ние сме добре днес - нямаме температура! Движим се обаче по старата време и вече спим! Според Мати сега е 8 часа - време да заспива! А според моя стомах е време за вечеря! Embarassed

# 129
Здравейте и от нас /тъкмо взех Марти и му казах - "да видим какво пишат каките"!!!/

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ФИЛИПА!!!
 bdbaloni Бъди обичана и желана съпруга и майка!!

Добре дошли, Дея-Мария и Дея!!!
Дано вече да нямате проблеми и да е здрава малката принцеса!!!
 /просълзих се на постинга ти, като поздравяваше Филипа/
Ние имахме малки проблемчета - нашият тати ще липсва седмица или две, но да не ви товаря... Добрите новини са, че си имам мама да ми помага  newsm44 Чувствам, че се размазвам откакто е тук... не мога да се организирам да пиша... отпускам се... ама пък имам повече време за себе си  pletka

Още не сме се озъбили, но го очакваме скоро зъбчето...

Марти спи по гръб, много рядко на една страна...

Имаше и още нещо, но не се сещам...

Спокойна вечер!

# 130
мамо меца, видях че питаш за кашите на Блевит, аз сега давам такава, има безмлечни, има и млечни, но в млечните има 38% АМ и пълномаслено мляко ConfusedТъпа комбинация според мен.Преси много ги харесва, перисталтиката му се регулира, не е онова запечено бебче Wink
Хайде, аз ще бягам, че Дилиян къпе детето, ще го нагласяме и изчезваме да празнуваме Whistling

# 131
Честит рожден ден на Филипа!  bouquet
Честито на месечковците и на новите зъбчета!
Деичка, силно ви  Hug и ви пожелаваме бързо възстановяване!
Аз тоя уикенд го изкарах супер. Закарах детето при майка ми още в петък и хукнах да излизам. В петък бяхме на откриването на един много як клуб, в събота заминах при сестра ми в Габрово на студентски купон....изобщо си починах тая седмица.
Малката стои права на цяло краче, не стъпва вече на пръсти изобщо. Ние имаме само едно зъбче отдолу и сега чакаме второ пак долу. Дано по-бързо да избие, че много се мъчи горката.

# 132
  • София
   Честит Рожден Ден, Филипка!

Желая само здраве на теб и твоето семейство!

Прегръщам те мноооооооооого силно, защото мноооооооооооооооого те обичам ! ! !                                                         Hug Hug Hug

# 133
Благодаря на всички за прекрасните пожелания! Hug Heart Eyes Hug

# 134
  • София
Ох, ние ли сме най-ранобудни?! Събуди сисе по старото време в 7, но часовника показваше 6 #Crazy!!! Ужас, да се надяваме, че бързо ще се пренастрои! Снощи е заспал в 7, защото според него си е осем!

Общи условия

Активация на акаунт