Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хубавите неща, които се случват неочаквано

 • 2 591
 • 20
 •   1
Отговори
 • Мнения: 15
Кога ви се случва нещо хубаво, когато силно се надявате, или когато най - малко очаквате? Казват, че колкото по-позитивно е настроен човек и мечтае да му се случи нещо хубаво, толкова повече привлича положителни емоции и събития. Напоследък обаче забелязвам, че колкото повече се настройвам, че ще се случи нещо добро и се старая да е така, в повечето случай се разочаровам. Не е ли по-добре човек да няма очаквания?

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 10:19 от Редактор*

# 1
 • Мнения: 5 577
Когато полагам усилия, за да случвам нещата, които искам? Понякога се получава, понякога не, защото не всичко зависи от мен. Но ей така от небето да се случват някакви неща, докато аз си стоя вкъщи (примерно), не виждам как ще стане.
Няма вариант, в който човек да няма очаквания и желания, за нещо, към което се стреми.

# 2
 • Niagara Falls, NY
 • Мнения: 2 245
Не е ли по-добре човек да няма очаквания?

Да, по-добре е.

  # 3
  • Мнения: 2 721
  Кога ви се случва нещо хубаво, когато силно се надявате, или когато най - малко очаквате? Казват, че колкото по-позитивно е настроен човек и мечтае да му се случи нещо хубаво, толкова повече привлича положителни емоции и събития. Напоследък обаче забелязвам, че колкото повече се настройвам, че ще се случи нещо добро и се старая да е така, в повечето случай се разочаровам. Не е ли по-добре човек да няма очаквания?

  Ти съзнателно може да мислиш, че си позитивно настроена, а подсъзнателно? Там не влияеш на мислите си.
  Самият факт, че пускаш тема в която казваш, че когато мислиш позитивно привличаш негативни неща според мен означава, че подсъзнателно не е така. Дори бих се обзаложила, че всеки път търсиш доказателства, че теорията ти е права - това е подсъзнанието ти.
  Пътят, който трябва да извървиш е дълъг, даже доживотен, и не е само "ето, днес мислех за хубави неща, значи утре трябва да ми се случи нещо хубаво". Трябва цялостно да си препрограмираш мозъка Simple Smile

  # 4
  • Мнения: 20 818
  То зависи и какво разбира човек под „нещо хубаво“. За един хубавото може да е красив изгрев, който да му зареди деня с добро настроение, за друг – нещо материално, за трети – комплимент, за четвърти – усмивка или жест от непознат човек и т.н.
  Ако човек се настройва позитивно, само за да получава разни неща – пари, предмети, отношение от околните, без да осъзнава, че „хубавото“ и щастието са вътрешни състояния на духа, не могат да се внесат отвън, тогава едва ли ще му се получават често. Или скоро ще усети, че щастието, което носят парите и предметите, е краткотрайно, а в един момент дори то спира да носи радост. Особено когато ги получава наготово, без да влага труд и усилия, без да си помечтае дори за тях.
  Но пък когато човек е способен да открива „хубавото“ в малките неща, то животът му е постоянно пълен с приятни изненади. Не ги очаква, а му се случват, защото има очи, за да ги види.

  # 5
  • София
  • Мнения: 21 279
  Каквото излъчваш ти, това получаваш.
  Вибрацията на същността ни, нагласата ни, начинът, по който виждаш Света - няма вакуум.

  # 6
  • Вестерос
  • Мнения: 32 755
  Аз съм позитивно настроен човек, имала съм някакви кризи през годините, падане духом да го наречем, но гледам да ги преодолявам бързо. При мен хубавите неща, във всяко отношение, се случват, когато не ги очаквам, идват като бързия влак, изневиделица. Винаги съм си мислила, че нещата се случват в правилното за човека време, когато е готов да ги приеме.

  # 7
  • Мнения: 5 665
  човек, трябва да вярва в добрите неща, за да му се случват.. изненадите (хубавите) според мен, са ежедневни.. спорих с един човек, който не спираше да повтаря колко лош късмет има- обясних му, че той сам си го прави с тази концентрция върху негативното.. постоянно очакваше каръщина и тя му се случваше, разбира се.. не му хареса моята теория, че от него, а не от съдбата зависи късмета му и ме блокира. Joy

  # 8
  • Мнения: 6 981
  На мен повечето неща, които ми се случват, са хубави. Мисля, че при повечето хора е така. Болести, драми, уволнение от работа, цунами, катастрофи, сблъсък с метеорит - случват се и те, но повече са другите, нормалните неща.

  Не мисля, че имам някакви нагласи. Живея си и каквото дойде.

  # 9
  • Мнения: 49
  Хубаво ми е като видя че има тоалетна хартия, щото понякога няма.

  # 10
  • Мнения: 1 158
  Като няма си е доста гадно. Grinning

  # 11
  • София
  • Мнения: 13 441
  Да, когато не очаквам непременно да се случи нещо хубаво, обикновено се случва. Когато се фиксирам, при мен има обратен ефект.

  # 12
  • Мнения: 1 009
  Фиксирането в желана цел обикновено ражда блокажи, спъва осъществяването. Форсираш, но на място. Фиксираните очаквания водят до разочарования. Случвали са ми се желани от мен неща, тогава когато вече не са ми важни и няма кой знае какъв смисъл от тяхното случване. Друго хубаво последствие не доведе до нищо добро. Условно е. Това, което мога да твърдя категорично, е че хубавите неща не се случват по заслуги. Тези заключения са плод на субективен опит. Няма как да са общовалидно правило, норма.

  Има едни други, които могат да претендират за общовалидна норма
  Научни доводи: Трети закон на Нютон: Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Всяко действие има противодействие, равно по сила в обратната посока!

  Духовни доводи: Херметичните принципи

  Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 09:18 от starinthenightsky

  # 13
  • Мнения: 11 357
  Когато вибрацията на това, което искаш, съвпада с вибрацията, на това, в което вярваш - тогава се случват чудесата..)

  # 14
  • Мнения: 1 009
  Както стана въпрос и в една друга тема с подобна насоченост, вибрация не може да се създаде изкуствено. Човек по фабрични настройки вибрира на някакви честоти. Композиран е като мелодия с някакво звучене. Тези честоти дефинират взаимодействието му на енергийно ниво с окръжаващия свят. По народному му казват излъчване. То се долавя на инстинктивно ниво. Само различният аранжимент може да видоизмени това звучене. От астрологична гледна точка чудо не се случва в произволен момент. Не е достатъчно да искаш и вярваш, а да си убеден на инстинктивно ниво, за да си в синхрон с точното място, време и хора.

  Общи условия

  Активация на акаунт