Тема 4 - Февруарската дружинка премина първата половинка 🌺

• 39 727
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Привет момичета!
Минах втората фетална морфология в 21+4г.с
Приблизителното тегло ,изчислено след измерванията е 457гр.
Гестсционната седмица е по последен цикъл,иначе доктора ме води +6 дни по УЗИ.
Теглото Ок ли е според Вас?

# 136
На моя мъж братовчедка му ще ни подари тяхната количка кика бо мадрид 3 в 1. Разбрали сме се края на ноември да ми я даде. Не съм я виждала на живо а и не сме обикаляли магазините все още.

# 137
На мен много ми хареса Tutis Viva Life 2in1 жълтата, ако някой има наблюдения по модела  моля да каже какво мисли 😊
Въпреки че продавача ме убеждава, че няма да има проблем, част от нея е с еко кожа и ме притеснява да не би да се захаби и скъса

# 138
Нещо много са ме ударили хормоните и не мога да спра да плача вече цяла вечер. Тъжна съм без причина, направо не знам какво да правя. Даже загубих апетит и не можах да вечерям. Вие как се справяте с такива крайни чувства? То поне да ме избиваше на смях, а не на тъга, по-добре щеше да е.

# 139
Нещо много са ме ударили хормоните и не мога да спра да плача вече цяла вечер. Тъжна съм без причина, направо не знам какво да правя. Даже загубих апетит и не можах да вечерям. Вие как се справяте с такива крайни чувства? То поне да ме избиваше на смях, а не на тъга, по-добре щеше да е.
След като се нарева хубаво и гледам да направя нещо,което ми доставя удоволствие или да гледам някой любим филм, знам ,че в трудно,но трябва да се опиташ да намериш начин да се успокоиш! Blush

# 140
Дами, планирате ли да правите фетална ехокардиография? Чета, че е препоръчителна около 20 г.с. и съм в чуденка.

# 141
Минавам да се отчета, днес бях на ФМ при проф. Марков. Много любезен доктор, доста подробно обясняваше въпреки че не разбирх много, но накрая завършваше с “ И това ми харесва” така че бях спокойна. Всичко е наред с бебенцето и тежи  400 гр. В 21 г.с. Запис на диск правят задължително, но аз си кзах в началото за всеки случай, бебето не съдействаше много, беше се обърнало с гръб към нас, после пък си седна на крачетата и не можа да му изброи пръстчетата на краката, та се наложи и да ми побутва корема.
Спомена един проблем, че корема ми е по-твърд и околоплодните води са малко повечко, и бебчето вървяло с 5 дни по-голямо, за което ми каза задължително да си изследвам кръвната захар за всеки случай. Та си мисля че става въпрос за гестационен диабет, но да видим. Утре ще си пусна да видим как е.

# 142
Ние ще правим ехокардиография в края на месеца, АГ каза, че е хубаво да се направи. 🌞

# 143
Дами, планирате ли да правите фетална ехокардиография? Чета, че е препоръчителна около 20 г.с. и съм в чуденка.

Точно в това чудене съм и аз. Четох много за д-р Румен Маринов от "Надежда", който май е най-големият специалист в това. Едно момиче от форума, с което си пишем, имаше перфектни показатели на всичките фетални (тя ще ражда декември), ходи при едни от най-големите специалисти не само за фетални, но и за прегледите като цяло и въпреки това само този д-р Маринов откри проблем при сърчицето на детето и то за жалост, доста сериозен. Сега поне знаят, че след раждане, детенцето веднага ще го поемат за операция, а ако не беше открит проблемът можеше с дни да не разберат какво му е. Заради нея се зачетох за тая фетална ехокардиография и се оказа, че е доста препоръчвана дори да нямаш показатели т.е. някакви конкретни проблеми.

# 144
Понеже се коментираше, влизам, за да кажа, че в bebemax имат намаление, Harvey 3 e 1400 лв, ние сме си харесали Rudey, но нашият цвят го няма наличен, а и съм решила да дебна оферти около черния петък.

# 145
  • София
Излизам от преглед. Днес започвам 24г.с (23+1). Бебонката ориентировачно е 29см, 600 грама. Продължава да се движи със седмица напред. Направо се изумих колко е голяма.. 🥰 Много бързо минава времето..

# 146
И аз днес бях на фетална при Д-р Стратиева 23г.с. бебка е 600 гр.
Всичко и е супер и е много енергична 🤗
Този път не чаках много и прегледа беше доста дълъг и обстоен Simple Smile

# 147
Като гледам коментарите явно има едни 2 седмици, в които тези бебета почти си удвояват обема Grinning Както в 19-та, 20-та са по 300-350 гр., така изведнъж в 22-та са по 600 Grinning

# 148
Браво на момичетата с добри резултати Heart! Радвам се за вас Simple Smile и аз съм в понеделник при Марков и го чакам с нетърпение.

Owly,  и аз четох точно за същия случай на Алисън и покрай това се замислих. Още повече, че и Сигридов не е видял проблема

# 149
Ще се радвам, ако и при мен е така. Докторът, при когото планирам да раждам, каза, че ще е много спокоен, ако ги види до 28-та седмица да стават 1 кг, защото дори да се родят преждевременно, това е нещо като добра граница за оцеляване. Разбира се, аз се опитвам да съм оптимистка и да се надявам, че ще са повече от това и ще се родят по-близо до термина.

Кардиография на малките не ми е предложена. И аз бих направила, вероятно ще трябва да попитам изрично.

Общи условия

Активация на акаунт