Раждане в Майчин Дом - София (8 тема)

• 79 522
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 210
Лелееее...направо не ми се ходи , ако ще е като в Концлагер. Със сертификата...напред...назад. Cry Дано някой се включи с актуално мнение и дано до м.март нещата се променят.
Концлагер, ама я си представете да внесе някой зараза при тия малки бебенца? Няма да е много добре май, а? Аз по-бих се притеснила от това, че пускат хора по време на пандемия да се срещат навън "даже и за малко".

# 211
Никой не "пускат" официално, просто няма какво да се обяснявате на охраната - излизате си за 10-15 минути и се връщате без да давате обяснение от къде сте и защо сте. Принципно аз съм ЗА да се допускат мъжете на родилките - тези бебета не сме ги правили сами в крайна сметка и е много грозно да не ги допускат никъде през цялата бременност.
Във всички западни държави в болниците се прави изключение за бременност и раждане, защото бащата има абсолютно равни права с майката, без значение дали е ковид ситуация или не. Пък нека сложат каквито изисквания искат - ПСР, ваксина, ПСР и ваксина, ПСР + ваксина + антигенен всеки ден, ако така ще им е по-спокойно.
Не мисля, че е по-голям риск, отколкото ние ако сме там, може би вече с изключение на тройните стаи. Аз например не съм ваксинирана и не бих казала, че съм по-малко рискова от мъжа ми.

Според мен особено, ако човек иска да си е сам в стая, не би трябвало да има проблем да си седи там с мъжа си, нито ще има контакт с други родилки, нито с бебетата. Както и не би трябвало да има проблем да слиза да го вижда Simple Smile Сега вече за тройна стая например, може би не е много яко всяка да слиза да си вижда мъжа, ако мъжете не са и те с отрицателни тестове или с ваксина поне.

# 212
Някоя мама скоро била ли е в единична стая на 7ми етаж и добри ли са условията там, каква е цената в момента?

# 213
Някоя мама скоро била ли е в единична стая на 7ми етаж и добри ли са условията там, каква е цената в момента?
Аз бях там март месец, доволна съм беше топло, имаше топла вода, тв е ок, минуса е няма хладилник, но аз ползвах перваза. Банята си беше прилична. Мисля 120лв беше на вечер.

# 214
Аз бях там март месец, доволна съм беше топло, имаше топла вода, тв е ок, минуса е няма хладилник, но аз ползвах перваза. Банята си беше прилична. Мисля 120лв беше на вечер.
Там бебето постоянно ли е с теб или го взимат?

# 215
  • Седмото небе
Не ги взимат, ти го водиш/връщаш и си го взимаш. Бебешките стаи са 2 в двата края на етажа. Едната е голямата, другата по-малка и е много близо до ВИП стаите. Когато аз лежах в края на януари казаха, че е от по-скоро, заради затварянето на 12 етаж за ремонт и съответно повечето родилки и бебчета. Цената за самостоятелна стая отдавна и към момента е 120 Лв на вечер. Аз бях в 725, условията са същите като на снимката, но огледално разположени и тази може би е 724. Също нямах хладилник, но малкото неща които съхранявах оставях в завързана торбичка на перваза, защипана с прозореца, че разни нахални птици постоянно ми “гостуваха” и искаха да ми ровят нещата. В стаите е топличко, но за ходене по коридора е хубаво да си имате връхна дреха и евентуално нещо за обуване на краката. Клин, долнище на пижама или дъъълги чорапи, по голи крачета си е хладничко.
А ако бебето е само на кърма и попаднете на акушерки, с които се разбирате може да вземете бебчето за през нощта при вас. Това за единичната стая ми го казаха като опция, но беше в последния ден и нямаше за кога да се възползвам. За другите по принцип ми казаха, че не разрешават.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 18:22 от * SUPERMAMА *

# 216
Момичета, за престоя в болницата трябва ли да се носят е дрешки за бебето? Или само за изписванено?

# 217
Момичета, за престоя в болницата трябва ли да се носят е дрешки за бебето? Или само за изписванено?
Това, което съм чела е, че се носят само за изписването, а повреме на престоя се използват "оборотни" дрешки на болницата.
На страницата на Майчин дом има и списък, какво да се носи за Майката и какво за Бебчето.

# 218
  • Седмото небе
Само за изписването си взимате или ви носят после. Там има дрехи за бебчовците, доста големи и широки, но все пак се раждат и много малки, и доста едри дечица. За толкова дни ми направи впечатление, че дечицата добре обгрижвани, дрешките са били мекички и здрави. Ако докато бебчето е при вас се нацапа нещо, може да поискате чист комплект има винаги на разположение. Може само като допълнение да си вземете две-три лигавничета или малки кърпи, да имате под ръка за докато се храни бебето или го вдигате да се оригне. Някоя тънка пеленка също е Ок. В кошчетата ги завиват доста плътно, на мен даже на моменти ми се струваше доста. Но пък те са си тогава съвсем новородени и сигурно така е нормално.

# 219
Днес на регистратурата в МД не ми дадоха предварително документи за прием. Казаха, че трябвало да мина на преглед някакъв....и така. Явно ще е за последния момент.

# 220
Моята докторка понеже дава всякакви дежурства в МД и миналата година ме викна два пъти преди нощната и смяна към 20ч някъде. Но тогава МЦ е затворен и ме извика към спешното. Там на първия етаж имат един кабинет дето имаше акушерка дето измерва тоновете. Та единия път точно там моята докторка поиска от тях документите и ми ги даде. Те ми кзаха кое да попълвам и кое не и се разбрахме да си го нося в деня на приема за раждането. Така  и направих. Жалко, че тези на регистратурата не са дали такива. 😒

# 221
На 2ри етаж над медицинския център от кабинета на старшата акушерка пробвайте, пише "Старша акушерка".
Днес на регистратурата в МД не ми дадоха предварително документи за прием. Казаха, че трябвало да мина на преглед някакъв....и така. Явно ще е за последния момент.

# 222
Здравейте, колебая се кой етаж да избера 7ми или 12ти.
От проучването, което направих във форума разбирам, че и на двата етажа смяната на памперс и къпане се правят от медицинския персонал. Правилно ли съм разбрала?
Разликата между етажите е в това, че бебето на 12 ет е винаги в стаята (и няма опция ако човек поиска за няколко часа да го гледат?). В такъв случай ми възниква въпроса какво става ако трябва да се изкъпя и съм сама в стаята примерно? Кой ще го гледа?
Тоест плюсовете и минусите са обобщено:
+ 7ми ет: повече време за възстановяване
- 7ми ет: адаптиране мляко вечер за бебето
- 7ми ет: 12 етаж вече е по-нов
- 12ти ет: не е ясно кой гледа бебето ако на човек му се наложи да излезе от стаята/ да се къпе и тн.
+ 12ти ет: бебето е в стаята и човек няма да се чуди какво прави и да се чувства гузно, че не е при него
Има ли нещо, което да пропускам?

# 223
  • София
Решението си е ваше и трябва да си отговорите на един въшрос основен - имате ли представа какво ще го правите това бебе като си го вземете. АМ не е кой знае колко драматично, особено ако кърмата не дойде веднага, нито къпането, нито “освободеното” от бебе време, в което има визитация, време да хапне човек, да поседи на помпата, да иде до тоалетната и… хайде пак с бебето. Та… въпросът е само дали можете да се окопитите веднага и дали искате да сте 24 часа заедно. Няма полза друг да отговаря вмести вас на този въпрос. Лично е.

# 224
Скрит текст:
Здравейте, колебая се кой етаж да избера 7ми или 12ти.
От проучването, което направих във форума разбирам, че и на двата етажа смяната на памперс и къпане се правят от медицинския персонал. Правилно ли съм разбрала?
Разликата между етажите е в това, че бебето на 12 ет е винаги в стаята (и няма опция ако човек поиска за няколко часа да го гледат?). В такъв случай ми възниква въпроса какво става ако трябва да се изкъпя и съм сама в стаята примерно? Кой ще го гледа?
Тоест плюсовете и минусите са обобщено:
+ 7ми ет: повече време за възстановяване
- 7ми ет: адаптиране мляко вечер за бебето
- 7ми ет: 12 етаж вече е по-нов
- 12ти ет: не е ясно кой гледа бебето ако на човек му се наложи да излезе от стаята/ да се къпе и тн.
+ 12ти ет: бебето е в стаята и човек няма да се чуди какво прави и да се чувства гузно, че не е при него
Има ли нещо, което да пропускам?
Предполагам е добре да сравним и цените между 7ми и 12ти етаж.

Общи условия

Активация на акаунт