Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

KindyRoo

 • 438
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте мами! Някоя от вас ходи ли на KindyRoo с бебето си? Смята ли че е хубаво? Харесва ли и? Какво всъщност правят бебетата там и кога е донбре да се започне?

# 1
 • Мнения: 2 700
Аз водих голямата ни дъщеря. Много съм доволна, изкарахме около една година присъствено, след това по време на пандемията имахме онлайн часове за няколко месеца, накрая момичето трябваше да замине за друг град и го затвори.
Дъщеря ми тогава беше на 6м, много добре и се отрази двигателно, психоемоционално, изобщо всякак. Не знам дали заради това, но провървя на 11м, започна да говори хубаво около 1,3м.
След това една друга жена се зае да прави такива класове, ходих с малката ми дъщеря - беше около 4 месечна тогава. Личеше си, че тази дама не беше особено ентусиазирана, нито добре подготвена. В крайна сметка се отказа, сега в моят град няма киндиру.
Моят съвет е да отидете на пробен урок, дори и да трябва да си го платите. Вижте дали ще си паснете с учителката, това е важно, а иначе ползите са ясни. За мен си заслужава Simple Smile

# 2
 • Мнения: 159
Аз и в момента ходя! Много съм доволна. Започнахме някъде на деа месеца и малко. Имах приятелка която имаше бебе почти на същата възраст (1,5 по-голямо) когато нашия се научаваше нещо да прави около седмица по-късно и той се научаваше. Т.е когато той пропълзя беше на на 5 месеца, а тяхното пропълзя на 6 м и половина, така че го препоръчвам!

# 3
 • Мнения: 2 249
Ехааа пропълзяло на 5м още преди да може да стои седнало Scream Това как ли се отразява на опорно-двигателния апарат хмммм
Не се подигравам, ама това за мен са пълни глупости и пълнене на джобове
Моя никога не е пълзял, започна да се обръща чак към 6м след като вече стоеше стабилно седнал. Проходи на 10++ и каза първата си дума около годинката. В момента е на две и говори с изречения, по-добре от някои тригодишни.
Оставете бебетата да следват естественото си темпо на развитие. Няма никакво значение дали се е обърнало на 4 или 6м, но насилственото ускоряване на някои процеси, заради амбициите на мама, могат да доведат до проблеми.

# 4
 • Мнения: 159
Аз казах пропълзя, не пролази. Да се има предвид. Съгласна съм с Мая пчеличката, че  трябва да се следва детето, но това звиси на коя треньорка попаднеш. Нашата дава различни играчки и методи как да помогнеш на детето да го направи, но примерно като оставиш интересна нова играчка близо до него и той прави пълзящи движения за да я достигне. Най-важното поне за мен е, че общуват с деца и споделят играчките си. Примерно на последния ни урок той вече може да си подава играчките от ръка в ръка и с едно друго бебенце си разменяха дрънкалките. Пляска на музика и подобни. По натам почват и на различни катерушки да играят и да влизат в тунели и племеницата ми стана много добра по тези катерушки. Веднъж на две и половина се покатери на един слон в парка, докато майка и беше бременна и не мижеше да я свали и тя много оправно се оправи, а слонат беше повече от два метра. Но разбира се това е развлечение за майката и бебето, ако майката няма много бременни или родили приятелки е много приятно, а ако ти е скучно вкъщи винаги ще е забавно, но разбира се ако нямаш пари няма да избереш киндиру през стол за кола, или пред хубава количка. Трябва да имаш време и пари и всичко става!

# 5
 • Мнения: 8 230
Наши познати ходят .Детето им не прави,нищо което повече от нашето,само дето му развалят режима от единия край на града до другия.Нямат и пари ,Киндиру им коства лишения .

# 6
 • Мнения: 159
Наши познати ходят .Детето им не прави,нищо което повече от нашето,само дето му развалят режима от единия край на града до другия.Нямат и пари ,Киндиру им коства лишения .

Не искам да обиждам никой, но това е тъпо. Киндиру е платено забавление което се прави ако майката или този който ще ходи имат желание, а и е много важно да съвпада с режима.  Ние имаме възможности и киндиру ни е като детската площадка в парка. Основно за да не е срамежлив.

# 7
 • Мнения: 8 230
Съгласна съм.Аз не бих шофирала над 30 мин в едната посока и като се върнем детето да е преуморено и изнервено.Родителите са ми доста близки,децата ни са на една възраст,с няколко дни разлика.Нашата по-рано седна,пълзя,проходи,просто не е меродавно за двигателното развитие ,затова го казвам.

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 4 660
Не знаех, че трябват специални курсове и учители, за да се сложи шарена играчка, която бебето да се опита да стигне...Имал си бол пари, дал си.

# 9
 • Мнения: 776
Водех синът ми от около 4-месечен до годинка и нещо и бях много доволна - определено ни беше много интересно и полезно, даваха много полезни съвети и идеи за вкъщи.
Съгласна съм обаче с това, че не трябва да се нарушава режима на детето, за да не се преуморява и натоварва. Аз винаги избирах часове за посещение, които са подходящи спрямо неговия режим, в период на смяна на режима сме сменяли и групата, която посещаваме.

Общи условия

Активация на акаунт