Гестационен диабет - тема 4

• 52 486
  • 846
  •   1
Отговори
# 420
И втората захар е висока всъщност, не само третата. Най-добре изключете всякаква захар и бяло брашно, ориз и кафтофи и ако се чувствайте добре се разхождайте след хранене. Не е останало много, но заради тая захар може и кръвното да ви се вдигне баш накрая и да се чувствате зле както вече се случва.

# 421
И втората захар е висока всъщност, не само третата. Най-добре изключете всякаква захар и бяло брашно, ориз и кафтофи и ако се чувствайте добре се разхождайте след хранене. Не е останало много, но заради тая захар може и кръвното да ви се вдигне баш накрая и да се чувствате зле както вече се случва.

А може ли да навреди на плода по някакъв начин тези стойности . Иначе си наддава нормално за сега е  2.500гр.

# 422
Здравейте, може ли мнение за тези резултати? Според следящата ме всичко било наред. В 34+5 съм.

Направете си консултация,ако трябва и онлайн с ендокринолог, ако нямате доверие на вашият АГ. Обикновено при ГД, водите са увеличени, не намалени, а децата вървят с по-голямо тегло от нормата. В тази седмица резултатите не са особено показателни, тялото се подготвя за раждане и хормоните се разбутват още повече.

При мен в 28 седмица и 2рата и 3тата захр бяха над нормата, но никой не се притесни, но аз бях на много строг режим относно въглехидратите.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 19:16 от mexicana___

# 423
  • София/Севлиево
Аз също съм "За" консултация с ендокринолог.Иначе спирате всякакъв въглехидрат и за 34 г.с. бебе 2,500 не е ли големичко ,моят в 37-ма се роди 3,480, в 32 бе около 2,100 ,за 5 седмици бе качил над килограм като измерванията по ехограф се оказаха абсолютно точни(големият ми син се роди на термин и бе 3,850 като тогава не съм имала ГД и през цялото време вървеше мъничик по ехо,но тогава техниката бе доста по-лоша от сега).

# 424
Аз също съм "За" консултация с ендокринолог.Иначе спирате всякакъв въглехидрат и за 34 г.с. бебе 2,500 не е ли големичко ,моят в 37-ма се роди 3,480, в 32 бе около 2,100 ,за 5 седмици бе качил над килограм като измерванията по ехограф се оказаха абсолютно точни(големият ми син се роди на термин и бе 3,850 като тогава не съм имала ГД и през цялото време вървеше мъничик по ехо,но тогава техниката бе доста по-лоша от сега).
Ами незнам какво да ви кажа 🤷♀ Казаха, че добре на тегло все пак съм почти 35 гс първа бременност ми е и съм много боса. АГ-то ми е доста обрана с говоренето като най-често е “ нямам забележки”,  “всичко е наред” Лошото е,че съм от малък град без АГ и без ендокринолог и нямам голям избор при избора на следящ. За ФМ ходех в СФ и СТЗ.
Като цяло колкото пъти да сме пускали КЗ никога не е била по висока от това 4 и нещо, не съм вдигала кръвно ( освен, че тези дни пада рязко и ми прималява, но не като ходя, а примерно като се спра на едно място да готвя или просто докато стоя права) не съм качила много 7-10 кг.
Ще се опитам за онлайн консултация с ендо..

# 425
  • Sofia
Момичета, ей ме и мен.
Честито,дето се казва. Преди седмица ми беше 5.9, правих зоната 7 дни, днес обременяване, на гладно е станала супер, но на 1час е трагично.
Може ли някакви насоки?
Смятате ли, че със режима Зоната ще успея да сваля или поне да задържа тази стойност.

# 426
  • София
Момичета, правили ли сте обременяване или някакви други изследвания да проверите как са нещата след раждането и колко време след него?

# 427
Моето бебе е на 3 месеца вече почти, още само се каня да отида, мисля КЗ и Инсулин на гладно да пусна първо, ако не са ок, няма смисъл от обременяване, ако са, ще мина през Ендокринолог първо да каже какво да пускам. Аз съм убедена, че имам ИР, наскоро прекалих с вгх и чак ми се повръщаше. Меря КЗ - ниска, което значи, че Инсулинът е висок.

# 428
Здравейте, момичета!
Заради близки до горната граница околоплодни води и бебчо с 4-5-6 дни по-едричък за седмицата, в която е, ми бе препоръчано изследване обременяване с глюкоза.
Бях в 21 г.с. Изпратих резултатите на АГ и тъй като бяха "гранични" посетих ендокринолог за консултация.

Ендокринолога препоръча 1 месец след това изследване да си направя отново същото - тогава ще съм в 25 г.с., освен това ми откри Хашимото и възелчета на щитовидната жлеза.
Тази седмица имах ПКК и глюкоза серум на гладно беше 4,64.
Някъде прочетох, че не било добре да се прави обременяване с глюкоза втори път - натоварвал се много организма.
Някоя от вас правила ли е два пъти обременяването?

# 429
Здравейте, момичета!
Заради близки до горната граница околоплодни води и бебчо с 4-5-6 дни по-едричък за седмицата, в която е, ми бе препоръчано изследване обременяване с глюкоза.
Бях в 21 г.с. Изпратих резултатите на АГ и тъй като бяха "гранични" посетих ендокринолог за консултация.

Ендокринолога препоръча 1 месец след това изследване да си направя отново същото - тогава ще съм в 25 г.с., освен това ми откри Хашимото и възелчета на щитовидната жлеза.
Някъде прочетох, че не било добре да се прави обременяване с глюкоза втори път - натоварвал се много организма.

Според мен, няма нужда да правиш второ обременяване, резултатите са ясни. Трябва да пазиш диета, ако е възможно и състоянието ти го позволява повече движение. За хашимото, направени ли са изследвания за щж?

# 430
Здравейте, момичета!

Според мен, няма нужда да правиш второ обременяване, резултатите са ясни. Трябва да пазиш диета, ако е възможно и състоянието ти го позволява повече движение. За хашимото, направени ли са изследвания за щж?

Благодаря за отговора. Не, за хашимото само ехография, резултатите от изследванията сега може да са подвеждащи, заради бременноста - каза, че ще пуснем изследвания след раждането.

# 431
Това е ужасно некомпетентно, изследвания на щитовидната жлеза трябва да се пуснат и си има референтни стойности при бременност, които се съблюдават. При намалени щитовидни хормони по време на бременност трябва да се лекуват до достигане на референтните стойности, те не са подвеждащи, просто по време на бременност нуждите на организма се покачват. Единственото успокояващо в случая е че след първия триместър бебето има вече щитовидна жлеза, която произвежда щитовидни хормони сама, но това не значи че майката може да си стои в изявена хипофункция . не казвам че при вас има такова нещо, но задължително трябва да се провери

# 432
  • София
Няма нужда да се повтаря и не само няма нужда, а не е желятелно в толкова кратък срок. Май след около 6 месеца чак. Какви са тези ендокринолози да препоръчват такива неща…

Здравейте, момичета!

# 433
Здравейте, къде си правите обременяване с глюкоза? За източния край на София, идеално около Плиска. С предната бременност ме пратиха в Майчин Дом, но беше потресаващо. Да има чакалня с прилични условия и да не е много натоварено. Даже ако може в съботен ден най-добре. Благодаря!

# 434
  • София
Здравейте, къде си правите обременяване с глюкоза? За източния край на София, идеално около Плиска. С предната бременност ме пратиха в Майчин Дом, но беше потресаващо. Да има чакалня с прилични условия и да не е много натоварено. Даже ако може в съботен ден най-добре. Благодаря!
Не е в района, но в Щерев условията за изследването са много добри - на 30 метра от лабораторията, на същия етаж, има зона с диванчета и фотоьойли, в която спокойно може да чакате за следващото взимане на кръв. Работят в събота и неделя, когато е по-добре да се ходи за ОГТТ, защото е доста по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт