Раждане в Майчин Дом - София (8 тема)

• 79 467
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 150
Има всичко вътре и около болницата, така че не се притеснявайте. И банкомат има на първия етаж до регистратура Simple Smile

И аз не съм от София, но мъжа ми ще остане също, докато ме изпишат. Все пак нищо не се знае, най-малкото чух, че храната е неподходяща за след коремна операция (секцио) и поне това ще се наложи да ми носи, а предполагам и все нещо друго. Пък за превръзки, сигурно продават и там, нали има някакво кафе/лафка? 🙄  Така и не съм го видяла къде е

# 151
  • Седмото небе
Да, долу в лафката има почти всичко. В случай, че няма кой да ви донесе. Там без превръзки, памперси или мокри кърпички не видях някой да остана.
Да, храната е меко казано странна, особено за след коремна операция. Даже не коментирам вкус, вид и т.н. Закуските са основно сухо тесто, обяда често беше приличен, а вечерята много ранна и в много мъничка порция, но пък често оставаха невзети порции. Изкарах 8 дни там и се нагледах на доста от нещата.
Някои по-зиморничави момичета виждах, че клинове си носят под нощницата. Аз от втория ден бях почти основно с пижамата за кърмене и ми беше много по-удобно така, сменях я с нощницата само ако е нацапана или изпрана. Иначе в стаята денем си стоях само по бельо почти, че все ми беше жега, а и си бях самичка. Но по коридорите на 7 етаж през януари си беше хладничко, така че по-плътна връхна дреха не е излишна.

# 152
Здравейте,момичета Simple Smile

Въпрос към нормално родилите в ден след 12 ч на обяд - колко дни ви държаха в болницата преди изписване?

На мен ми твърдят,че изписват след 4 нощувки,като деня на раждането не се брои,понеже съм родила след 12 ч.
Тоест общо 5 нощувки.
Нямаме никакъв проблем с мен и бебето...

Дали мога да настоявам за по-ранно изписване,имам предвид след общо 4 нощувки?

Може би има и декларация за съгласие,която да мога да им подпиша?

Има ли сред вас запознати?

# 153
Родих нормално в неделя сутринта, в сряда ми казаха, че ще ни изпишат в четвъртък. Подписах, че искам да си тръгна в сряда. Още едно момиче направи същото.

# 154
  • София
Аз раждах лятото в МД.Явно не сте запознати,но има и стол,който предлага доста вкусна готвена храна и на нормални цени.Аз там си правех срещи с брат ми и мъжът ми.Имаха и маси изкарани отвън.Лично аз избрах 7 етаж,двойна стая ,взимах си детето през 3 часа.Имах доста тежко нормално раждане,преливане на кръв и две нощувки в реанимация,чувствах се като парцал и за това избрах 7 етаж.Представях си как съм сама в стаята,нон стоп с детето и ми става лошо и припадам,никой няма и да разбере ако Ви се случи нещо,когато сте сами в стая.Да не говорим,че след едно 15 часово раждане наистина ще искате да си починете,повярвайте ми.Момичето с мен в стаята беше секцио,е ми  трудно си се справяше с детето,а представете си 24часа?Незнам всеки си преценява,аз не съжалявам,че избрах 7 етаж.Дамски превръзки си взех 2 пакета нощни,но не ми стигна а и ми донеса още.

# 155

Въпрос към нормално родилите в ден след 12 ч на обяд - колко дни ви държаха в болницата преди изписване?

На мен ми твърдят,че изписват след 4 нощувки,като деня на раждането не се брои,понеже съм родила след 12 ч.
Тоест общо 5 нощувки.

Миналата година родих на обяд към 14:24ч. в петък и ни изписаха в сряда на обяд. Имайте предвид, че зависи много и от състоянието на бебето, кайто и на майката. Моето на третия ден му хванаха жълтеницата и следващия ден го пекоха на лампите. Та си станаха 5 дни общо взето.

# 156
Същата работа. Родих в понеделник в 17:58 и ни изписаха в петък. Реално 3 пълни дни наблюдение се очаква и затова

Тоест общо 5 нощувки.

# 157
Моето раждане беше през март. Родих в сряда в 12:20, първоначално ми казаха изписване в неделя, но на визитацията в петък ми казаха, че може да ме изпишат още в събота, ако неанатолозите се съгласят дя изпишат бебето.
За съжаление бебето имаше инфекция на очите и ни изписаха чак в понеделник.

# 158
Аз също родих в понеделник,но искат да ни изпишат в събота ....

Същата работа. Родих в понеделник в 17:58 и ни изписаха в петък. Реално 3 пълни дни наблюдение се очаква и затова

Тоест общо 5 нощувки.

Тоест общо 5 нощувки.

# 159
Здравейте, студено ли е на 5ти етаж, където приемат преди планово секцио? Само широки нощници мога да нося, никакви пижама не мога да облека и панталони, че веднага ми се стяга коремът и се появяват контракции....та ми мръзнат и вкъщи краката....Някой, който е бил там ако може да ми даде информация ще съм благодарна.

# 160
Много е топло във всички отделения.
(съвет, купи си клин за бременни, много е удобно, можеш да си го обличаш под нощницата или вместо долнище на пижама.)

# 161
  • София
Може и да си сложиш дебели дълги чорапи над коляното да не ти мръзнат краката.

# 162
А аз искам да попитам, ако сме с избор на екип, предварително ли се плаща/уреждат някакви документи или отново е като ти тръгне раждането си отиваш в спешното и тогава се почват тези процедури? Знам, че моите доктори ще ми кажат януари като правим консултация за самото раждане, но ми стана любопитно.

# 163
Аз знам, че на изписването вече се плащат нещата на касата.

# 164
  • Седмото небе
Щом ще сте с избор на екип ще ви кажат. Предварително се уговаря, записва и уточнява всичко. Единствено ако искате единична или двойна стая най-често се уговаря при постъпване или след раждането даже.
Плащането за всичко става при изписването. Получавате си документи за всяка извършена дейност. В повечето случаи са избор на екип 900 лв и евентуално за отделната стая. Ако сте в обща тройна стая за нощувки няма да заплатите нищо. Може да се плаща както в брой, така и с карта.

Общи условия

Активация на акаунт