Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 421
  • 939
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте
Към кого да се обърна при неуредици и проблеми във вход на жилищен блок. Сигнализирах домоуправителя, касиера, резултат 0.
Сега накъде и към кого?
Благодаря

Сега подред по етажите, звъните на всяка врата и търсите съмишленици.
Като посъберете такива, свиквате общо събрание и пререшавате проблемния въпрос.

За захабена мозайка - стълбището имам предвид, кислол или тризон дали са подходящи за измиване? Минавах няколко пъти с белина, но явно е доста захабено, стои пак мръсно. Пред моя етаж е чисто, защото реудовно си го мия, но надолу се чудя с какво да поизчистя захабеното?

# 691
Едно време в студентско общежитие точно с белина "подновиха" мозайката.
Доместос или обезмаслител може да се пробва на малък участък и четка с твърд косъм на дръжка:

# 692
Здравейте
Към кого да се обърна при неуредици и проблеми във вход на жилищен блок. Сигнализирах домоуправителя, касиера, резултат 0.
Сега накъде и към кого?
Благодаря

Сега подред по етажите, звъните на всяка врата и търсите съмишленици.
Като посъберете такива, свиквате общо събрание и пререшавате проблемния въпрос.

За захабена мозайка - стълбището имам предвид, кислол или тризон дали са подходящи за измиване? Минавах няколко пъти с белина, но явно е доста захабено, стои пак мръсно. Пред моя етаж е чисто, защото реудовно си го мия, но надолу се чудя с какво да поизчистя захабеното?
Усещам иронията ви, но неподдържането на общите части, до степен на опасност за хората във входа, мисля че не е малък проблем...

# 693
Може и на пожарна служба, да направя проверка щом е опасно.

# 694
Домоуправителите знаят, че са недосегаеми и няма институция ,която да им държи сметка за каквото и да е

# 695
Ами и обратното е вярно, незаинтересовани съседи и накрая домоуправителя е и сам воинът е сам, ако иска да свърши нещо.

# 696
Домоуправителите знаят, че са недосегаеми и няма институция ,която да им държи сметка за каквото и да е
Този нашият нищо не иска да прави...и не взима никакво отношение по нищо.

# 697
Сарита, свиквате ОС и гласувате за нов домоуправител.

# 698
Ирония няма! Редът е този - общите части са общи на всички, съответно кок да се поддържат решава кой-,всички вие.

Разбирам желанието ви отвън да дойде някой, да издърпа ушите на непослушните и да ви реши проблема, но на практика това няма да се случи.

Вие сте тези, вкл.и ТИ, които трябва да се размърдате и излезете от зоната на комфорта си, за да се случат нещата.

# 699
Тета, точно така. Аз припадам от смях, като почнат съседите да повтарят как трябвало да си вземем външен домоуправител, все едно е панацея. Изобщо не вдяват, че той нищо не може да направи, ако ние сме бездейни и не ходим по събрания.

# 700
Двигателната сила са собствениците.
Управителят е само изпълнител, не друго, на волята на първите.

Така че първите да се стягат, сядат и решават Grinning

# 701
Ми, Тета, не щат. Те искат да си плащат и да не ги занимаваш с нищо. Главата не ми го побира. Подкарала съм на еднолични решения, иначе не се случва нищо, а като стане авария, пак ще дойде при мен, ама с всичката спешност и паника.

# 702
Ми да плащат на теб бе, като толкУ искат Joy..пък ти ги управлявай...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 703
Аз за без пари ги управлявам и касиерствам едновременно и пак само претенции. Ангажираност - 0.

# 704
Ми то и аз така...че и стълбите ще им жуля...
Но ще взема да последвам собствения си съвет, ще свикам ОС и ще предложа да плащат на който иска. Не държа да съм аз...но заплата в размер на годишната такса която събираме мисля е ок.
Трябва да си ценим труда...

Е, чистачка явно ще продължа да го играя в ползу роду Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт