Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 284
  • 683
  •   1
Отговори
# 255
Аз кати се сетя за яслата, ми става тъжно, защото до сега не сме се разделяли за повече от един час едва ли не. Онзи ден една майка на опашката за детската кухня ми се "изсмя", че още не съм го пуснала на ясла, така ако съм я каралаз до 18-годишен съм щяла да го гледам. Иска ми се поне до 2 годинки да си го гледам аз, но ще видим дали няма да се наложи да се върна на работа по-рано. А и те така бързо растат, това време никой не може да ни го върне.

Момичета, даватв ли свинско месо на мъниците? Чудя се дали вече не е достатъчно голям, за да хапва и от него.

Голямо катерене по дивана, утре ще махаме масата, няма друг начин, че да не стане белята.

# 256
Аз също бях с много смесени чувства за връщането ми на работа, но всъщност се отразява добре на Борис. Прекарва повече време с майка ми и баща си, повече разнообразие, различни игри. Всъщност научи доста неща за 2 дни само, а и двамата ми казват, че е много по-послушен при тях 😅 Няма за какво да се чувствате виновни, че ги пускате на ясла, давайте смело според мен !

Свинско месо давам отдавна, но сякаш не го готвим много често. За сега най-много харесва пуешко и телешко.

# 257
Точно днес в менюто от нашата детска кухня беше включено свинско с картофи, което леко пасирах, защото моята разбойничка още не иска да дъвче много-много 😩 Но пък го изяде с кеф с малко хляб, хлябът е единственото, което не се противи да дъвче 😃 Аз преди нямах търпение да дойде време да я пускам на ясла, това беше докато беше съвсем бебе и ми стопяваше лагерите и ми идваше да се гръмна, направо се изприщвам като се сетя за периода до 10-я ѝ месец 😭 Само че тя се укроти и започнахме да се разбираме, както си му е реда и сега не искам да я пращам на ясла 🤣 Пък и на мен още ми се струва малка да я пращам там, та ще си я задържа още. Преди се чувствах страшно уморена и недоспала, имала съм моменти, в които се чувствах все едно съм в някаква дупка и завиждах на всички със спокойни и спящи деца, които висят по кафета и си бият лафа с приятелки. А сега тичам след нея и се чувствам щастлива и благодарна, че я има 😌

# 258
Искам и Бухта да си я гледам до 2 години. Това време никой няма да ми го върне, няма как да се компенсира. После цял живот ще са по градини, в училище, лагери, университет. Не се знае къде ще ги отведе живота. Не че е лошо, това си е съвсем нормално, но искам сега да дам колкото мога повече от себе си , защото после.. . Раста ужансо бързо.
На този етап нямам много стимул да се върна на работа. Дори финансово не е кой знае колко удовлетворяващо да кажеш ,че имам поне една причина да бързам да се върна. Много от свестните колеги напуснаха или намериха как да ги махнат.

# 259
Някое бебче да си слага ръцете в устата? От две седмици го прави постоянно. Преди изобщо не го правеше. Не ги смуче, дъвче си пръстите и си пипа езика. Grinning Вбесява ме.
Ако имаме второ дете, ще я пускам на ясла като стане на 2г и то само за няколо часа сутрин. За разнообразие. Може и да размисля. По принцип съм против и много зависи от детето.

# 260
Савова, нормални са тези чувства и в теб и в детето. Изчакай да мине малко време и детето ще се отпусне. Не дават ли да пооставаш малко с него в началото?
Аз все съм чувала, че са скъпи яслите, ама чак толкова. То струва ли си въобще да работиш...

Ние бяхме решил да я пускаме на ясла като навърши годинка. Отидохме да говорим с директорката, пуснахме молбата, погледнах помещнието. Видях едни легълца по две като чекмеджета. Викам си, ама тя ще пада от тях(най-вероятно няма, но сценария веднага си го представих). Тя още не беше и проходила... абе... и както мъжа ми беше още по-надъхан.. като излязохме, като ревнахме и двамата. Как така ще я оставя при напълно непознати хора, в напълно непозната среда, в пика на пандемията. И така се отказахме.

Сега вече, два месеца по-късно като ходи, по лесно бих си представила, но все пак ще изчакаме още няколко месеца поне

По този повод се замислих като дойде този момент, би ми се искало да й подсиля имунитета, да не се разболява лесно и всяка сесмица. Чета хубави отзиви за продуктите на Аквасорс, че помагат при деца да не се разболяват. Някой ползвал ли ги е?

Свинско съм давала няколко пъти с ориз.

Котка, браво все пак, че си издържала на този период и си си съхранила психиката, че при мен имаше такъв период от няма и месец и щях да превъртя😁

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 00:16 от LenkaST

# 261
Lanka, ще изтрая още малко но какво да го правя с дневния сън? Та той още спи по 2 пъти на ден. Честно казано замислям се дали да не излеза в болничен за 6 месеца.
Днес откакто го взех в 2 часа цял ден ходи като пиян и не е спрял да пада, макар да спа от 5 до 6.30.

# 262
Винаги ще има нещо в яслата или персонала, което да не ми хареса. Имах всякакви притеснения, но за мое и за успокоение на баткоро го водих до ялстата преди да го приемат, показвах му двора, децата, Срещнах се с директорката да видя помещенията. Дразнех се от много неща, включая и това, че им даваха вода по график, а шишетата им стояха на висчоко. Ако някое е жадно не не се сети за шишето няма да пие....после за храната, те държат да се изяде всичко...ама аз предпочитам да яде колкото усети, че има нужда и ако му в вкусно. И с това се преборихме някак си....( попаднах на разбран персонал). Отделно всеки ден му четях следобед за сън, защото много обичаме книги и той също. Но ме "успокоиха" че щял да се научи да спи без книжка.....сякаш е нещо лошо. Та трябваше да им обяснявам, че не той не заспива заради книгата, а да четеш за мен е плюс. После се оказа, че едната сестра им чете стихчета, докато са на гърнетата Simple Smile Точно се напаснахме с персонала и се почнаха драмите с родители.......то не беше вкарване на храна и телефони, шоколадови яйца и кроасани, за да подкупят децата да влязат. Съответно всички деца гледат, а колко пъти родители са викали на децата си пред нашите мъници  Sad Щях да  набия една майка, не знам как запзих дори спокоен тон пред децата. Събрани 4-5 деца в събелкялнята да се приготвят и тя запонча да удря детето си , което плачеше и не искаше да влезе. Нашите се стресираха, аз побенсях, другите родители се направиха , че не виждат......и всякакви такива подобни.
Но има шанс Бухта да е при същия персонал( и в яслата и в градината), при който беше баткото и съм една идея по-спокойна.

# 263
  • Пловдив
И нашата е на две дремки все още и н ходи добре. Вчера я приеха на държавна ясла, но сигурно няма да я пускам. Уж бях надъхана ама ми се вижда малка.
По скоро ще останем на вариант частна ясла от догодина пролетта.

Свинско яде от 10 месечна, откакто е на кухня.

Имуностимулантите за мен са излишни, но това е лично мое мнение. Имунитетът или ти е Ок или е по- слаб. А на Аква сорс не са ли някакви мулти левъл маркетинг неща, които дори не св продават в аптеки?

# 264
Да ви кажа дами от опита ми с предните две деца, третото ще е най на "кяр" 😂
Каката я пуснах на ясла на 1г. и 4 месеца поради финансови причини. Баткото го пуснах на 2г. 2 месеца поради "съдбовни" причини.
Като се замисля, колкооо бързо отлетяха годините... Вече и двамата са на училище, опитвам се да си спомня когато са били малки какво е било 😟 но единствено което помня е, че бяха много малки и бяха на ясла 😔 виждах ги за по 3 часа на ден... Много ми е мъчно!
Борис както казах ще е най добре 😀
Живот и здраве, ако не ни пресече черна котка пътя дето се казва, планирам да го дам, чак когато стане за задължителна група (мисля, че бешв на 4 години) искам да му се насладя.
Сега

# 265
Маманаси, вече и 3та група е задължителна. Предучилищната стана 2 години.

# 266
Да, Lore. lay, точно такива са, имат си и те схеми и не са никак ефтини, но много ги възхваляват и се чудя просто.

И ти си права, трябва да преболедуват малко, за да си изградят добър имунитет.

Приятни разходки на всички, днес времето е прекрасно! ☀️

# 267
При нас във Варна не ни позволяват да влизаме вътре в яслата( градината). Храна също неможем да внасяме, нито лични играчки, даже и торта за рд неможе.
Според мен каквито и да било имуностимуланти да се дават, няма да има голям ефект.
Мисля като навърши 2г. да го пускам на ясла. То зависи дали ще ни приемат де, че тук местата нестигат Confused
Да ви питам колко време може да се отлага ваксината за морбили?

# 268
  • Пловдив
Нашата в Пловдив вчера получих мейл, че е приета, а съм пуснала заявление от юни 😂 но както казах съм много разколебана , просто много хубаво си изкарване с нея двете, хич не искам да я давам.
От друга страна искам да играе с деца, защото за нея е по- забавно.
Мамини неволи 😀

# 269
И аз не си представям да я пусна. Като пристрастена съм към нея. 😁
Поне от скоро започнах да я оставям при бабите за 1 - 2 часа, което за мен си е чист напредък. Иначе с работата е зор. Изоставам с всички задачи.

Общи условия

Активация на акаунт