Юли 2021

• 28 943
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Мамите с по две,три деца бихте ли споделили,дали сте ползвали така наречените триколки-колела,вместо лятна количка? Удобни ли са?

# 481
  • Варна
Ползвали сме. Удобна беше,хем беше от по нисък клас. Този път реших да заложа на лятна количка,но май ще я продавам и ще взема триколка пак. Единствено като минус бих отбелязала подбирането в кола,но и това става малко по-трудно 😁

# 482
Ползвали сме. Удобна беше,хем беше от по нисък клас. Този път реших да заложа на лятна количка,но май ще я продавам и ще взема триколка пак. Единствено като минус бих отбелязала подбирането в кола,но и това става малко по-трудно 😁
каква сте ползеали,гледам,че вече има на пазара и такива,които се сгъват като количка. Стабилно ли е седяло бебето и на колко месеца беше?

# 483
  • Варна
Интересно,може ли линк на някоя да разгледам.
Нашата нямам спомен каква точно беше,но помня,че я взехме за около 150лв с легнало положение (което така и не ползвахме,хем бяхме постоянно на вън). Малко кекава ми се виждаше при изкачване на бордюри.
Отново нямам спомен на колко беше детето,но мисля,че около годината. (Сега ако взимам ще е след месец,два) Стоеше си стабилно,даже колани не сме ползвали.
Голям плюс беше,че имаше чашка отпред и мелеше пуканки на поразия 😅
каква сте ползеали,гледам,че вече има на пазара и такива,които се сгъват като количка. Стабилно ли е седяло бебето и на колко месеца беше?

# 484
Здравейте, момичета Simple Smile как сте, как запълвате ежедневието? Grinning като е хубаво времето е лесно, но в дни като днешния куфеем буквално, килимче, лазене, катерене, проходилка и пак на ново. Имам въпрос, между храненето давате ли нещо за гризкане? Плод, бисквитки? И кога мислите да замествате вечеря?

# 485
Аз не давам нищо, защото после размества храненията, няма много апетит моето бебе. Не бяхме я теглили от Коледа, просто все ходехме на лекар с проблеми - първо с Ковид, после с температура и килограмите ми бяха най- малката грижа. Вчера мъжа ми я сложи да седне на кантара в Кауфланд JoyJoy, показа 8.600 - честно казано се втрещих! Очаквах да е поне 10, сега съм обезпокоена. Отдавам го, че може малко да е отслабнала след вирусът, който изкара неотдавна - едно, че нямаше апетит няколко дни и второ, че ни предписаха диета - няколко дни давах само мляко и зеленчуково пюре.

Апетитът сякаш се възвърна, но от няколко дни размести храненията и хапва следобедната каша (2с.л) вечер и заспива. Кашата я бъркам с АМ и после додавам от бутилката, каквото е останало, след като съм сложила в кашата. Обаче така заспива и ми се буди чак сутринта, което прави 4 хранения. Досега се будеше за 180млл през нощта. Вече не знам какво да правя.

# 486
Аз не давам нищо, защото после размества храненията, няма много апетит моето бебе. Не бяхме я теглили от Коледа, просто все ходехме на лекар с проблеми - първо с Ковид, после с температура и килограмите ми бяха най- малката грижа. Вчера мъжа ми я сложи да седне на кантара в Кауфланд JoyJoy, показа 8.600 - честно казано се втрещих! Очаквах да е поне 10, сега съм обезпокоена. Отдавам го, че може малко да е отслабнала след вирусът, който изкара неотдавна - едно, че нямаше апетит няколко дни и второ, че ни предписаха диета - няколко дни давах само мляко и зеленчуково пюре.

Апетитът сякаш се възвърна, но от няколко дни размести храненията и хапва следобедната каша (2с.л) вечер и заспива. Кашата я бъркам с АМ и после додавам от бутилката, каквото е останало, след като съм сложила в кашата. Обаче така заспива и ми се буди чак сутринта, което прави 4 хранения. Досега се будеше за 180млл през нощта. Вече не знам какво да правя.
Колко кг е било детето преди тегленето вчера в Кауфланд?Аз не бих се притеснявала за килограмите,моят син сигурно 8,600гр ще е на годинка.

# 487
https://www.emag.bg/detska-sgyvaema-trikolka-byox-scar-bezhov-18 … earch-Action=view например тази

# 488

Колко кг е било детето преди тегленето вчера в Кауфланд?Аз не бих се притеснявала за килограмите,моят син сигурно 8,600гр ще е на годинка.

Ами на 17.12. е била 7,340. Сега е 8.600. изхождам оттам, че тя се роди голяма - 4.020, нали имаше някакво правило, че до шестия месец удвояват теглото си, а до годината го утрояват. Не виждам как ще стане така, че на годинката да е 12кг, просто абсурд. Преди време някоя от мамите тук беше писала, че детето й вече е 12кг, очаквах моето да е поне 10 в момента. Освен всичко друго, е и височка и изглежда още по-клечава. Като легне, й се броят ребрата.

Аз, да ви се оплача какво стана снощи - Ина падна от спалнята на ламината. Така издрънча, помислих си най-лошото. Разплака се ужасно, почервеня, успокои се после, развесели се и заспа. Днес изглежда, че е наред, не губи равновесие, весела е, гука, движи се, но аз се притеснявам да не съм я увредила трайно. Толкова се уплаших, изпаднах в някакво състояние на не знам какво. Два часа само стоях и ревах над нея.

# 489

Ами на 17.12. е била 7,340. Сега е 8.600. изхождам оттам, че тя се роди голяма - 4.020, нали имаше някакво правило, че до шестия месец удвояват теглото си, а до годината го утрояват. Не виждам как ще стане така, че на годинката да е 12кг, просто абсурд. Преди време някоя от мамите тук беше писала, че детето й вече е 12кг, очаквах моето да е поне 10 в момента. Освен всичко друго, е и височка и изглежда още по-клечава. Като легне, й се броят ребрата.

Аз, да ви се оплача какво стана снощи - Ина падна от спалнята на ламината. Така издрънча, помислих си най-лошото. Разплака се ужасно, почервеня, успокои се после, развесели се и заспа. Днес изглежда, че е наред, не губи равновесие, весела е, гука, движи се, но аз се притеснявам да не съм я увредила трайно. Толкова се уплаших, изпаднах в някакво състояние на не знам какво. Два часа само стоях и ревах над нея.
Моето детенце вмомента е 7,500гр,ама е роден с почти два килограма по-малко от вашето бебче.
Също е висок и изглежда като клечка.На всичко отгоре е и злояд и храненето е мъка.Пък като избиват зъбите да не ви говоря за какво става въпрос.
Не се притеснявай за падането,щом се е разплакала веднага всичко е наред.Лошо е ако не изплаче веднага и започне да заспива.
Моето дете като падна за първи път и аз изпаднах е паника.Рева 5мин и се успокои и започна да си играе ама аз ревах още час след това.
Ако много си притеснена направи една консултация с педиатъра за да се успокоиш.

# 490
Моето падна от спалнята на цимент, докато бяхме на село. Започна да плаче, но видя баща си и забрави, започна да се смее. Рева 2мин. Страшно е и аз се изплаших, голям стрес...

# 491
Мами, здравейте, как сте ? Как са бебоците ?
Мойто звярче от две седмици е с кашлица. Сменяхме сиропи, пръскала, нищо не помогна. Сега личната му изписа антибиотик, но малко се притеснявам да го давам. Не сме пускали изследвания.
И да ви питам как се возят вашите деца в количката ?
При нас беше супер по цял ден бяхме на вън, само за спането се прибирахме, защото в количката спи по 30мин макс.
Но от няколко дни е супер изнервен. Само се мята, върти, мрънка…Завъртяла съм го да гледа напред. Не става. Давам играчки, хвърля всичко. И излизаме и като ми омръзне да го слушам как мрънка се прибираме. А не ми се стои в това хубаво време у нас. Гледам да лази, да ходи, изкарвам го да гледа, да се изморява, а не само да го возя. Еми не става. Вие как ги занимавате ?

# 492
Момичетаааа, къде изчезнахте 👀 надявам се всички да сте добре ❤ Правите ли планове за рожден ден? На мойта бебка е след 2 месеца и вече започвам организацията. Много не обичам да правя такива неща 🤣, но всичко претупах на детето с оправдания за ковид и тн. Та сега ще действам.
Имам въпрос, вие ще водите ли децата на зъболекар и очен лекар? Препоръчва се първото посещение да е през първата година на детето. Аз за зъболекар записах час, но за очен не съм… сега трябва и да издирвам добър детски, имате ли някакви препоръки за София?
Ох, да ви се похваля, бебка е на 10 месеца и онзи ден направи първата си самостоятелна крачка 🥲🥲🥲🥲 растат ни бебенцата, кога се родиха, кога ще проходят, вълнуващооооооо!

# 493
Момичетаааа, къде изчезнахте 👀 надявам се всички да сте добре ❤ Правите ли планове за рожден ден? На мойта бебка е след 2 месеца и вече започвам организацията. Много не обичам да правя такива неща 🤣, но всичко претупах на детето с оправдания за ковид и тн. Та сега ще действам.
Имам въпрос, вие ще водите ли децата на зъболекар и очен лекар? Препоръчва се първото посещение да е през първата година на детето. Аз за зъболекар записах час, но за очен не съм… сега трябва и да издирвам добър детски, имате ли някакви препоръки за София?
Ох, да ви се похваля, бебка е на 10 месеца и онзи ден направи първата си самостоятелна крачка 🥲🥲🥲🥲 растат ни бебенцата, кога се родиха, кога ще проходят, вълнуващооооооо!

Моят бебчо също е на 10м и почти всичко съм организирала за рожденият ден.Самостоятелни крачки не прави все още,само върви по мебелите.Вмомента вади кучешките зъби и е някакъв ад вкъщи.
Аз искам да попитам вашите деца по колко зъбчета имат?Трудно ли им избиват,имате ли проблеми с храненето при зъбоникнене?

# 494
Моята е със 7 вече, но само резци, не е имала особен проблем, да отказвала ми е ядене заради никнене. ifka, къде ще правите партито на открито или в заведение?

Общи условия

Активация на акаунт