Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 419
  • 939
  •   1
Отговори
# 630
То нашето дете просто си лази и понякога си хвърля по някоя играчка на пода. Нито ходи още,  не тича, вече и почти не реве. Страем се да го държим горе по дивани и легла, но то му писва на детето. А и сега още можем, като проходи няма как да го държа вързано за леглото, за да не й пречи. Плюс това нейните тряскания не са от 2 до 4, а по всяко време на денонощието когато детето е на пода. А то реално от 8 вечер до 8 сутрин спи и не пречи. Но ни се чука в 10:00 сутринта, в 13:00, 17:00 и т.н. Дълго време не се живееше в този апартамент и тя явно е свикнала  да й е напълно тихо. Еми ще отвикне. Хора сме, с дете. Утре ще пуснем жалба и явно няма да е една… пък да видим.

а килими имате ли? Ако сте на плочки или паркет, страшно кънти. На семейството над майка ми им се чува всяка стъпка дори и при нормално ходене - подовете им са голи и е кошмарно просто. Да не говорим детето им ако реши да притича от единия край на стаята до другата...

# 631
Точно това щях да напиша- на гол под, особено ламинат, всеки звук се чува.
Когато имах малки деца, у дома бях сложила големи килими навсякъде и се стараех те да  да играят там, ходеха и с пантофи с гумени подметки, както и ние.Ограничавала съм ги във вдигането на шум.Все пак и извънрегламтираното вдигане на повечко шум не е позволено, независимо, че не е в часове,  които са заложени в закона.То иначе всеки ще си вдига комшиите на юруш.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 13:27 от ДХ3

# 632
При ремонта на жилището ни преди нанасяме, сложихме допълнителна шумоизолация на пода и пренаредихме паркета, да да е залепен здраво и да не шуми много. Това го направихме заради съседите, особено изолацията отдолу си е парично колкото половин нов под. Имаме и килим на половината под + пъзел за под. Ама има части на които няма, плюс че и детето разглобява пъзела и го разнася. И въпреки всичките ни усилия пак пречим и ни се тропа. Нейното тропане с пръчка по тавана й е толкова силно, че детето се стряска. Със сигурност е по- дразнещо от нашето лазещо дете.

# 633
Разбира се, че няма как вържеге детето.Аз
по-скоро визирах тези, които смятат, че като тропат извън законовите часове за почивка, значи всичко е ок.

# 634
Въпрос за куче, вие как бихте подходили?
Кучето на съседите под нас, когато е самО, вие постоянно, нон стоп, без прекъсване. В момента също. Една вечер се прибраха късно към 24ч, чак тогава заспахме, до тогава виеше нон стоп.
Доколко нормално е това?
Било му мъчно и за това виело..
Разбирам, но не ми е ок.
Куче има и над нас, не вие.
Къде е проблемът според вас?

# 635
Проблемът е, че си много търпелива Simple Smile
Като му е мъчно да го вземат с тях, но няма, защото ще ги смущава, където са.
Знам какво е да се разправяш със собственик на животно - мъчна работа.

# 636
Ами не искам да се конфронтирам с тях, изчаквах по тази причина.....но то няма промяна.

# 637
  • Сф
Оф, едно време и до нас имаше доберман. Момчето като излезе сутрин към 8 и до вечер до 7,8 който мине по стълбите ( нямаше асансьор) и лае та се къса и по вратата скача. Нямаше какво да направим. Но Тета, зачетох веднъж. Май тук коментирахте. Ако си пряко засегната и е в непозволени часове, може да се оплачеш, но ти знаеш по- добре . Щом е под вас. Щото и тук на 5 ти ми лае едно, но от 3 ти етаж, добре че не прекалява. Според мен го заключват за да вие, де да знам. Ако се съберете няколко човека, по- добре. Стига с това да не се влиза в конфронтация, някои прекаляват . Днес едни не стига , че в 3 часа къртиха дограма , ама и асансьора направили на гъз. Иначе пред тях помели. Мм като си дойде го пратих, че аз съм по буйна. Вика , явно не очакваха че някой е видял от кой е и го гледали все едно той да помете. На майсторите било работа, те какво общо имали??? То бива наглост..ама на мм не минават тия , културно ги е накарал. Един асансьор! За 2 Мин работа . . Обясни им културно да си намерят решение с кучето още веднъж, така че да не пречи на съседите. То това куче не е и регистрирано сигурно, а и кой знае още какво не им е наред. После действай!

# 638
Бе то някакъв мелез смешен, къде ти регистрация. Дано за бълхи поне го пръскат, но не знам.
Не стига че само аз мета...никой метла не хваща, газим мръсотия, чистачка нямаме...писнало ми е. И бележка залепих долу, всеки да бъде така добър да си мие площадката, и познай...
Ще ги събера скоро, ще им хвърля и тефтера...и който иска да събира парите.
Много ми писна.
Заради бабите задържам, много са точни те, яд ме е на младите. Щото старите не могат и да чистят вече, как да го искаш от тях, ама тия младите...баш за бой са точно те...

# 639
Вчера и при нас същата работа - ремонт, чистено през пръсти после. Откачен автомата на входната врата - "а, дали са мойте майстори?!" Имаме чистачка, но не е нейна работа.
teta или да чистят или им вдигаш таксата и да идва човек.

# 640
  • Сф
Аз не съм видяла това с " всеки сам да си почисти" да работи. Опа, в Германия съм го виждала Simple Smile Чистачка взимайте , едва ли ще е повече от 50 лв при вас. Та вие и асансьор нямате доколкото помня. Като се разбие на живущи няма да е скъпо. Абе аман бе! Едни и същи ринат сняг, едни и същи хвърлят брошурите, няма оправия! Мм отдавна не иска да се занимава , ама седи ,че на събрания идват по 5 човека. И никой не иска с нищо да се занимава, нали. Я един професионален, хем нищо да не върши, хем пари да взима! Май натам вървим. Нека стане по- гадно! Ние пари си имаме за вноска. Не съм ви казвала как една дърта комунистка тук пращаше анонимни писма на мм как бил длъжен като домоуправител да поправя всичко ..без пари. А сина и живее тук и не му дреме, бивш консул ! Бах наглите хора! И касиера е без пари, последния път тока на асансьора беше забравил да плати.. На ротация са тук през 6 месеца , още една тотална глупост, няма отчетност нищо. Но най- големия проблем е че на никой , ни млади, ни стари, не им се занимава. С нищо! Даже мисля в провинцията е по - лесно, освен ако не е многоетажен блок. Може ли да няма воля да си подредиш кочината бе! Нито е толкова работа, нито нищо. Дори мм е без образование ,не му се четат и закони, просто нещата да вървят. Ето , по равно е при нас,без значение квадратура,  без заплащане и па не върви! Пак ще се намери някой на въпреки! Ама иначе нищо не пипа! А и във входа нямаме бедни чак. Направо трябва да си голям играч да няма конфликти и да движиш нещата някак си. По- спокоен ми беше животеца преди да науча изродите във входа Simple Smile

# 641
Тази баба ще дойде голяма оптимистка. Като иска за без пари домоуправителя да поправя разни работи, направо служебно назначете сина й за такъв. Да оправя той всичко за без пари.
Затова най-чисто е с професионален домоуправител. После си гонят длъжниците до дупка.

# 642
  • София
Работата се свършва от човека с най-малка толерантност към проблема.
Чистите, защото ви е мръсно и ви дразни. На другите явно им е ок. 🙄

Трудно е с ЕС.

Не знам какво може да се направи за индивиди, които отказват да се съобразяват с елементарни неща. Особено, ако са повече от един.

При нас има всякакви. От много съвестни, направо страхотни съседи, през такива, на които не им пука, до един пияницо-наркоман, който от време на време прави бели.

Направихме Вайбър група от миналата година и това определено подобри комуникацията и като цяло нещата.

Имаме проблем с намирането на читав "портиер".
Не знам дали съм споменавала. Имаме малко портиерско таванско апартаментче, собственост на ЕС. През годините винаги сме имали "портиер", който се грижи за чистотата, абонатната, крушките, бравите, отваря на ел. техници, съдейства за спиране на вода при ремонти, запознат е с всички проблеми на сградата. В замяна живее без да плаща наем, само покрива разходите си за ток и вода.

За съжаление, предишният ни страхотен портиер почина миналата година. Сегашният освен да пуши горе (и да омирисва и нашия етаж), друго май не прави. Веднъж се яви на общо събрание, колкото да каже, че трябва да напръскаме мазето против хлебарки (сякаш не е ясно) и до там. По пет пъти му звъним за разхлабено винтче на входната брава, за викане на чистачката и т.н. Искаме да го сменим, но не знам къде да търсим такъв човек. Някой, който да приеме входа за свой дом и да се грижи наистина. Чудя се дали във ФБ групите за наеми ще се намери някой или е твърде рисково. 🤔

# 643
Имам нужда  от жена/мъж за вход в гр.Бургас,кс "братя миладинови".Някой може ли да ми предложи такава или да ме насочи?

# 644
Простотията няма почивен ден и час.. уикенда по светло ни надраскаха входната врата с графити.

Моля предложете как да се справим с тези грозотии - черни драсканици на бяла метална врата?

Първоначално ми хрумнаха няколко идеи, но несъм сигурен кое ще проработи и дали си струва:

1. Препарат, разтворител, обезмаслител;
2. Пребоядисване с бял графит върху заврънкулките;
3. Залепване на PVC фолио;
4. Почистване с пароструйка или пясъкоструйка;
5. Извикване на специализирана фирма за почистване;
6. Обява за художник на графити или проф. бояджия;
7. Просто да го оставим така за известно време;

Предполагам, че ще трябва да сложим и видеонаблюдение пред входа, защото решението може да не се хареса на младия автор и да "твори" отново..

Общи условия

Активация на акаунт