Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 282
  • 683
  •   1
Отговори
# 285
Нищо не иска да яде, не иска да седи в стола..
Давам й бисквитки, тях яде и банан, но само обикаля стаята и прави трохи.
Не иска на гърне, във ваната със зор я набутах.
Баща ми е с Ковид и е в болница, поне аз не съм заразена...

# 286
Цецинка, не съм специалист по белодробни болести, но по всяка вероятност е бронхит или нещо от сорта.

# 287
Записах му час при пулмолог за утре. Стана вече 1 месец той не спира да кашля, и след антибиотик пак. Верно че вади много зъби, ама баш така да кашля. А педиатърката само сменя сиропчетата и казва че е от зъби.
Катеричка бързо възстановяване на баща ти.

# 288
cecinka и аз не съм от пулмолозите, но да става въпрос за възпалителни промени в бронхите. От любопитство вие пушачи ли сте вкъщи? Някъде по лекции са ми казвали, че може да има връзка.

# 289
Цецинка, пожелавам бързо възстановяване на малчо, както и бързо възстановяване на бащата на Катеричка.
Днес страшно много се изнервих и още треперя от следната ситуация. Водя малката да потича навън и в близост имаше от онези големи цветни букви, които има май в почти всеки град, които изписват името на града. И Северина естествено, привлечена от големите цветни букви, отиде да клопа по тях. На едната буква имаше седнало момиче на около 5-6 години и когато Северина отиде на тази буква това лайно настъпи бебето ми с кубинката по ръчичката. Първоначално реших, че е станало без да иска и нищо не казах, но после, когатъ Северина отново се върна на тази буква, това дете отново започна да се опитва да ѝ тъпче пръстчетата с обувката си и аз полудях. И му изкрещях вън от себе си, че не е нормално да тъпче нарочно пръстите на децата, а то само стоеше и ме гледаше като муле и вече аз, тотално развихрила се, му казах Искаш ли да те сваля от буквата и да стъпча твоите пръсти да видиш колко е хубаво?! В това време дойде майката, която нищо не ми каза, но вместо да направи забележка на малкото социопатче, започна да го прегръща и милва, един вид тъпчи си, маме, бебешки ръце, не я слушай тая тъпа лелка кво приказва. И ми дойде да се развикам и на майката, че е идиотка, но тогава видях бащата метър и 90, 130 килограма, както се казва, пък и приличаше малко на мангал и реших да не дойде да ми отвърти някой шамар и си взех Северина и си тръгнахме. Моя приятелка каза, че съм реагирала агресивно. Честно казано гадното хлапе явно не я настъпа силно, защото тя не реагира, но ако беше изревала, сигурно щях да блъсна проклетото лайно от буквата. Вие как бихте реагирали в подобна ситуация, страшно съм афектирана.

# 290
Котка в кашон всъщност скоро ми се случи подобна случка и останах безмълвна направо. Едно доста по-голямо лапе бутна Борис от високата част на пързалката и аз също като теб първоначално си помислих, че е без да иска. След малко малкият отново се качи и другото дете абсолютно безпричинно го приклещи под кормилото ( пързалката е като пиратки кораб) и започна да го налага с юмруци супер агресивно и без да спира. Няколко пъти му извиках да спре да го удря, едвам успях да го отскопча, все пак внимавах и да не го нараня. Родител изобщо не се появи, започнах да се оглеждам и даже питах детето на висок глас къде са родителите му и че искам да говоря с тях. Отново никой.

Не знам как се реагира в такива ситуации, но тогава просто исках да говоря с родителите, защото беше адски, адски агресивно това лапе. Беше далеч от нормални подбутвания и караници за играчки. Приятелят ми обаче е доста по-темпераментен и искаше да го ступа без разговори 😅

Не че не може да се случи и Борис да набие някой безпричинно, но нали за това сме там като родители да ги наблюдаваме. Да кажем кое е нормално и кое не.

# 291
Случи ми се още лятото докато си бях в Бг. Бях го качила на една количк дето пускаш 1лв и те клати 1-2 Мин и дойде едно момиченце и съвсем нагло го избута от количката. След това моя се опита пак да се качи, но момичето се опита да го настъпи и аз го взех и се махнахме. Майката беше там и виждаше какво става, но не реагира по никъв начин.

# 292
Yanna 777 да пушачи сме, но вкъщи не се пуши, само навън.
Котка в кашон много добре си реагирала. Савова трябвало е да кажеш нещо на това дете или на майка му.
Аз съм малко странен човек, попринцип съм много срамежлива, винаги учтива и толерантна. Ноо става ли дума за децата ми ставам направо звяр, особенно ако надреща ми стои някой безразлична майка която стои и ме гледа тъпо:joy:
Аз съм на принципа ако някое от моите деца направи нещо на друго дете, първо се скарвам и после правя същото нещо което е направило на другото дете ( например е захапал някой, и аз го хапя, не силно естествено но достатъчно за да усети че не е приятно).
Та това действа при нас:grinning:.
За съжаление днешните деца са много агресивни и нямат елементарно възпитание.

# 293
За това винаги съм около Ния. Мисля, че до една възраст родители са отговорни и не мога да държа сметка на малко дете да пази и да не е агресивно с моето. Та за това си стоя много близо до нея. Иначе, ако ми се случи нещо подобно, със сигурност бих потърсила майката на въпросното дете. Няма да си набутвам много мнението, защото човек сам решава как да си гледа децата. По-скоро бих научила моето как да се държи то в такава ситуация, кога да си замълчи, със сигурност как да се защити и кога наистина има смисъл (като стане на разумна възраст).

# 294
Както и да се реагира в такава ситуация простака си остава простак, то ако родителя не вземе отношение.....и аз издивявам. Като видя ,че от родителя няма да получа съдействие и ако не е прекалено малко дете вместо да викам, отивам и тихичко с усмивка му казва,че майка му може и да не му удари шамар, но аз не съм му майка и да внимава. Но това беше,когато моя беше по-малък и съвсем нямаше как да се защити.
И друг път съм писала по темата, че моя син е много мил и не е агресивна натура. Тъй като не мога да го накарам да отвърне на удара, му бях казала да почва да вика с пълно гърло "махни се , остави ме, не ме удряй..." Ей такива неща. Понякога действа много добре. Но той вече е голям и разбира, давам му варианти за реакция. Мога да му кажа да избягва да играе с определно деца, но той си е наивен, бързо прощава и забравя. Случвало ми се е само с две майки, децата им да проявят агресия спрямо моето и  те да реагират веднага, но за съжаление ми се е случвало 100 пъти повече на такива дето, каквото и да стане: ни чула, ни видяла, ни разбрала и все тая......мисля че Бухта ще е по-бойна и няма да се дава много по площадките.

Цецинка , един съвет ( ако позволиш и ако го приемеш). Не подронвай авторитета на детето пред всички, когато сбърка. Може  със сериозен тон да му кажеш ,че сгрешило, но малко по-встрани да се избегне унижението.
Котка , Яна , в подобни случаи....аааааа ггррерр....доста ми е трудно да приема ,че такава агресия може да дойде от дете. Иде ми да го обиждам и да му шибна един шамар, въпреки че съм против боя. После пък като му се скарам и попитам за родител ( на който ми иде да тегля една майна хахах) ми става мъчно, защото децата имитират ( в повечето случаи ), това което виждат, агресията им може да е от липса на любов, внимание, проблеми, промени в семейство и среда....после пък се чувствам тъпо, че въпреки че моето е пострадало, на мен ми е жал за чуждото...и си остава едно гняв у мен от безсилие. Децата не са виновни, но след като родителя не взима мерки, утре това същото ще бутне някое дете кротко и добро като моето по стълбите в училище, или пред някоя кола за майтапа, или ще му счупи телефона, вземе якето зимата......
Днес в квартала пак ги слушах, нали минаха на онлайн обучение.....пикльовци вчерашни псуват на "п*тка ти майна", " ши тъ ши*ам пе*Ал " и всякакви подобни. И това от малките ( повечето футболисчета в местни отбори). А големите се занимават с вандалщина и тормоз над различни хора( бой, замерване с бомбички, камъни, яйца).За големите лятото два пъти бях звъняла в полицията . Бяха нападнали едик клошар и това на десетина метра от мен и децата към 20:30 ...... Подивяй,  пяна ми излезе от устата да викам, хем да не пребият човека, хем моите да предпазя от летящи предмети...Еми на единия татко му бил полицай, на другия ВиК майстор и всички кореняци от квартала му ползвали услугите, на другия майка му в общината ...и така си остана.

# 295
За случая, който Яна разказа.. малко преди да стане това ние също бяхме на площадката и на същото съоръжение, от което се е опитало да бутне това дете Борис същото това дете бутна и моят Борис оттам. Беше може би 20 минути по-рано, добре че бях плътно до него и успях да го хвана във въздуха, иначе щеше да си разбие главата долу. В случая не направих забележка на детето, защото помислих, че Борис нещо се е спънал, не видях да го е бутнал. Вече си бяхме тръгнали обаче и Яна ми писа да ми каже, че същото дете е бутнало и нейният Борис. Съгласна съм с Хариста, че децата са потърпевши от родителите, на мен също ми е жал за тях, но въпреки това не може да им позволяваме да проявяват агресия въху останалите.

# 296
Наясно съм, че тези деца са продукт на родителите си, но и не смятам, че ми е работа да превъзпитавам олигофренчета. Толкова се изнервих вчера от случката с наглото дете, което настъпваше ръчичките на моето, какво остава, ако се случи нещо наистина опасно, както в случая с Яна и Минт. В такъв момент сигурно директно бих сгащила социопатчето и бих му била няколко силни шамара.

# 297
За сега не съм била в ситуация, в която някой проявява агресия към моето дете. Дори обратното - в детския кът постоянно има деца, които се опитват да я целуват, прегръщат, носят като кукла и прочие. Тихо и спокойно им обяснявам, че тя е малка, че трябва да са внимателни, че лесно може да падне, да се разболее от целувките и прочие.
Но пък ми се наложи да се скарам с едни, които хвърляха огромни камъни по прозорците ни. Слязох зад блока и с леко повишен тон им се накарах и ги предупредих, че ще разкажа всичко на родителите им. Сега всеки ден са зад блока, но не хвърлят вече. И на един друг гамен се карах, който псуваше едно дете ужасно много. В първия момент ми се изрепчи, започна да псува и мен, но му казах и на него, че ще разкажа на баща му, който ще го напердаши хубаво и той млъкна. А бащата, за съжаление, наистина го бие доста.
Не съм говорила с родителите, защото не бяха там, но след "заплахите" да бъдат изпяти, не са се закачали повече.
Като цяло не бих си позволила агресивно поведение с чуждо дете, при положение, че с моето гледам да се разбираме с думи и обяснения. Но в крайна сметка, никога нищо не се знае...

# 298
Аз в такава ситуация, ако някое дете умишлено нападне моето по агресивен начин, най-вероятно, няма да съм в състояние да анализирам, кое е правилно, морално и т. н., а ще му се скарам директно, това е първосигналната, защитна реакция. Както казва Котка, родителите да възпитават, аз ще си защитя моето дете.

Дано не се сблъсквам и с такива неглижирани родители, дето си затварят очите при такива ситуации.

# 299
Буба е много лъчезарна и любопитна, другите деца й се радват ..
Ако някое прояви агресия, горко му...Ще има кавга, но не бих ударила чуждо дете, по скоро майка му ще го отнесе !
Днес е спала 45 минути за цял ден, моята ангелоподобна дъщеря !
Кърмя я и ако изобщо заспи, ще дръпна най дългото уиски Joy

Общи условия

Активация на акаунт