Юли 2021

• 28 993
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Малко извън темата за бебоците - зъбите,храненето и пищенето ,ще ви попитам има ли мами ,тук в темата с трето секцио ? Изчетох доста ,но все различни мнения за това какви са рисковите ,колко време трябва да мине от едното до другото .При мен нещата стоят така Раждане със секцио 2005 г , второ секцио 2021г .По медецински причини ( с висок диоптър съм ,недопустим за нормално раждане според лекарите) ,две прекрасни момичета ,но ми е мечта за син и за сега само съм на етап обмисляне и информация за евентуално трето секцио ,ако изобщо е възможно . В предвид и възрастта нямам много време,след 2 г ще навърша 40 и като ,че КИ рисковете за мен стават все повече и по големи . Какво е вашето мнение по темата ,ще ми е интересно да прочета?
Аз не мога да бъда полезна със съвет. Имам три раждания, но нормални. Ние имахме две момчета, но мечтаехме за момиче и вече го имаме. Мога да ти предложа група във фб МНОГОДЕТНИ БЪЛГАРСКИ МАЙКИ. Там има доста майки с по три и повече секцио и често се обсъждат тези теми.

Да,ще съм благодарна !
Ако може линк ще чета информация .

# 361
# 362
Аз съм с 3 секцио. 1996та,2006та и 2021 (когато бях на 47)
Ако не е имало усложнения при предишните секцио,и ако сте нямали други гинекологични операции или заболявания след това ,3то секцио би трябвало да е ОК. Аз нямах проблеми Simple Smile
А дори след второто секцио имам абдоминопластика ,но последното бебе беше малко и нито коремната стена нито кожата ми се разтегнаха много, а си мислех че ще трябва пак да си направя абдоминопластика ,но си го спестих Simple Smile

# 363
Здравейте,
Бих искала да ви помоля да ми дадете идеи във връзка с изместване на храненията на бебето. Общо взето от около две седмици имаме следния режим:
- закуска - около 10:00 - попара с 1 и 1/2 сухар, обезсолено сирене и масло
- обяд ( тук е проблем, защото явно попарата много я засища и се храни късно) - около 16:30 - пюре, започнахме със зеленчуково, после включих жълтък, после пасирах зеленчуците в месен бульон и от днес предлагам пюрето с пуешка заготовка
- вечерно хранене - около 21:00 - АМ с 210млл вода, общо около 230млл мляко тоест
- нощно хранене около 04:00 - отново АМ с 210млл вода

Детето е сито, просто искам някакъв вариант да махна нощното хранене, да я зоря сутрин по-рано да яде ли, ? вместо 1 и 1/2 сухар да давам само един, за да огладнее по-бързо? един не е ли малко малко? Или да предлагам пюре по-рано, така че до вечерта да направим още едно хранене? С текущия режим просто изкарахме кашите, защото не знам кога да ги предлагам. Иска ми се последното хранене да е мляко, но явно не я засища, щом се буди в 04:00, за да се храни.
Утре Ина става на 8м.

Ще съм Ви благодарна за идеи!

# 364
Здравей. Ами при нас храненията са 5. 7:00-мляко; 10:00-11:00- попара/кускус/юфка със сирене или извара; 14:00-15:00-зеленчуково пюре и редурам жълтък и месо; 18:00-каша с плод/ или сладко пюре и в 21:00 хапва последно мляко.
Аз пък мисля, че е време да минем на две дрямки, защото много трудно става приспиването. Приспивам 30-40 мин, за да спи след това 30мин… но не знам как да стане. При вас как е съня през деня ?

# 365
  • Варна
Фууд морнинг съншайнс 🤩 При нас също са проблем дремките. Искам да редуцираме на 2 дренки,но той твърдо си иска 3. Ако не спи три пъти е супер не спокоен... Нощно време не спи спокойно също. Като си спи три пъти,също се буди много през ноща,но поне като заспи,спи спокойно. Няма проблем със заспиването,но трудно издържа до по-късно от 8. А ми се иска да заспива малко по-късно с цел сутрин да става малко по-късно и евентуално по малко будене през ноща.

Нашия режим е такъв с 5 хранения
6:30-7мляко
10-11ч закуска със сирене и масло
Около 14ч зеленчук с месо или жълтък
Около 17ч каша с плод
Към 20ч мляко
Между храненията яде бисквитки или фреш (не всеки ден).
Първото му ядене е толкова рано защото е ранобуден,батко му се бъдете към 9ч и закусваше тогава.
И според мен измести закуската по-рано,но ако се буди просто към толквоа,не знам. Опитай да махнеш нощното.
За закуска давам попара,качамак или кус-кус.
На 8месеца и 1 седмица е.

# 366
7 месеца и една седмица
5 хранения.
7ч - мляко
10 ч- мляко
13ч- зеленчукови пюре един ден с жълтък, втория ден с месо, третия чисто
16ч - каша с плод
19 - 19,30ч - мляко
Спи между всички хранения поне 40минути. Къпя го в 19часа. До 19,30 е в леглото. Има и едно нощно хранене пак с мляко. Към 3 часа. Понякога спи цяла вечер. Никога не съм го събуждала за да яде. Когато си поиска. В момента захранвам с глутен. Още е на овес. Като за храня и с млечни ще въведа и закуска. Ако някъде бъркам, някой да ме посъветва и да ми каже с какво греша 😁

# 367
  • Варна
Момичета,кашите с плод, с мляко ли ги правите?
Аз правя каша,отделно слагам плод и кашата я разтварям в АМ...
По колко каша правите? Че аз разтварям в 90мл вода,кашата и до 190гр плод

# 368
Аз кашите така и не разбрах от опаковката как се правят и си ги правя на око 😁 и добавям плод докато стане 130-140гр, защото заради рефлукса не трябва да му давам повече. Иначе започват кризи, ядене с рев и става ужас. А попарата я правя с три сухара, да не става много течна. Но не изяжда всичко. Иначе глутен също съм вкарала. Постоянно ни гледа като ядем и подава ръчички да хване. Давам му краставичка, банан и кора хляб и е супер щастлив да си гризка. Яд ме е, че не започнах направо със ЗВБ 😁

# 369
Пък при нас храненето е ад от почти месец насам... отказва категорично пюрета, каши, попари. Стиска устата, а ако се излъже да хапне, прави физиономии все едно ще повърне Confused Видяла съм се в чудо какво да й давам и как. Пробвах различни марки пюрета, каши, кус кус... не и не. Кара го на кърма и АМ. Педиатъра казва, че е от зъбите, малката още няма нито един излязъл, но това продължава вече месец, а няма зъб на хоризонта Grinning Някоя от вас да е в такава ситуация, че аз съм отчаяна Cry

# 370
Пробвай ЗВБ. Може да прояви по голям интерес към храната

# 371
  • Варна
Бибонс,при нас е така когато има сополи или е болен... Често е,че баткото е пръв приятел с градинския сопол...
Втори път вече му давам от супата която готвя за нас и я изяжда с огромен апетит,дори и с малки парченца,съвсееем малки (попринцип се мръщи на пюретата,които не са гладко пасирани)

# 372
На мен след категоричен отказ от пюретата избрах вариянта да го запиша на кухня! Всичко си изяжда с кеф,доста им е разнообразно менюто и точно тази кухня,която избрах са разделение на групи. Моят е 1ва група,води се от 6-10 месеца.

# 373
  • Варна
На мен след категоричен отказ от пюретата избрах вариянта да го запиша на кухня! Всичко си изяжда с кеф,доста им е разнообразно менюто и точно тази кухня,която избрах са разделение на групи. Моят е 1ва група,води се от 6-10 месеца.

Мираж 🤩 Ние сме в малък град и нямаме кухня. С баткото съм взимала от обедно меню на едно заведение,като жената си готвеше домашни неща през сезона.

# 374
Здравейте момичета, честит празник на всички! Flowers TulipFlowers Tulip Blush Не съм се включвала скоро... Не ми остава време да ви прочета, а за писане да не говорим. Михаил вече е на осем коригирани месеца (иначе са 10) и тежи 8 кг. Много е активен, постоянно иска да подскача или да го забавляваш с нещо... Пълзенето така и не го научи, но много му харесва да го държиш за ръчичките и да ходи. С храненето и ние имаме проблем... АМ категорично отказва под всякаква форма. Иска си детето кърма, тя обаче е на издихание вече, но колкото има толкова. На пюретата също им се мръщи напоследък и направо се побърквам като стане време за хранене. Въвела съм повечето неща вече - зеленчуци, плодове, каши, месо, жълтък, глутен.. няма проблем с нищо за щастие, но когато не му хареса нещо просто стиска устата и до там. От вчера започнахме да му даваме храна от детска кухня и за сега мисля, че му харесва. Яде дори кремче с АМ. Smiley Опитвам да го храня на стол за хранене, обаче не му харесва и сега се преместихме на проходилка с малка табла отпред. Явно се усеща по-свободен там.
Относно зъбите има вече два отдолу и сега избива трети отгоре, но не преден, а кучешки мисля... Защо така не знам. Thinking
Сложиха му контактна леща на едното око, защото се оказа, че има късогледство и доста голям диоптър (около 6-7). Маха я честичко, (така и не можаха да му уцелят точния размер та да не мърда много) отначало ходихме до Варна да му я слагат, вече му я слагаме сами. Ох, много дълго стана.. извинявам се Hug Събъжда се, така че ви пожелавам хубав ден и прекрасен празник! Heart

Общи условия

Активация на акаунт