Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 413
  • 939
  •   1
Отговори
# 660
Ами явно няма. На бабите от етажа им пречи, не могат да тупат...ама не му казват нищо. Защо? А се оплакват на мен. Защо ..аз класната ли съм?
Ами ето, казах му. Ама реакция няма грам от въпросния. С добро не става.
На следващото минаване да събирам таксата, ще му кажа в прав текст - махни си боклуците!!

# 661
То и на бабите не им е работа да тупат върху главите на минувачите. Тъкмо преди малко видях тази под нас в действие Simple Smile
Ребром следващия път с натъртване, че много са недоволните.
За протокола: пред входа и върху автомобилите на паркинга (не са толкова близо до сградата) съм намирала какви ли не хранителни остатъци. После чистачката виновна.

# 662
Какви минувачи?
Няма булевард под терасите...

# 663
Под нашите е тротоар и е доста пешеходния трафик - не е главна улица, но мястото е възлово.

# 664
Не е така при нас.

# 665
  • София-в сърцата на моите деца
Снощи предложих на съседа да му повогна да премести боклуците от общата стълбищна тераса. Гледа ме странно.
От над година том са струпани мърляви пътеки, сгънат мърляв мокет който може и да е с мухъл вече, рязани вик тръби, радиатор чугунен, хладилник, плочки.
А вътре на стълбището стои облегнат гръб за кухня 2 м висок. Стои си. Чака нещо, не знам какво.

Намекнах че е грозна гледка, не ме кефи всеки ден да я гледам поне по 2 пъти като минавам нагоре.

ПС..същия с виещото куче е..

Аз съм отчаяна просто. И тъжна...
При нас беше същото по площадките! Сложих една бележка, че ако не си приберат боклуците от площадките/понеже е забранено от Пожарна безопасност/ в срок от 2 седмици, ще бъдат изхвърлени. Като и направихме. Кой каквото прибра, прибра и след втората седмица викнахме двама циганина и им подарихме всичко да го изхвърлят или ползват!За нула време всичко се изчисти! За съжаление 3 години след въпросната акция някои пак почват да трупат!

# 666
За съжаление това е начин на мислене - и за тупането (може, че то кой ще мине) и за ненужните вещи (няма да се ползват, ама им е жал или не им се занимава).
За вещите често дори са забравили какво точно са натрупали и за какво.
При нас има сушилни между етажите. 50% са пълни с какво ли не. Другите се ползват по предназначение.
Един съсед вече не знам колко години си пази един матрак на стълбището - е не му дойде ред да се ползва Simple Smile.
Преди две години имах е акция по изхвърляне.

# 667
А как се действа с отворените мазета, пълни с какво ли не?!? Развъдник са на хлебарки и мизерии.
Не съм сигурна, че ще се получат нещата със съобщения.

# 668
Не се получават. Мисля да търся кой да изнесе всичко просто. Включително трябва да разбивам мазе, защото никой не казва на кого е, а трябва да се прави ремонт на отходна тръба, която минава през него.

# 669
Я се опитай да го "приватизираш" да видиш как веднага ще се открие собственика.

# 670
Отворените мази ги чистите за сметка на общи услия и пари. Освен хлебарки и плъхове и мишки се завъждат.
Ако имате проблем с хлебарки, докато не изчистите пръскането е безполезно. Казаха ми го преди години в прав текст от фирма за дезинфекция. Изчистихме гълъбарник и безстопанствено мазе и напръскахме. Всичко си дойде на място. Хлебарките изчезнаха.

# 671
Ами явно няма. На бабите от етажа им пречи, не могат да тупат...ама не му казват нищо. Защо? А се оплакват на мен. Защо ..аз класната ли съм?
Ами ето, казах му. Ама реакция няма грам от въпросния. С добро не става.
На следващото минаване да събирам таксата, ще му кажа в прав текст - махни си боклуците!!

Ако имате приет и разписан правилник за вътрешния ред - мисля, че има бланков такъв подаден от Министерството, там изрично се забранява трупане на боклуци по общите части.
Съставяте един констативен протокол, входираш в общината и имаш право да ги махнеш. Ако пък сте съобразили да впишете и глоби, имаш право и да го глобиш. Обаче трябва всички тези точки да ги съобразиш с написаното в член 57 от ЗУЕС.

# 672
  • София
Аз нямам никакви скрупули да разчистя нечии боклуци от общите части. Въпросът е, че така се превръщам в чистачка на нечии чужди боклуци и това ме дразни.
Всеки, който реши, че дадена вещ вече не му трябва, я изнася в общите части някой друг да му я разчиства. Ми не е ок.

Също и със сигнализирането на институциите. Ще глобят входа заради немарливостта на един. А парите за глоба са и мои в крайна сметка. И би било хубаво да се ползват за по-полезни неща.

Ако съм сигурна чии са вещите, ще му ги струпам пред входната врата. И ще ги местя там, докато не ги махне. Ако обаче не се знае чии са, не знам.

Замислям се за камери по всички етажи. Тогава ще е ясно.

# 673
За да сложите камери, обаче, трябва да получите писменото съгласие на всички живущи.

# 674
  • Бургас
глобите се плащат от всички, но после някои ще кажат заради оня смотания аз плащам
има и психологичен момент - съседи се мразят - това налива масло в огъня - не всеки ще е ОК всички да го мразят

Общи условия

Активация на акаунт