Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да приема ли?

 • 2 111
 • 29
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 489
Напротив, това ти е важно, затова си го кажи отсега. Сега ще са склонни да обмислят всичко. Ще е тъпо ако им го кажеш след 3 месеца. Освен ако не си ок да ти откажат тогава.

# 16
 • Мнения: 2 517
Напротив, това ти е важно, затова си го кажи отсега. Сега ще са склонни да обмислят всичко. Ще е тъпо ако им го кажеш след 3 месеца. Освен ако не си ок да ти откажат тогава.
На същото мнение съм. От сега може да поставиш условията,  после вече си приела, договорът е сключен.

# 17
 • Мнения: 1 126
Ripple, Витаминче - вероятно имате право. Утре е интервюто и мисля да не споменавам нищо за сега относно работа от България. Не се знае дали ще се харесаме с шефката и дали изобщо ще ми се обадят за второ интервю. Обикновено детайлите се обсъждат на второто интервю. Ако се стигне до там, тогава мисля да го поставя на масата. Иначе всичко друго е много примамливо. Ще ме е яд да не стане само заради това, но в крайна сметка работа колкото искаш. Няма да е нито първата, нито последната.

  # 18
  • Мнения: 4 840
  Някои фирми не позволяват работа от други страни. Най-лесното е да попиташ някой вече работещ във фирмата. Има и такива, които позволяват. Но това може да го разбереш още преди интервюто

  # 19
  • Мнения: 1 126
  Благодаря на всички, които се включиха.
  Аз минах интервюто с шефката и вече имам повече подробности. С две думи няма да стане. Жената беше честна с мен без да ме залъгва и каза, че има адски много работа, в момента фирмата тепърва прохожда, няма никакъв ред, нямат дори счетоводна програма, с която да работят. Тепърва каза, че има доста проекти и обема на работа ще става доста голям. Обеща , че ако не се справям със задачите щели да наемат и други хора, но аз това съм го слушала и преди. Попита ме дали съм ок да започна във фирма, където няма нищо подредено и където евентуално освен счетоводство ще трябва да правя и част от административната работа. Отделно работата от вкъщи била след няколко месеца, след като се подредят нещата. Честно казано си се поотказах още по време на интервюто. Всичко , което ми обясниха не съвпадна с моите представи, аз имах няколко точки, по които се водех. За отпуск и дума не може да става сега, за догодина, както аз мислех да съм си в България лятото хич не го видях на преден план. Техният план е да развият фирмата и хората, които наемат да са готови здраво да работят.
  При положение , че парите са същите не се наемам. Както казах не е нито първата, нито последната фирма. Ще продължавам да търся.

  # 20
  • Miami, FL
  • Мнения: 23 244
  А няма ли опция за платен отпуск другото лято?
  И примерно една седмица, не платен?
  По принцип. Не за конкретната фирма.

  # 21
  • Мнения: 1 126
  А няма ли опция за платен отпуск другото лято?
  И примерно една седмица, не платен?
  По принцип. Не за конкретната фирма.
  Има си годишен отпуск, който е около 1 месец. Неплатен може да се вземе, но не много - да кажем около седмица. Но така или иначе като му дойде времето ще питам - ако не за работа от вкъщи, поне за неплатен.

  # 22
  • Miami, FL
  • Мнения: 23 244
  Ами много е добре. Имаш варианти.
  В държавата в която съм, платения отпуск е 14 дни годишно.

  # 23
  • Мнения: 2 021
  Здравей, нищо нагло няма в задаването на който и да е въпрос.
  Имам познати, които питаха за работа от други държави, обясниха им какво и как е разрешено с оглед на данъци и т.н. Имам колежки, които питаха може ли да минат на 4 дневна седмица, да работят само по 4 часа и какво ли не, след като родиха. Имам един, който преди пандемията беше по 3 дни при нас, останалите 4 при жена си в Мадрид. Въобще, нищо не ти пречи да питаш, ако е не - казваш, разбирам и си правиш сметката дали те устройва.

  # 24
  • Чужбина
  • Мнения: 960
  Здравей. Бях в подобна ситуация в Германия. Смених работата  с гръм и трясък защото се толерираха определени роднини на шефката, а такива като мен бяха тикани надолу. Шанс за развитие така и не получих. Като връчих молбата за напускане бяха като гръмнати... и не, че не знаеха че имам проблеми. Не веднъж съм казвала, че искам развитие, повишение и директно, че толерирането на определени хора ме дразни (защото бяха рода на баш шефката). Аз бих сменила работата.

  # 25
  • Мнения: 5 822
  Наскоро си смених работата.
  Работех от вкъщи 50:50, 12 години изкарах на предната работа, на 15 мин. пеш живеех от офиса, върших работа за 5 човека (на толкова предавах като напуснах...).
  Сега работя в друг град (на 40 км); от вкъщи мога, ако ми се наложи само, иначе в офиса; върша САМО моята работа, даже ми се карат ако искам да помогна на друг отдел.. И започнах от нулата там - нямат изградено нищо от това, което правя. Парите са повече, да, свободата, която имам (вкл. и със себе си) също. Смятам, че правилно съм постъпила.. времето ще покаже Simple Smile

  # 26
  • Мнения: 1 126
  Arielle, duhi_puhi - благодаря за споделените мнения.
  Определено имам нужда от смяна на работата и в момента усилено търся. Подадох документи в една държавна институция, става въпрос за работа малко по-различна от моята, но пък интересна и имам малко опит. Надявам се ако там не стане все някъде да стане. При мен проблемът е, че освен, че не харесвам сегашната си фирма, не ми харесва и сферата, в която работя. Доста време не знаех на къде да поема, той проблемът идва още от момента на кандидатстване, защото тогава аз исках туризъм или международен бизнес да следвам, но ме приеха финанси. Винаги съм мразила математиката, а ми вървяха езиците и литературата. Записах финанси, защото всички ми казваха, че трябва да съм луда ако не запиша това, било вървежно и т.н. Нямах характера да следвам себе си, а се поддавах на чуждото мнение. С работата стана по същия начин. Предложиха ми тази позиция и аз мислех да не приемам, но мъжът ми и майка ми настояха и казаха, че пропускам уникален шанс.
  Та, сега съм в процес на търсене на себе си, какво искам и т.н. Дано скоро се появи.

  # 27
  • Мнения: 10
  Ново място, нова енергия, нови възможности. Лично аз бих приела, защото ако останете в този кръговрат само ще се измъчвате. Пък, ако новот място не Ви хареса, ще търсите друго и така. Животът е вечна промяна. Не се страхувайте!

  # 28
  • Мнения: 122
  Според мен ако искаш да не ти е  натоварено, правилно си се ориентирала към държавна работа. В стартъпите е нормално да е лудница, да няма утвърдени процеси и да се върши и странична работа. Но пък там имаш шанс от самото начало да си там, да създаваш от 0, а и ако е успешна компанията и се разрасне, можеш бързо да се издигнеш. По-скоро е обаче за млади и нахъсани кадри, за които кариерата и развитието са първи приоритет - а за теб не са.
  Ако си в някоя държава в западна Европа, примерно Германия, определено на държавна работа ще ти е добре - спокойствие и поне 40 дни платен отпуск. Ще можеш да се прибереш цял месец в България и то без да работиш.
  Иначе на мен ми звучиш като човек, който вече е решил твърдо да сменя работата, което е супер защото явно наистина си се изчерпала вече. Супер е, че го осъзнаваш и искаш да излезнеш от зоната на комфорт. Сигурна съм, че ще намериш нещо подходящо, макар и да отнеме време.
  Успех!

  # 29
  • Мнения: 1 126
  GerKa99, работата в тази компания не стана, но се оглеждам за други постоянно. Сега съм подала за 2 държавни позиции, надявам се поне в едната да ме извикат на интервю,защото е на договор за 1г и половина, а след това дори да не ми удължат договора, аз ще имам опит на държавна позиция, а и мога да вземам борса , докато си намеря нещо друго. За мен е много важно да ми позволяват работа от вкъщи. Така ще си спестявам сума ти време в път, нещото , което най-много ме товари. Пътувам много до работа и това доста ме изморява.
  Не ми е проблем да уча нови неща, аз имам доста години опит вече, сегашната ми работа поне ми е дала опит в 3 сфери, които са тясно свързани с моята професия. Научих доста, но просто се изчерпах. Нямам какво повече да взема от тук, нито заплатата ми се увеличава, нито управлението от страна на мениджъра ми допада.
  Надявам се съвсем скоро да излезе и моето място.

  Общи условия

  Активация на акаунт