Раждане в Майчин Дом - София (8 тема)

• 79 529
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Към тези, които са родили скоро - допускат ли се роднини на изписването вътре в болницата или само таткото? В отделна стая ли е въпросното изписване или във фоайето? Навън става доста студено вече и затова се чудя.

# 241
Ганева....не били плачели викаш?
Моя огласяше цялото отделение Wink И така от първия ден та до м.4. През деня спеши по 20 минути и ревеше по 3часа. Слава богу нощите спеше.
Вско е индивидуално Wink

Като ме качиха след раждането горе и се чуваше постоянен рев на едно от бебетата в стаята, където ги държат до взимането им от майките. Отивам- моята. Голямо дране беше Simple Smile Веднага я накърмих- край. Затова написах, че ако е нахранено и със сухо дупе- не би трябвало да има за какво да плаче. Реват само ако не им е комфортно или са гладни, а не защото те няма в стаята, например.

# 242
Ганева....не били плачели викаш?
Моя огласяше цялото отделение Wink И така от първия ден та до м.4. През деня спеши по 20 минути и ревеше по 3часа. Слава богу нощите спеше.
Вско е индивидуално Wink

Като ме качиха след раждането горе и се чуваше постоянен рев на едно от бебетата в стаята, където ги държат до взимането им от майките. Отивам- моята. Голямо дране беше Simple Smile Веднага я накърмих- край. Затова написах, че ако е нахранено и със сухо дупе- не би трябвало да има за какво да плаче. Реват само ако не им е комфортно или са гладни, а не защото те няма в стаята, например.

Това си зависи от бебето. Моето ревеше винаги когато беше будно, ако не е в ръцете ми, и това беше така от първия ден.

# 243
За д-р Ибрям как се записват часове? Не го намерих в супердок, а е страшно удобно... За Майчин дом и за клиниката в Младост се интересувам.

И запознат ли е с тромбофилии? Аз съм хомозигот по PAI и сегашният ми лекар не ми изписа аспирин, а предишната бременност го пих...

# 244
За д-р Ибрям как се записват часове? Не го намерих в супердок, а е страшно удобно... За Майчин дом и за клиниката в Младост се интересувам.

И запознат ли е с тромбофилии? Аз съм хомозигот по PAI и сегашният ми лекар не ми изписа аспирин, а предишната бременност го пих...
Здравейте, аз се следя при него. Мога да Ви дам телефона на Медицински център Димитров 088 823 2200, да питате за час при него. Малко се чака, но съм много доволна от него. Успех 🙂

# 245
Благодаря! Жалко, че още нямат платформа за онлайн записване на часове. Но каквото такова Simple Smile

# 246
  • София

Аз имам същата мутация и един лекар преди да забременея ми каза, че трябва да бъда на инжекции през цялата бременност. След това 3-ма други АГ потвърдиха, че това не е нищо и няма нужда от лекарства. Преди няколко дни бях на късна ФМ и отново реших да питам 4-ти лекар, защото ми беше притеснено, че наскоро карах Ко-вид. Той ми каза, че или се приема Аспирин протект от началото на бременността “за всеки случай”, или си оставам така. И ако започна да го пия в 7-ми месец както съм аз, има риск от отлепяне на плацентата. Освен това няма утвърдена практика в България, затова всеки си изписва каквото си прецени. За щастие наистина не е било необходимо да приемам нищо, при доплера кръвотока на бебето беше наред и се радвам, че потърсих второ мнение, вместо да си бия Фраксипарин и Клексан в корема 9 месеца. Затова не се притеснявайте, и без Аспирин, тази мутация не е опасна. И винаги можете да попитате лекаря дали да си направите изследване за съсирване на кръвта за Ваше успокоение.

# 247

Аз имам същата мутация и един лекар преди да забременея ми каза, че трябва да бъда на инжекции през цялата бременност. След това 3-ма други АГ потвърдиха, че това не е нищо и няма нужда от лекарства. Преди няколко дни бях на късна ФМ и отново реших да питам 4-ти лекар, защото ми беше притеснено, че наскоро карах Ко-вид. Той ми каза, че или се приема Аспирин протект от началото на бременността “за всеки случай”, или си оставам така. И ако започна да го пия в 7-ми месец както съм аз, има риск от отлепяне на плацентата. Освен това няма утвърдена практика в България, затова всеки си изписва каквото си прецени. За щастие наистина не е било необходимо да приемам нищо, при доплера кръвотока на бебето беше наред и се радвам, че потърсих второ мнение, вместо да си бия Фраксипарин и Клексан в корема 9 месеца. Затова не се притеснявайте, и без Аспирин, тази мутация не е опасна. И винаги можете да попитате лекаря дали да си направите изследване за съсирване на кръвта за Ваше успокоение.
Извинявайте,но недейте така. Нито знаем дали има други мутации, нито нищо.
Много други сме губили бебета, заради лекари, които да ни казвали, че няма нужда да си бием НМХ. Темата е дълга, сериозна и има много фактори, които влияят на съсирването на кръвта, освен мутациите.

# 248
Аз май трябва да пиша в темата за тромбофилия... Виждам, че за 2 години са се променили доста нещата. Вече се правят и други изследвания, които по мое време не се правеха.

Иначе тогавашния лекар много се замисли дали да ми изпише Фраксипарин... Направо си беше на кантар. Накрая ми изписа, но аз се отказах да си го бия и бях само на аспирин. Затова питам дали д-р Ибрям е в час с тромбофилии, защото едно е да се допиташ до форума за мнение и да сравниш терапията си с други жени, друго е на своя глава да взимаш лекарства Simple Smile Т.е неговото мнение ще ми е важно

# 249
  • София
Аз споделям моя опит с единствена точно тази мутация PAI-1 4G/5G - Хомозиготен носител, генотип 4G/4G, за която беше писала Барбалена, други отклонения нямам. Не съм медицинско лице и не бих си позволила да назначавам лечения. При други мутации или съвкупност от такива, носещи по-висок риск, вероятно терапията е друга. Аз също се притеснявах как така нищо няма да пия. Исках по-скоро да кажа, че ако бременността е напреднала, проф. Марков от МЦ Марковс ми каза, че на по-късен етап има риск от отлепяне на плацентата ако започна прием на Аспирин, който стандартно се изписва, което е много по-опасно от профилактичното му приемане. Аз също отказах да си бия инжекции и потърсих второ мнение, а след това още 3.
Целта ми не е да назначавам лечения, а да ви успокоя, че има случаи, в които не е приеман и всичко е наред, дори бебето ми върви повече от седмица напред.

# 250
  • София
Следих се при него цялата бременност, наистина е прекрасен лекар и силно го препоръчвам.
За тромбофилия предполагам, че е наясно защото първо той е и специалист по фетална морфология (всеки преглед ти е като мини фетална), а също така имах един ранен спонтанен аборт, при който той веднага ми назначи изследвания (съответно се оказа, че нямам и затова само мога да предполагам, че е наясно, но предвид колко ерудиран специалист е и как следи кръвоток при всеки преглед, не вярвам да не е Ок).

Аз май трябва да пиша в темата за тромбофилия... Виждам, че за 2 години са се променили доста нещата. Вече се правят и други изследвания, които по мое време не се правеха.

Иначе тогавашния лекар много се замисли дали да ми изпише Фраксипарин... Направо си беше на кантар. Накрая ми изписа, но аз се отказах да си го бия и бях само на аспирин. Затова питам дали д-р Ибрям е в час с тромбофилии, защото едно е да се допиташ до форума за мнение и да сравниш терапията си с други жени, друго е на своя глава да взимаш лекарства Simple Smile Т.е неговото мнение ще ми е важно

# 251
Момичета,  в списъка за прием пише "1 пакет памперси". Някаква идея колко голям пакет се има предвид? 20-40-50 броя...?

# 252
  • Седмото небе
Няма определена точна бройка, малък са написали, те май се въртят повечето около 20-30 бр. Но и по-голям да занесеш не е проблем, и с малък да идеш, и ако няма кой да ти донесе-няма да остане бебето без “гащи” Wink Те така или иначе понякога ги преобуват с каквото хванат.

# 253
Здравейте, мацки. Ще ставам мама живи и здрави февруари месец на момиче 😊 Реших да раждам в Майчин Дом, без избор на екип,само избор на стая за престой искам. Може ли някоя мама да ми каже как се процедира в такъв случай, че ми е 1 во раждане.

# 254
  • София
Като отидеш да раждаш и мине всичко, ще те наблюдават 2 часа в родилна зала, тогава си казваш, че искаш и ако има свободна ще те настанят.
Здравейте, мацки. Ще ставам мама живи и здрави февруари месец на момиче 😊 Реших да раждам в Майчин Дом, без избор на екип,само избор на стая за престой искам. Може ли някоя мама да ми каже как се процедира в такъв случай, че ми е 1 во раждане.

Общи условия

Активация на акаунт