Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 283
  • 683
  •   1
Отговори
# 270
В градината ме пуснаха само първия ден. Сега влизам вътре до вратата на стаята им и го пускам да влезе сам.

За имунитета, казват че пробиотиците също подсилват имунитета.

# 271
  • Denmark
Савова, дай му седмица, две време. Напълно нормални са притесненията ти. И на мен ми се ревеше, когато съм го взимала и той е бил разтроен, но свикна и се забавлява. Като види децата сутрин и лепва една усмивка и ме забравя.
Разбира се, всяко дете е различно. Надявам се малкият да свикне бързо.

Някой да се е сблъсквал с болки в ушите? Ричард има вода в ушите и чакаме от супер много време да го види специалист...вероятно ще му правят дренаж (май така се нарича). Обаче не знам как да го облекчавам като го боли. Някакъв ужас е...нощем особено. Засега май му помага шишето по някакъв начин, но не може все шишета..

# 272
Затопляй кърпа със сешоар или парно и слагай на ушото. Топлото ще го успокой.

# 273
Аз на ясла не мисля да го пускам, а направо на градина. Вместо ясла мисля да го пусна на занималня за 4 часа на ден, може би като стане на 2.
Марая, има едни свещи, които май издърпват вода, но не съм сигурна, че са подходящи за толкова малко дете.

# 274
Нашият тръгна на държавна ясла. Не съм създавала драма, бях спокойна, съответно и детето напълно спокойно прие нещата. Нямало е рев и драми, от първи ден го оставихме за целия ден, ял си е, спал си е 3 часа, играл е. Вечерта маха и праща целувки на сестрата. Като се връщаше вкъщи беше голям кеф, играе, скача, гушкаме се, показваше туту бау 😂 Сестрите и "лелите" са много грижовни, харесва ми, че са на принципа да не насилват децата - нито за ядене, нито за спане. Ако не искат, посто ги оставят. Водичка дават, всеки ден ни връщат шишето и е почти винаги празно. Често сменят памперси, винаги е сух и чистичък. Като цяло съм доволна, но те ходят все още по 4-5 деца. Естествено, след седмица и половина ходене се разболя и имаше повръщане и разстройство, което хванахме всички от семейството 😂✌🏻

Дразня се, че всички опитват да ми вменяват вина, едва ли не съм спряла да съм майка, когато съм го пратила на ясла. Ами не е така, мога да кажа, че тези 4-5 часа, които прекарвам с него, са в пъти по-пълноценни от 12-те, в които бяхме все заедно. На работа се чувствам чудесно, спокойна съм за детето, като за мен показателно е настроението, в което си отива. Да, понякога сутрин, когато го предаваме помрънква, но е нормално, после бързо се заиграва. Първият ден ми бяха пратили снимка как спи, чак им се чудя как не ги мързи да ги обличат всеки път с пижамка. Това дори аз не го правя за обедния сън. А и след това разболяване не знам реално колко ще ходи на ясла и колко ще седи вкъщи, но когато е здравичък ще го разнообразяваме с ясла 😃

Едни мои познати казаха, че плащат 70 паунда на ден за градина в Лондон и мислех, че нещо ни лъжат, но очевидно са такива цените 😳 При нас е 60 лева на месец, в зависимост от присъствените дни. Памперси си носим единствено, което за мен е добре, защото той си е на памперс пантс и са му супер. Изненадах се, че не искат мазила, кърпи и тн. Дори на родителската среща не ни искаха пари за нищо 😃

# 275
Държавните може и да са 60 лева някъде, но частните в София са 800+. Ако съпоставиш дохода  пропорциобално не бих се учудила в София да излизат по-скъпо сравнение с Лондон.

# 276
Ох, този скок в растежа ще ме умори на макс. Постоянно мрънкане, ръце в устата, будене нощем, будене денем… Grinning Поне е сладка. Опитвам се да махна храненето нощем (остана с 1 хранене), та и намалявам млякото през няколко дни. Усеща и заспива супер трудно след това.

# 277
Мой познат ще праща детето си на частна ясла в София- той работи от къщи, но не може да я гледа. Не знам как изплаща ипотека, кола и тн, майката е държавен служител.
Аз мога да си позволя само държавни ясли.
Моята Буба е като кокошка, обира трохите от пода, които сама е натронила Heart Eyes
Иначе ако аз й дам някаква храна, не иска и я хвърля.
В парка само се лепва за хората, много е контактна, чак ме е срам, че им досажда.

# 278
При нас в Хасково държавната градинла е 1 лв.  на ден, ако ходи 14 дни да кажем, плащам 14 лв. 😀 Последната година освободиха баткото от такса, не разбрах дали беше за всички деца или само за него ( защото е с починал баща) .

На темата скок в разтежа 🥴 ей така се чувствам
плюс 4 броя пробиващи кътници и на всичкото отгоре съм в цикъл 😵 мога да изям някой...

# 279
Иде ми да се преместя в Хасково Simple Smile.
Днес е болен и е залепен за гащите ми!

# 280
Маманаси, аз пък си мислех,че си в Пловдив хахах
Всяка община си определя такси. Но мисля вече ,че за всички от 3та и 4та група задължителната такса отпада, т.е. се плаща само броя посещавани дни според такси храноден. Отделно социалните критерии.....
Аз и без да съм в цикъл съм кикимора.....всичко ме дразни, толкова много простотия има около мен, че не издържам......все по-трудно успявам да изключа всичко, което ме дразни.
Онзи ден бяхме на рожден ден на приятелче на баткото. Когато почнаха да викат " торта, торта...." Бухта и тя вика торта. Днес пак я подсетих и много сладко пак подвиква торта ( по бебешки).

# 281
И аз искам в Хасково Wink
Аз съм много щастлива, че детето ми ходи на ясла, щастлива е, спокойна, и както Мандажарова каза … часовете ми с нея преди и след ясла са 100 пъти по-пълноценни от това, което беше преди. А за 2 седмици и половина напредна ужасно много: като за начало прояде, вече няма изхранване, лапа като пуйче, преди 1 хапка, плюе и край, започна да спи и през деня и през нощта без някой да стои при нея през цялото време, започна да бърбори много, на гърнето стана пушка… едва ли всичко е от яслата, но там се гледат децата и това много и помогна, особено с яденето. В началото изпитвах чувство на вина, ама до 2рия ден. Предполагам е така, защото тя се чувства добре, ако ми ревеше едва ли щях да съм спокойна. Иначе официално изби 1вия кучешки, вече 13 зъба, айде да се свършва с тази драма зъбна, чеее 😂😂😂

Савова, опитай се да си спокойна, говори му много, аз постоянно и говоря колко е хубаво, колко деца има, как ще си играят, как ще пее и танцува. Сутрин като кажа “хайде на ясла” , отива и сама си вЗима якето и чака на вратата. Питай с какво ги занимават, аз така правех 1вата седмица и повтаряхме вкъщи, за да стане по-уверена.  В нашата ясла , ако детето спи 2 пъти, си го слагат да спи когато иска и има нужда, няма ли опция и при вас, в крайна сметка , ако детето не е наспано и кисело не е в полза за самите възпитателки най-малко.

# 282
Момичета…наистина ще се гръмна. Давам на Ния да пробва ядене. Хапва си и казва: “мммм”. Слагам я на столчето и предлагам това ядене, което е одобрила. Следва само мръщене и плюене. Grinning И плач за всичко. И още мога да се оплача.

# 283
Може да ѝ харесва, но не и да се наяде с него, може да не иска в стола....Пробвай да я сложиш да саедне другаде. Бухта ползва стола за храна много малко, сама реши, че иска на детско столче на масата при батко ѝ.( нямаме висока маса, само ниска и за децата е супер). Дори някой път искам да я сложа да хапне в мен и ми се кара, че си иска стола.

# 284
Знам че сред нас май имаше медицинки мами. Може ли малко хелп. Според вас всичко наред ли е.

Общи условия

Активация на акаунт