Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

 • 9 997
 • 229
 •   1
Отговори
# 165
 • Мнения: 27 816
От къде вземате документи за ПЕТ скенер? Мен са ме пуснали на самотек и никакви изследвснив не ми правят. Даже една лекарка вчера ми се скара, че съм нямала рак на гърдата, да не съм говорила така, ' щото били минали 9 години.

# 166
 • София
 • Мнения: 5 065
От диспансера, в който се водя и наблюдаващия онколог там - в случая Сити клиник. Мисля обаче, че наблюдението е 5 години, т.е. след това не те следят.

# 167
 • Мнения: 1 120
От къде вземате документи за ПЕТ скенер? Мен са ме пуснали на самотек и никакви изследвснив не ми правят. Даже една лекарка вчера ми се скара, че съм нямала рак на гърдата, да не съм говорила така, ' щото били минали 9 години.

От лекуващия онколог вземам аз. Първо ми дава един зелен талон - бланка БЛ МЗ №119 68. В нея пише, че имам еди си каква диагноза и ме праща на ПЕТ скенер, дали за проследяване, дали за уточняване, всеки път различна причина. Този зелен талон заедно с епикризи от лечението - от ХТ, от ЛТ, от Операция и др., каквито имам, както и с разчети на предишни образни диагностики - скенери, ПЕТ скенери, ЯМР  ги нося или  пращам по куриер в избраната клиника по нуклеарна медицина. Коато получат документите, комисия от съответната болница решава, дали пациента има нужда от ПЕТ скенер или не. По принцип за доказано онкоболни не отказват. Когато решат звънят по телефона с конкретна дата. След като получа конкретната дата, вземам направление от ЛЛ за Медицинска онкология, на база на него онколога мии дава и направление №А8, което е конкретно за ПЕТ скенер. В деня на изследването нося въпросното направление А8, заедно с дисковете от предишни образни изследвания. След ПЕТ скенера ми връщат дисковете.
Това е алгоритъма конкретно за моята болница, в която няма ПЕТ скенер и се налага да ползвам услугите на друга болница с ПЕТ скенер.
Момичетата, които се следят в СИТИ, всички тези документи им ги придвижват служебно към ПЕТ скенера там.

# 168
 • Варна
 • Мнения: 164
От къде вземате документи за ПЕТ скенер?
Аз си прося(и взимам) направление от гръдния хирург, който ме оперира и при когото ходя на проследяване/ехография на гърдите/ през три месеца. Той работи в ДКЦ - подготвя някакви листи, по служебен път ги насочва към ЛКК в същото ДКЦ, а моята задача е след няколко дни просто да си взема решението. С него отивам до регистратурата на скенера, за да насрочат дата.

Използвам случая и аз да задам процедурен въпрос - как и от кого мога да получа хартийка за явяване на ТЕЛК с цел повишаване процента инвалидност? В момента имам 80%, валидни до март. Предвид появилите се костни метастази и последвали терапии може би имам право на по-висок процент, но нямам никакъв спомен какъв беше редът. Хирург, онколог или ЛЛ?

Милмич, хубави новини и окрилени дни! Flowers Maple Leaf Flowers Fallen Leaf

# 169
 • Русе
 • Мнения: 6 180
Тинти, би трябвало лекуващия те онколог да ти даде протокол.

# 170
 • Мнения: 320
Момичета, днес ми поставиха порт. Не попитах дали не се очаква да имам температура и дали не се налага профилактично да пия антибиотик. Но мисля, че това е важно и биха ми казали и без да питам. Как беше при вас, които са правили тази процедура?

# 171
 • Бургас
 • Мнения: 1 133
Аз пих Аугментин след поставянето на порта. Беше ми изписан от хирурга.

От два дни съм с нови цици Sunglasses Още са доста деформирани … казвам им Франкенцици Joy обаче хирурзите са много доволни и казват, че са станали доста добре. Първите два дни след операцията са доста кофти, но на третия вече се чувствам човек. И сега искам да похваля целия екип в болница Унихоспитал-Панагюроще и в частност др. Хатър и др. Войнов. Страхотно отношение към пациента. Това български доктор да стои и с часове да ти обяснява всички аспекти на операцията, после търпеливо да отговаря на всичките ти въпроси - ами рядкост си е. Много съм доволна … след време ще пиша и за резултата, дано и от него съм така доволна.

# 172
 • Мнения: 3 470
Аз днес си получих писмото за ТЕЛК. Пак направление от ЛЛ искат 🙄
Явно ще е всеки път. Дано не ми дадат пак само за 1г.

Тинтири, като разбереш процедурата, моля те пиши. Че за майка ще ми трябва.


Майка в понеделник я приеха за вливане на кръв.
От 77 сме качили хемоглобина до 88.
След преливането нямам идея колко е.
Другия четвъртък я викат за химия.
Надявам се забавянето да не е фатално 😔

# 173
 • Мнения: 27 816
Аз ходя на ТЕЛК на всеки 2 години

# 174
 • Мнения: 163
Solace, честито! Радвам се, че си доволна. 🤗

# 175
 • на20 километра от Бургас
 • Мнения: 197
Solace,честити нови сиси Grinning ,със здраве  да си ги носиш!Всичко ли плаща или някаква част е по каса?Важното е че си доволна от резултата и да се чувстваш спокойна.Бързо възстановяване:hugs:                                                                                                                                                      Поздравления  Милмич за хубавите резултати, все да са такива и да те карат да летиш Grinning!

# 176
 • Мнения: 394
Solace, радвам се за теб. Бързо възстановяване и перфектни резултати!
DZ, стискам палци на майка ти и не вярвам отлагането да е фатално. От друга страна, то е било необходимо, защото в противен случай терапията би донесла повече вреда и риск, отколкото полза за майка ти.Всичко ще е наред този път.
Аз да се похваля с добър ТМ - за втори път в норма откакто съм почнала да се лекувам. На 25.10. ще правя скенер в Надежда и дано това да е добър знак.

# 177
 • Бургас
 • Мнения: 1 133
Браво за добрия маркер, Нушка! 100% е знак за добри резултати и на другите изследвания.

# 178
# 179
 • Мнения: 24
Момичета, стискаите ми палци 😁Днес бях на Пет скенер, чакам резултати до 10 дни 😅
Не можах да изчета всичко, но ви пожелавам да сте здрави всички 🤗

Общи условия

Активация на акаунт