Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 36

• 42 229
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
Привет на всички! Днес и аз да се похваля с получена заповед- 61613. Успех на всички!

# 421

Привет, бихте ли ми казали, освен средствата осигурени от Фонда, каква сума лични средства се влагат като обща сума щ. Имам предвид начални изследвани, лекарства, ако се налагат, за самата стимулация, трансфер доплаща ли се, за замразяване също.
За ПИД знам, че е индивидуално, но как вървят цените за изследването.
Благодаря
Всичко е индивидуално. На нас първият опит ни излезе около 5 000 лева до тест. Докторката предварително ме предупреди, че от започване на самата процедура до тест ще ми трябват около 2000 лева извън тези от фонда и наистина долу - горе толкова излезе. На седмица само лекарствата ми бяха около 150-200 лева. Успех!

# 422

Привет, бихте ли ми казали, освен средствата осигурени от Фонда, каква сума лични средства се влагат като обща сума щ. Имам предвид начални изследвани, лекарства, ако се налагат, за самата стимулация, трансфер доплаща ли се, за замразяване също.
Благодаря
Всичко е индивидуално. На нас първият опит ни излезе около 5 000 лева до тест. Докторката предварително ме предупреди, че от започване на самата процедура до тест ще ми трябват около 2000 лева извън тези от фонда и наистина долу - горе толкова излезе. На седмица само лекарствата ми бяха около 150-200 лева. Успех!
А няма ли перо лекарства в отпуснатите средства?

# 423
Semana15, покриват се инжекциите за стимулацията до определена сума. Но, в някои случаи може да се надхвърли сумата. Също след трансфер лекарствата не се покриват.

# 424
Момичета  здравейте ! Да ви попитам има ли значение през кое време да се направи глюкозно обременяване и на каква цена е ?

# 425
Взех си номерчето от Фонда вчера и сега ще чакам да видя кога ще има промяна в статуса.

# 426
Здравейте! Някой знае ли кога ще е заседанието за м.март?

# 427

Благодаря
А няма ли перо лекарства в отпуснатите средства?

Поемат се само инжекциите за самата стимулация, всички останали лекарства се купуват отделно, а те не са никак евтини 🙄

# 428
Момичета, знаете ли дали ЦАР одобряват случаи с 1 проходима тръба?  Чета в условията за тубарен фактор, но доколкото разбирам, трябва освен непроходимост на едната, на другата да има И стеснение. Правилно ли разбирам?

# 429
Вследствие на извънматочна бременност и правена лапароскопия аз останах с една тръба, която пропуска под натиск, кандидатствахме по Фонда и не ни одобриха. Нямахме друго с какво да кандидатстваме, защото сме с неизяснен стерилитет. Направихме 4 инсеминации и тогава вече подадох наново и ни одобриха!
Момичета, знаете ли дали ЦАР одобряват случаи с 1 проходима тръба?  Чета в условията за тубарен фактор, но доколкото разбирам, трябва освен непроходимост на едната, на другата да има И стеснение. Правилно ли разбирам?

# 430
Здравейте някой дали е сменял болницата след неуспешен опит какви документи ви трябваха Simple Smile

# 431
  • Пловдив
Ели, според мен най-лесно е да пуснеш нова молба от старата клиника и като я получиш да отидеш с нея в новата клиника и само да попълниш техните документи.Те взимат тази заповед и след няколко дни ти се обаждат за номерче.Чака се две заседания, но е по-лесно, отколкото да събираш целия наръч с документи.Аз така смених между първи и втори опит.Успех! 🍀

# 432
Благодаря ти сега се обадих и да питам в Надежда казаха че от тях трябва да взема една декларация и да я занеса да я попълнят в старата клиника още в понеделник ще го направя само дано не се налага да се виждам с предишния лекуващ лекар

# 433
Здравейте

И ние сме с неизяснен статут. Подадохме на 15 февруари и със сигурност изпуснахме едно от заседанията. Знаете ли колко грубо се чака за отговор, и дали се свързват дори и да е не е удобрена молбата?! Дали са две три заседания или просто се чака?

Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 10:17 от AnMary

# 434
Изтървали сте за февруари. Един път на месец е, така че трябва да изчакате за март да мине, около средата на месеца. Следете си статуса на сайта. Отнема около седмица след заседанието да се актуализира. Ако не е одобрено, там ще излезе. Самата заповед се получава поне около 2седмици след заседанието. Тоест към края на месеца.

Здравейте

И ние сме с неизяснен статут. Подадохме на 15 февруари и със сигурност изпуснахме едно от заседанията. Знаете ли колко грубо се чака за отговор, и дали се свързват дори и да е не е удобрена молбата?! Дали са две три заседания или просто се чака?

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт