Юли 2021

• 28 947
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Ние също вземаме храна от кухня. Михаил обаче не яде и кучето намазва повечето пъти. Не знам вече какво да му давам и с какво да го храня Weary изяжда три, четири лъжички, стисва устата и започва да върти главата. Това не само с храната от кухнята... готови пюрета, нещо което аз съм му приготвила, няма никакво значение. Отказва попара, но яде само хляб ако му дадеш хапка. Някой ако има предложения какво да го правя да сподели, ще бъда много благодарна.

# 466
Ние също вземаме храна от кухня. Михаил обаче не яде и кучето намазва повечето пъти. Не знам вече какво да му давам и с какво да го храня Weary изяжда три, четири лъжички, стисва устата и започва да върти главата. Това не само с храната от кухнята... готови пюрета, нещо което аз съм му приготвила, няма никакво значение. Отказва попара, но яде само хляб ако му дадеш хапка. Някой ако има предложения какво да го правя да сподели, ще бъда много благодарна.

Пробвали ли сте да ми дадете да си играе с храната? Аз имах такива моменти, в които не иска да яде и просто изсипвах дори пюрето в чинийка от ИКЕА. Поставям я така, че да има достъп само в единия край, той си бърка, маже и се опитва да яде от ръцете, аз от чистата страна загребвам с лъжица и давам.
Имам чувството, че просто има моменти, в които ако иска да разглежда, опознава и тн просто не става само да го храня. Тогава си се подготвям, че ще трябва да мия, преобличам и тн, но аз съм далече от идеята да пазя чисто.
Пробвали ли сте и неща, които може да взима с ръце?

# 467
Аз съм против и ЗВБ, и всякакви мазаници, опитваници и т.н. то не е до пазенето чисто, някак ми е все едно, че детето е животно, хвърляш му купата и да се оправя.

Съмър сторм, не му давай зор на детето. Няма ненаучено на твърда храна дете. Когато, тогава. Колкото, толкова.

# 468
Аз съм против и ЗВБ, и всякакви мазаници, опитваници и т.н. то не е до пазенето чисто, някак ми е все едно, че детето е животно, хвърляш му купата и да се оправя.

Съмър сторм, не му давай зор на детето. Няма ненаучено на твърда храна дете. Когато, тогава. Колкото, толкова.

Разбирам, обаче и аз от мои си възгледи ми давам да маже и опознава. Както писах аз от другата страна му подавам с лъжицата, но така не се чувствам, все едно да го насилвам да яде нещо, което е непознато за него. А той като си бърка се запознава повече с консистенция, мирис и се забавлява. Не казвам, че е правилно, а че това на мен ми дава спокойствие и че при моето бебе има положителен резултат с яденето. Не изяжда някакви количества, но и той е доволен че е докопал каквото е искал и аз, че яде повече така.

# 469
BNHP пробвала съм го това с мацотенето, но честно казано не виждам голям напредък в качеството на хранене и в изяденито количество. Опитвала съм и с малки парченца, които сам да си взема, но човечето го възприема като игра и до там, за хранене и дума не може да става. Всичко в крайна сметка е смачкано, размазано и неизядено...
Yst_88 знам, че е така - колкото толкова... не че му давам зор, но щеше да е хубаво да седнем като нормалните хора и да се нахраним спокойно без борба...

# 470
Охх така е с храненето, явно при всичко бебоци си ги има тези моменти на отказване от храна. Аз да попитам има вашите бебчета реагират ли като си чуят името? При нас няма особено напредък с това, а като се обърне мисля, че е по скоро съвпадение. А може и аз да бързам и да не му е още времето.

# 471
И при нас има тотален отказ от пюрета и детска кухня. Понякога хапва каша или някое плодово пюре и това е. Давам й в ръка бисквитка, банан, нещо да гризе та хапва малко и от тях. Караме го основно на мляко и не знам до кога така... А скоро става на 10 месеца. Представях си, че вече ще яде кюфтета Grinning

# 472
Аз не взимам от кухня, ние нямаме, готвя кремчета с грис, кисели, пюрета, правя каши с АМ - елда, царевична, понякога следобед давам бисквити с АМ. Не ми пречи, не е бавно, не е трудно. Един крем го правя точно за пет минути, колкото приготвям едно шише АМ. Исках да започне да си хапва бананче, но все още не знам дали не се изрина от него моята Беба. След деветия месец мисля да предлагам кускус с масълце и сирене, вместо попара на закуска.

Аз исках да питам вие оставате ли бебетата при пуснат телевизор? Ние вечер гледаме новините и едно риалити, но тя много се втренчва в екрана и особено в рекламите, което ме притеснява.

# 473
И ние въобще не си знаем името. Имам чувство, че цял живот ще е на мляко.
Пускаме я пред тв, или по скоро таблет само това е спасението от рев. Само моята ли плаче постоянно незнам, другите деца кротки,спят нашето откача. Или ще реве, или ще се тръшка. Подпирам таблета на една чаша, пускам песнички от ютуб и си пее, и гледа.. Вече ги научихме всички 🤣

# 474
Олее. Аз съм много много против екраните-всички видове. Тъй като племенникът ми е научен да яде само пред телефона. И стои като зомби и някой му бута в устата. Не искам това да става и при нас. А и наскоро гледах лекция точно за екраните колко са вредни и как забавят развитието.
НО в кризисни ситуации и аз съм пробвала да пускам телевизор или песнички от телефона обаче грам не им обръща внимание. Точно две секунди се заглежда.
Абсолютно с нищо не може да се забавлява сам. Две секунди не стои мирно. Или ще лази и ще пипа на всякъде и ще се катери. Или ще е на проходилката и ще ме удря с нея докато правя нещо. Това ни е забавлението Grinning нямам търпение да се оправи вече времето и да сме навън, че не се издържа.

# 475
Точно. Без песни не яде. Ад е. И аз бях против, но няма друг начин да я успокоя. Болят ме ръце, крака, кръст... Все едно съм Терминатора или Робокоп 😀. При нас времето е хубаво от няколко дни е 20+°, НО ние сме затворници. Немога да я изведа с количка, изкача, обръща се, хвърля се, пищи. Направо се отчаях имам 3 колички една не и хареса. Сега ги подарявам в фейса. За какво са ми. Предложете някоя количка...

# 476
Точно. Без песни не яде. Ад е. И аз бях против, но няма друг начин да я успокоя. Болят ме ръце, крака, кръст... Все едно съм Терминатора или Робокоп 😀. При нас времето е хубаво от няколко дни е 20+°, НО ние сме затворници. Немога да я изведа с количка, изкача, обръща се, хвърля се, пищи. Направо се отчаях имам 3 колички една не и хареса. Сега ги подарявам в фейса. За какво са ми. Предложете някоя количка...
Все едно описваш моето дете.По цял ден мрънка и реве И за капак му растът зъби и не иска да яде.В количката е мрънкане,в столчето за хранене е мрънкане,в колата мрънка.Какви колички подаряваш/продаваш?Аз фейсбук нямам може ли да ми пратиш снимки тук?Може пък на моето дете да му допадне някоя от вашите колички.

# 477
Все едно описваш моето дете.По цял ден мрънка и реве И за капак му растът зъби и не иска да яде.В количката е мрънкане,в столчето за хранене е мрънкане,в колата мрънка.Какви колички подаряваш/продаваш?Аз фейсбук нямам може ли да ми пратиш снимки тук?Може пък на моето дете да му допадне някоя от вашите колички.

Подарявам в група мами в нужда, поне да ползва човек, който неможе да си позволи. И трите бяха на Лорели една не си хареса, твърдо ли е, меко ли е незнам вече.. Предадох се. Обмислям триколка 😀 ама още не разбира да се държи...

# 478

При нас ако не заспи бързо също не е търпелив в количката. Пред блока имаме голям паркинг и площадка и често го свалям с проходилката паяк, така не се налага да го държа и той да се върти като пумпал в ръцете ми и е по-близо до другите деца. Една идея по поносимо е.

# 479
Моето дете също не стои в количката. Не пищи, но непрекъснато се върти, накланя се напред, настрани, оглежда всичко, ръфа коланите. За да е по-стабилна, сложих на количката една дръжка, която имаме за носене на коша, уж да се подпира, но тя само лапа кожата.

Аз сравнително късно я сложих в количката в изправено положение, до края на осми месец беше в коша за новородено и не мога да преценя дали не й харесва да е така изправена или просто защото като цяло повече се размърда напоследък и е любопитна към всичко

Общи условия

Активация на акаунт