Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 48 397
  • 757
  •   1
Отговори
# 270

Цветът наистина изглежда доста добре, а вие само тестера ли сте виждали или сте ползвали тази марка боя и сте доволна от качеството ?

Може да си взема тестери от боите, които man_darin_ka предложи, защото с тестери е най-сигурна работата.

Ползвам от много години тази марка, доволна съм много.Също изглежда различно на светло и на лампи.
 Боята е от класа на Дулукс, бих дала една идея по-висока оценка от Дулукса, ама може да е пристрастно, а не обективно. Писала съм и преди. Има и още пищещи в темата, които са доволни от марката.

Ако си набележиш някои цветове, звънни в магазин, който те устройва, да питаш дали имат тестерче на избрания цвят/цветове. Имай предвид, ако ще купуваш, да избереш мат финиш.

Много благодаря за предложената марка, вече бяхме в магазина и си купихме ето този цвят -
https://crown-bns.com/shop/cvetove/kremavi/interiorna-boq-crown- … on-sandcastle-25/
Надявам се и като боядисаме спалнята, пак да ми харесва Grinning Имаше тестери от него, но момичето ми каза, че щом стените не са бели, ще ме обърка цветът, който вече е върху стените и ако взимам тестер, мога да го пробвам върху парче гипсокартон и да го слагам и местя из стаята, но  реших, че няма смисъл от това. В крайна сметка казах какъв ефект искам и се спряхме на Sandcastle.
Сега, ако утре съм доволна от резултата, имам да мисля за нови цветове - тези за кухня Simple Smile Възможно е пак да се наложи да се допитам до вас! Heart

# 271
И аз да предупредя - латексът Краун не се разрежда с вода, само се разбърква добре до дъното, да си остане тази консистенция. Евентуално може да се добави минимално количество вода - бих казала около 150 мл. , половин водна чаша. Покрива и се размазва чудесно, равномерно, не остават петна.
Добре е да се сложи грунд - Боро контакт, преди боядисването, че не е ясно досегашният латекс какъв е. Боро контакт, ако е нормално топло и проветриво в стаята, след 2-3 часа е изсъхнал грундът. И тогава латексът, 2-3 часа да изсъхне и тогава втора ръка.

# 272
И аз да предупредя - латексът Краун не се разрежда с вода, само се разбърква добре до дъното, да си остане тази консистенция. Евентуално може да се добави минимално количество вода - бих казала около 150 мл. , половин водна чаша. Покрива и се размазва чудесно, равномерно, не остават петна.
Добре е да се сложи грунд - Боро контакт, преди боядисването, че не е ясно досегашният латекс какъв е. Боро контакт, ако е нормално топло и проветриво в стаята, след 2-3 часа е изсъхнал грундът. И тогава латексът, 2-3 часа да изсъхне и тогава втора ръка.

Благодаря много за насоките!
Момичето от магазина ни каза, че може да разредим боята с максимум 250мл. вода, но това ако преценим, че има нужда, иначе директно да си боядисваме. Цветът отдолу е светъл, ние ѝ го показахме, не е казвала, че има нужда отново от грунд, така че ще действаме без, дано всичко е наред. И като съм готова със стаята, ще кача снимки ! Simple Smile

# 273
Светлите цветове обикновено нямат нужда от разреждане, тъмните са малко по-гъсти.
Не е проблем какъв цвят е латексът отдолу, а какъв е като състав - леко-меко-и -тем - подобни са с кофти състав, може (не казвам, че е задължително) да се подлюпи след това новият латекс. Грундът запечатва основата и пречи да се получи реакция между стария и новия латекс. Аз току-що боядисах с Краун върху Дулукс, но Дулуксът също е качествен латекс и нямах притеснения.

# 274
Светлите цветове обикновено нямат нужда от разреждане, тъмните са малко по-гъсти.
Не е проблем какъв цвят е латексът отдолу, а какъв е като състав - леко-меко-и -тем - подобни са с кофти състав, може (не казвам, че е задължително) да се подлюпи след това новият латекс. Грундът запечатва основата и пречи да се получи реакция между стария и новия латекс. Аз току-що боядисах с Краун върху Дулукс, но Дулуксът също е качествен латекс и нямах притеснения.

Ами отдолу сме с Витекс, който знам, че е добър, така че нямам особени притеснения, но ще пиша после да кажа дали е имало проблеми, или не, за да знаят и другите съфорумци Simple Smile
Ако не ще се боядисва трети път за щастие Grinning

# 275
Здравейте, опитвам се да съчетая
1. Дивана със столовете на масата
2. Шкафовете в хола с трапезната маса.

Фирмата, която ще ми изработи шкафовете, казаха, че не изработват маси, могат да ми направят плот и да си търся крака.
Аналогично фирмата, която ще прави дивана, не изработва столове, може да ми продаде дамаска или да ми претапицира готови столове.

Идеи къде мога да поръчам крака за маса и изработка на столове Simple Smile?

# 276
Не е нужно да съвоадат 1:1 материалите.Търсете сходност по цвят, стил, даже нека има акценти.
Аз не бих направила столовете като дивана.За крака- сложете метални, има страхотни модели на черен мат метал.
По -добре не всичко да е от един материал.

# 277
Предполагам, че нямат опит с монтажа и закрепването на краката, но всеки мебелист, правещ шкафове, може да направи и подобна маса:

Моите ми направиха, след като ММ им обясни кое как да направят. Хем при нас я искахме да е разтегателна на две степени и трябваше да се намери механизъм.

Ако не поръчваш маса масив от производител в нета и искаш да не е боядисвана и лакирана. После я даваш те да я минат със същите байц и лак.

# 278
Железни крака за маси има в Айко. Не бих направила столовете и дивана един цвят честно казано.

# 279
  • Варна
Аз искам да попитам с какъв набор пердета препоръчвате за спалня? Имат различни коефициенти - 1.5/2?!?
Както и търся мнение за перде щори? Имам една цяла дълга стена с френски прозорци и къса с прозорец 1.5, но пак по цялата дължина. Много се чудя как да ги аранжирам?!?

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 07:34 от poleto

# 280
На мен дивана и столовете са с една дамаска и не  мисля, че изглежда зле. Всъщност в целия апартамент се водихме от идеята всичко да е в един стил и да не изглежда като сбирщайн.
При дивана и столовете вкарахме цвят с една кръгла табуретка и два стола и се получи много добре.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 10:51 от sisku

# 281
Аз предпочитам по- малък набор. За мен максимата- колкото повече набор- толкова по- красиво- не се отнася. А също и определените перделъ/ици, които подреждат плохите на пердетата ги ненавиждам.

# 282
На мен дивана и столвете са с една дамаска и не  мисля, че изглежда зле. Всъщност в целия апартамент се водихме от идеята всичко да е в един стил и да не изглежда като сбирщайн.
При дивана и столвете вкарахме цвят с една кръгла табуретка и два стола и се получи много добре.
Пак може всичко да е в един стил и без да е от едни и същи повтарящи се материали.

# 283
Здравейте!
Предстои ни обзавеждане на детска стая в следващите нянолко месеца, за момиченце на 4 годинки. И много се колебая как да я направим. Стаята е много светла и просторна. Ще има място за всичко, но не искам да е претрупана.
Първо ще махаме стара ламперия, ще къртим и боядисваме стените, та си има работа.
Искам стаята хем да е семпла и в модерен леко сканди стил, изчистена, но и да си личи, че това е детска стая.
Не искам да има никакви стикери,цветенца, герои и елементи по шкафове и гардероби.
Легло имаме вече, тя тъкмо свикна на него и няма да го сменяме.
Та идеята ми е да комбинирам този светлия дървесен цвят на леглото с бяло-гардеробче+библиотека и нощно шкафче бели. Дали обаче ще стане добре?
Или всичко да сложа такова дървесно, цвят дъб и да добавя розови акценти.?
Това е леглото.

Показвам като цветове какво си представям. Може би ще е добре да са по-пастелни и светли цветове, защото играчките са розови предимно и цветни и без това ще е манджа с грозде(въпреки, че ще взема и системи за съхранение).,но ще е достатъчно шарено. А искам да избегна това.
Донякъде искам и да се съобразя и с желанието на малката за цитирам "barby girl стая". Тоест розово разбира се.
Също си мисля едната стена да е тапет, но не знам къде има хубави тапети, гледах он лайн и нищо не си харесах. Мисля за нещо геометрични линии, или розово на бели точки.
Общо взето искам стаята да е в модерния семпъл стил, но и да си личи, че това е детска стая.
Чудя се дали дали пък да не направя стените чисто бели, и всичко друго да е акцент? Тоест да е предимно в бяло-килимче и пердета розови?
Няма да има много мебели.
 Стаята е прострна и искам да запазя това и да има максимално пространство за игра.
Ще има само гардероб, библиотека и някой шкаф за съхранение.
За бюро не знам, по-скоро не предвиждаме, защото живот и здраве като тръгне 1 ви клас ще сме вече в новото жилище.
Искам пердета до земята и щори няма да слагам.
Прозорците са два и си мисля за леки бели завеси в средата, а отстрани по две плътни в розово.
Трудно ми е да реша на какво да се спра. Не съм категорична в представата си. Гледам много  снимки в Пинтерест и нищо ме ми харесва толкова много, че да си кажа-това е. А и на снимки е друго, знаете.
И това легло ме бърка, защото искам всичко друго да е в бяло, а не знам дали ще си отива.
Вероятно ако направя комбинация от тези 3 цвята - бяло, дъб и нежно розово?
Ще се радвам на всякакви идеи от вас.
Голям проблем ще ни е отделянето, малката още се страхува, не знам как ще е. Така като гледам ще видим зор.
Затова искам да стане много хубаво и уютно, и постепенно да я преместим, че вече си е време.
Само да спомена, че пода е същия цвят като на картинката с леглото.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 12:05 от Caroline_Bingley

# 284
Ние се опитваме да докараме този ефект, заради това и питането за еднакви дамски. Btw, да сте виждали точно такива столове в някой магазин в София?

Общи условия

Активация на акаунт