Раждане в Майчин Дом - София (8 тема)

• 79 522
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 225
А на седми има ли двойни със санитарен възел или само вип(еденичните) са със собствена баня?
Все си мисля, че кърменето ще потръгне по-добре, ако детето е при мен и не му се бутат шишета от ден 1. Кърменето през нощта също не е за пренебрегване и ме притеснява липсата му да не ми изиграе лоша шега.
Няма нов ценоразпис за 12ти етаж поне на сайта им. А и според мен решението ще е главно водещо и от свободните стаи към момента, освен ако не сте планово.

# 226
  • София
И аз не исках да му бутам шише ит ден 1, ама като видиш вързопът гладен и жален как търси, а не капва нито капка и няма никакви индикации да капне… песента става друга, леко посинява от рев и глад. Не се фиксирайте върху това. Успешно кърмене има в какви ли не ситуации. Супер важно е, но в крайна сметка по-важно е да не си създаваме стресове сами, защото спокойна майка - спокойно бебе.

# 227
Разбира се, че ако се налага и нямаш избор ще е шише, въпросът е когато имаш възможност детето да е при теб защо да я пропускаш? Кърма хубаво има от трети ден, но нали коластра има в началото, а по всички лекции за кърмене казват, че тя е достатъчна за малкото бебешко стомахче първите дни. Сега.. дали всичко е като по лекциите времето ще покаже, съгласна съм обаче за последното “ спокойна майка - спокойно бебе”, а на всички спокойствие ни носят различни неща. Не исках да обръщам темата на кърмаческа, просто са си мои размисли някакви. Ще се радвам, ако някой отговори за стаите на 7ми дали и двойните са със санитарен възел или само вип стаите.

# 228
Ето това е информация от първата станица: 1. Престой на 7 ет. в тройна стая - напълно безплатен. Стаята не разполага със собствен санитарен възел - ползва се общ, на етажа. 2. Престой на 7 ет. в двойна ВИП стая - 60лв. на вечер - има санитарен вазел в стаята. 3. Престой на 7 ет. в Единична ВИП стая - 120лв. на вечер - има санитарен възел. На 12 ет. бебетата се си в стаята на майката. Стаите са с отвори към санитарни боксове, в които се правят прегледите, тоалета и манипулациите на бебетата. Къпят ги вечер.

# 229
А цената на 12 ет.каква е?

# 230
А цената на 12 ет.каква е?
Досега никой не е споделял, а и не е обновено на сайта май.
Предполагам може по телефона да ни дадат информация (Звънях 3-4 пъти, но никой не вдига).
Според някои, цената ще е по-висока след ремонта, но не е потвърдено.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 17:09 от « Benedetta »

# 231
На 12 ет. в двойна стая миналата година платих 43лв. на ден. Дано ги оставят така цените, но и мен ме съмнява, че ще ги подновят заради ремонта и може и да станат същите, като за 7-ми. 🤷‍♀️

Иначе в двойна стая почти на 99% се събират две жени и все ще си помагате. Едната, ще наглежда бебето на другата, ако се налага. Аз примерно влизах в банята след като накърмях бебето и то заспиваше. Влизах на леко открехната врата  ако случайно се разреве. Това въобще не е проблем.

# 232
  • София
Момичета, уикенда дали има лекар, който да ме прегледа, без да съм спешен случай? И съответно, ако имате представа за цена на прегледа.

# 233
  • София
Само да уточня, понеже явно от лекциите по кърмене не става ясно - когато капка не покапва, то това означава, че и коластра не тече. Демек - сухо е, но за сметка на това дискомфортно. Да, коластрата идва първа, но като не капе - не капе. И колкото и да го държите бебето да ближеи да се опитва, то по-нахранено от това не става. Няма как да знаете дали ще стане в първите часове след раждането. И още в 3-5-7-8 месец да се чуди една жена и да се вайка как ще дадат шише на бебето - полза няма ама никаква. Най-много да се разочарова като разбере, че не става като по картинките от обученията - красиво, нежно и романтично. А после идват самообвиненията, че не прави нищо както трябва за бебето си, следродилна депресия и т.н. Не е кърмаческа темата - споделям само, защото е доста важен аспект при раждането. Колкото по-спокойни, толкова повече окситоцин и по-малко адреналин. 😉

# 234
В този ред на мисли имате ли идея дали възобновиха лекциите в Майчин дом? Не можах да се свържа по тел да попитам.

# 235
В този ред на мисли имате ли идея дали възобновиха лекциите в Майчин дом? Не можах да се свържа по тел да попитам.

Не, последно преди месец питахме. Няма да има нито лекции, нито дни на отворените врати докато се водим в пандемия.

# 236
Бебетата през първите седмици генерално спят, да не говорим за първите дни Simple Smile Няма какво да се притеснявате кой ще го гледа, особено ако не сте в самостоятелна стая и има друга майка по същото време в стаята. Знам, че е притеснително за нови майки, но наистина те само спят, особено ако току що са хапнали и преобути- няма какво да го мислите.
Там удобството е, че имаш баня в стаята и няма какво да се редиш с още не знам колко души.
Относно кърменето- важно е детето да е с майката, защото по-добра помпа от него няма, а освен всичко кърменето е абсолютно "животински" процес и изисква близост заради хормоните, които се отпускат при миризмата от майката и бебето. А види ли бебето, че има вариант да суче с шише без усилие от негова страна- успех да станат после нещата, ако е имало проблем още в началото по някаква причина. Аз помпа изобщо не съм носила или ползвала. В началото коремчетата им са колкото черешка и коластрата е достатъчна. Ако срещате проблем, има стотици сертифицирани консултанти по кърмене с телефонните им номера на сайта на Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" по градове и квартали- всички са супер отзивчиви и влизат веднага на помощ.

Къпането иначе се прави от персонала, както и смяната на памперс, когато им правят тоалет, но през останалото време си го сменя майката Simple Smile

За цената- четох в група във фейсбук за раждане в МД, че увеличението е с 20 лв на обявените в момента в сайта им, т.е. около 60 лв става за двойна стая с баня. Информацията ми не е официална обаче, та ако някой има такава, нека да сподели.

Здравейте, колебая се кой етаж да избера 7ми или 12ти.
От проучването, което направих във форума разбирам, че и на двата етажа смяната на памперс и къпане се правят от медицинския персонал. Правилно ли съм разбрала?
Разликата между етажите е в това, че бебето на 12 ет е винаги в стаята (и няма опция ако човек поиска за няколко часа да го гледат?). В такъв случай ми възниква въпроса какво става ако трябва да се изкъпя и съм сама в стаята примерно? Кой ще го гледа?
Тоест плюсовете и минусите са обобщено:
+ 7ми ет: повече време за възстановяване
- 7ми ет: адаптиране мляко вечер за бебето
- 7ми ет: 12 етаж вече е по-нов
- 12ти ет: не е ясно кой гледа бебето ако на човек му се наложи да излезе от стаята/ да се къпе и тн.
+ 12ти ет: бебето е в стаята и човек няма да се чуди какво прави и да се чувства гузно, че не е при него
Има ли нещо, което да пропускам?

# 237
Относно памперсите и мокрите кърпи. Дали 36 бр. памперса и 54 бр. кърпи ще стигнат? Как мислите? Аз смятам нещо от сорта на 8 памперса на ден по 4 дни... но за резервни остават 4..
също така си мислех за пеленки дали да вЗема еднократни и колко. 10 броя си заемат място..

# 238
  • Седмото небе
Вземете си памперси 1 пакет; мокри кърпи 2 пакета/по един за бебе и за вас, много влизат в употреба; 1 пакет подложки/чаршафчета-без значение дали ще родите естествено или секцио, лохии има, с тях е по-удобно, отколкото с един найлон който слагат между матрака и чаршафа; както и когато бебче е при вас и се наложи да го смените е по-удобно с тях.
Ако ви потрябва нещо допълнително и има възможност, както и ако има кой да ви ги донесе, после може да се ползват и още. Но и да нямате повече или ако нвма кой да ви донесе каквото и да е, там със сигурност бебчетата без памперси и мокри кърпи не остават. Превръзките за майките са по хикс момент, но пък и от тях продават долу. Ако случайно не можете вие да слезете, винаги може да помолите някой да ви купи.

# 239
Ганева....не били плачели викаш?
Моя огласяше цялото отделение Wink И така от първия ден та до м.4. През деня спеши по 20 минути и ревеше по 3часа. Слава богу нощите спеше.
Вско е индивидуално Wink

Общи условия

Активация на акаунт