Тема 4 - Февруарската дружинка премина първата половинка 🌺

• 39 724
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Ние също бяхме преди няколко дена на обиколка за колички, информативно беше. Харесахме Peg Perego Book 51 като, че ли най ни прилегна, ще чакаме сега за намаления.

# 106
Paradise, страхотен избор сте направили. Каката я изгледахме с Mutsy и сега съм решила ако не ме грабне нещо друго, връщам се отново на тази марка. Даже точно едно Igo набелязах. Колебанието ми ще е между него и Easywalker (Harvey 2 или Rudey). Та, скоро ще ги гледаме на живо. Mutsy-то може да отгледа много деца, супер стабилна количка е и не знам какво трябва да й се случи, за да се разскърца или прецака.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 19:20 от just_smile

# 107
Paradise, страхотен избор сте направили. Каката я изгледахме с Mutsy и сега съм решила ако не ме грабне нещо друго, връщам се отново на тази марка. Даже точно едно Igo набелязах. Колебанието ми ще е между него и Easywalker (Harvey 2 или Rudey). Та, скоро ще ги гледаме на живо. Mutsy-то може да отгледа много деца, супер стабилна количка е и не знам какво трябва да й с случи, за да се разскърца или прецака.
Да, аз наистина мисля че направихме много добър избор.И наистина не вярвах колко е стабилна, човека в магазина като ни я показваше обстойно махна столчето и скочи върху шасито отгоре няколко пъти, каза ни че по-добър механизъм и конструкция няма, много е стабилна.Отделно ми хареса че колелата се въртят на 360° и е супер маневрена за всякъкъв тип настилка, също сенника е огромен , спуска се чак до долу като спи бебчо.И също ми хареса колко лесно с едно щракване можеш да махнеш гумите и шасито става супер малко като го сгънеш, ние сме с малка кола например и е мн.удобно.Препоръчвам също столчето за кола да се закрепя за шасито, ако ходите само до доктор или за бърз пазар е супер, няма нужда от големия кош.💙
Harvey също много ми харесват, но тук при нас не успях да ги видя в магазин, не са мн разпространени, а в интернет ги гледах че под 800€ няма и то само 2 части, кош за новоодено и кош за след това.

# 108
Paradise, страхотен избор сте направили. Каката я изгледахме с Mutsy и сега съм решила ако не ме грабне нещо друго, връщам се отново на тази марка. Даже точно едно Igo набелязах. Колебанието ми ще е между него и Easywalker (Harvey 2 или Rudey). Та, скоро ще ги гледаме на живо. Mutsy-то може да отгледа много деца, супер стабилна количка е и не знам какво трябва да й се случи, за да се разскърца или прецака.

И ние сме в търсене на количка, гледахме за Harvey 2, но ни казаха, че са ги спрели от производство и където има са остатъчни бройки. Не препоръчаха Harvey 3. Иначе много ни харесват на Cybex Balios S, Peg Perego Book51 и на Anex E type. Това с количките си е цяла наука и ще се радвам да споделите и вие какво, ще взимате и за вече мамите с опит какво препоръчват. Hug

# 109

И ние сме в търсене на количка, гледахме за Harvey 2, но ни казаха, че са ги спрели от производство и където има са остатъчни бройки. Не препоръчаха Harvey 3. Иначе много ни харесват на Cybex Balios S, Peg Perego Book51 и на Anex E type. Това с количките си е цяла наука и ще се радвам да споделите и вие какво, ще взимате и за вече мамите с опит какво препоръчват. Hug

Аз към момента съм се спряла на тази количка. Много ми харесва, но ще чакам Ноември да ги намалят ( надявам се 😃)
Изчетох доста мнения за нея и повечето са останали много доволни.

https://aiko-bg.com/product-48265060029

# 110
Да това с количките наистина си е много сложно. Ние след голямо ходене и разглеждане си избрахме Cybex Balios S 3 lux. Единствено още изчакваме ноември да видим какви промоции ще пуснат и дали ще я вземем 3 в 1 или 2 в 1.

# 111
  • София
Аз с предишното дете имах peg perego book и много си я харесвах. Сега мисля същата да си взема или видях, че пег перего са пуснали нов модел -  veloce - та може и нея да погледна.

# 112
Mutsy-то е супер, да - честита придобивка! Понеже гледам, че хората искат препоръки, само да ви кажа, че най-важното е вие да идете да пробвате. Аз бях казвала, че ние си взехме, но далеч не тази, която първоначално мислех. Като отидох в магазина да ги побутам се оказа, че доста голям брой колички не са ми удобни - по ниски са ми, по-малки, не са ми достатъчно маневрени...Въпреки, че дръжката се регулира количката пак може цялостно да ви е ниска (самото шаси), тежка или нещо друго. И последното - не забравяйте, че в магазина ги пробвате на лъскави плочки и всички се движат супер лесно, завиват лесно и т.н обаче като се замисли човек после по какви улици ще ги кара Grinning Grinning Grinning Mutsy-то например, мисля че беше с най-лекия кош за новородено, нещо от сорта на 3 кг. Абе да - ходете пробвайте, бутайте, ако имате приятелки - бутайте и техните колички Grinning Grinning

# 113
Тарталета, ние взехме veloce-то на промоция края на миналия месец. Разликата е, че кошът за новородено е culla grande, много по-голям от предните(че и на други колички толкова голям не съм виждала). Лятната седалка е по-лека, шасито е уж по-тясно и сгънато заема по-малко пространство от бук, защото дръжката се прибира. Но самата седалка на мен ми изглежда по-широка от на бука, като сравнявах(но не съм мерила).
Според мен кошът за новородено не е важно да е лек-лятната седалка, да.

# 114
Аз от толкова четене и research се бях навила на 90% за Сайбекс балиос.И даже бях решила да си я поръчам от нета.За мен беше важно да е на първо място лека, стабилна, с добро качество на изработка и най вече да става малка като се сгъне, нямаме голяма кола.Отидохме с нагласата за сайбекс,гледах и приам, огромна, тежка количка.После и балиос, но ще кажа какво не ми хареса в сравнение с Jаne muum i Mutsy.При сайбекс балиос не ми хареса коша за новородено, отдолу под матрачето беше една дъска като шперплат от едно време, също не ми хареса и че коша за седнало положение поставката за крачетата беше една тънка, пластмасова линия, мн мн обикновенна изработка.Това казвам в сравнение с другите две марки, просто изработката на Jane i Mutsy си личеше че е по-добра.И третия минус.беше че в сгънато положение беше по-голяма и по-тежка от мутси.Дори мога да кажа , че Jane относно детайли и качество мн ми хареса( няма нужда от адаптори, кошчето за кола се закача директо към шасито, мн ми допадна това)и щях да взема нея пред сайбекс ако не бях пробвала след това Мутси.При Jane всичко ми хареса, само на този намаления модел не ми допадна текстила на количката, много тънък плат и едно специфично сиво, а др. Модели бяха по 800€ и нагоре.Други забележки нямам, уникална количка, а столчето за кола беше най-доброто.Но Мутси ни спечели от всякъде.И са произведени в Нидерландия.Но всичко е мн индивидуално, зависи ако имате голяма кола или ако ще излизате за по един час на хубав път и разходка и имате мн място вкъщи, няма да пазарувате храна и тн няма за какво да мислите за това колко е голяма.Едно семейство преди нас си взеха на Bebecar 1000€ огромна fashion количка.Други взеха на Nuna.Много е относително.Най- добре да си ги видите на живо и да си сравните, пробвайте няколко марки поне, в ценовия диапазон който ви устройва, също ако са трио комплект си питайте дали са включени адапторите че отделно струват 60-70€ само те, а наистина мисля че си е удобство закачането на кошчето за кола към шасито.И също си представете когато в количката има бебе, 100 неща за бебето, одеало, памперси, мокри кърпи, шишета и ако сложите и пазар от супермаркета в кошницата отдолу+ бг улици и тротоари и ще е зимата, киша, сняг понякога.Това тр да се прецени.Ще е удобно ли да се бута ако жената е дребна и нисичка.Много неща са фактор.Но определено пробвайте няколко марки, аз примерно като си харесам нещо трудно се отказвам, но щом се отказах от Балиос си имаше защо.Ако трябва да избирам първо е Мутси, второ Jane muum и на трето място Сайбекс балиос, за нашия ценови диапазон.И трите бяха на подобна цена, комплект трио със всичко.Peg perego не ги пробвах, по-тежки са и бяха над 900€, отделно четох че след година се разскърцват, но немога да кажа.Harvey 2 и 3 неможах да ги видя тук, но и те са над 800€.До колкото четох са мн добри, но по-добре Harvey 3 че е с по-голямо кошче за новородено, Hаrvey 2 е с мн малко.На каква цена са в Бг?Вижте и на Nuna, мн ги хвалят, Chipolino не бих взела мн паянтови изглеждат.💙

# 115
Ами аз от четене и препоръки на приятелки също се бях навила много на Балиос-а на Сайбекс. Обаче отидохме да гледаме и на мен тази количка далеч не ми беше най-маневрената. Също така ми беше ниска, с малко шаси. На близка приятелка тя й беше супер удобна, но тя е по-дребничка и й идваше перфектно. За Mutsy-то не ме грабна, но в магазина имаха най-базовия модел. Иначе признавам, че имаше много предимства и със сигурност е добър избор. Ние взехме Cybex Priam, но разбира се втора ръка, защото нов с всичките екстри е безобразно скъп и тези пари никога не бих ги дала Grinning На мен той ми беше най-удобната количка, най-маневрената, достатъчно високо шаси, за да ми идва супер и всичко много ми хареса. Тук обаче уточнявам, че е доста по-тежка от много други и аз за себе си съм преценила, че нямам проблем с тежестите и вдигам доста. Повечето майки ще я усещат тежка, ако таткото не е наоколо да сгъва/разгъва и носи. Затова казвах, че е супер индивидуално, а е хубаво да се вземе предвид и на таткото какво ще му е удобно, тъй като и той ще бута (макар и не толкова усилено като майката). Има супер фешън колички като Mima Xari, които обаче не са толкова функционални, с по-малък багажник са и не за всеки ще са добър избор. Между другото единствен съвет може би - хубаво е да гледате и гумите. Аз не знаех, че някои модели имат различни гуми в зависимост по какъв терен ще се "карат". Та за България може да се вземат някакви по хардкор гуми с тези дупки и пътища, докато за някоя западна страна базовите гуми ще са напълно достатъчни при добре изчистени и поддържани пътища Simple Smile

Ще се радвам, който е взел количка, да пуска по един пост да се похвали - това си е една от най-вълнуващите покупки RelaxedRelaxedRelaxed

# 116
Да, приам е много хубава, по-добра е от Балиос, и на мен Балиос ми се видя мн дървена количка в сравнение с другите.Но Приам е много скъпа и наистина си трябва голяма кола за нея.Отделно е тежка, за това е много индивидуално, трябва да се пробва всичко.Мima не бих взела, само визия, но не е практична.Имайте напредвид че сгъване-разгъване и местене от колата на шасито, количките се драскат, удрят постоянно, колички от кожа и подобни материали незнам на какво ще заприличат.Климата е важен също, при  нас  вали 5 дена в годината, но пече всеки ден, жега е и ми трябваше нещо леко, маневрено, с голям сенник.💙

# 117
Явно всички сме обикаляли за колички. Колебая се между два модела. Единият ми харесва повече като дизайн, но бебетата няма да имат видимост едно към друго, по същество кошчетата, впоследствие седалките са една над друга. Като малки ясно, че не им дреме, но се чудя дали впоследствие няма да е по-добре да могат да се виждат една друга, да общуват, доколкото е възможно с оглед на възрастта им.

# 118
Здравейте, момичета,

Аз съм 18+3 и от снощи имам дискомфорт и слаба болка долу ниско, наподобява предменструална такава, но не е толкова силна, колкото при мен беше тази преди и около цикъл.
Случвало ли ви се е, дали е притеснително?
До сега не съм имала или поне не знам да съм имала контракции, не пия нош па и магнезии, имала съм болки в срамната кост и кръста.
С предна, ниска плацента съм и до момента не съм усетила бебчето, в очакване съм, сякаш от снощи има разни наченки, но не знам.

# 119
Ние сме с Mutsy i2 количка 2в1, като допълнително и купихме адаптерите и кошницата за кола.
Много си я харесвам още от баткото: лека, маневрена, с хубав дизайн. Пълно легнало положение на летния кош, добре изолиран зимен кош и непомпащи се гуми. Голям багажник, телескопична дръжка. Харесвам си я много, много и пак ще я ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт