Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 266
  • 683
  •   1
Отговори
# 390
Играем си с щипки, капсули от кафе и разни кутии Simple Smile. Пълни кутиите, после изпразва и като му омръзне тръшка всичко по земята. Учим животните от книжка, но за сега знае само котка, куче и кон Simple Smile.
Научил се е да се качва по столовете в кухнята и от там на масата и май ще трябва да махам столовете. Общо взето се очертава да е палав и не ми се мисли, ако трябва да му гипсирват ръка.

# 391
Благодаря за пожеланията на всички❤
Бързо оздравяване на Ричи! Милото, много ми стана жал Sad
И аз не издържам напоследък много често. Чувствам се супер изтощена и изчерпана, грам почивка нямам от малкия, буквално 24/7 сме заедно. Баща му вечер е с нас, ама те са 1-2 часа преди сън вечер, пък и той и тогава ме търси. За заспиването да не говорим, както и за непрестанното сучене нощем. Все съм изнервена, не на кеф и ми е дошло до гуша от всичко и всички.

# 392
Mint, честит празник! Страхотна торта! Heart
И на мен ми стана жал за Ричи. Малък герой.
Аз също понякога нямам желание за игри. Нормално е. Все пак не сме деца. Stuck Out Tongue Winking Eye Но не показвам раздразнение или нежелание, а някак пренасочвам вниманието и към нещо интересно, с което да се занимава сама.
Усещам как ежедневието ме натоварва, та сега мисля за решение на този проблем.
Ния спи все по-лошо през нощта. Задължително се буди в 00ч за мляко. После е на късмет дали ще заспи бързо или трудно и мъчително. А тази нощ се събуди в 3:30 и едва сега заспа. Оставих я на баща и. Търсеше мляко, но не и дадох и милата се въртя, въртя…..

# 393
Mint честит празник, тортата е невероятна.
Бързо възстановяване на Ричи.
Аз пак идвам с един въпрос. Някоя от вас с 2 или вече 3 дечица подавала ли е годишна данъчна декларация( данъчно облекчение за децата)?

# 394
ММ я подава всяка година,  ако питаш  за увеличението, да, би трябвало да е новата сума.
Аз пък да се похваля, въпреки  че вчера ми спряха  тока, успях да си лакирам краката. Малката обича  да  вади и прибира  нещата  от несесера и го направих  като игра. Добре ,че успях да си слагам лак ,докато  не гледа,  чв щеше всичко  да е лакирано .

# 395
Ох, а аз нямам търпение мъжът ми да оздравее, за да може да гледа машкия и да отида на фризьор, педикюр, маникюр....
Приличам на някаква запусната лелка Cry
Днес се прибирам вкъщи, а свекърите да се спасяват, както могат. Синчето им си идва тук и да си го гледат.
Ние с детето дойдохме тук уж да ми помагат, то братче нямам възможност сутрин да си хвърля душ дори. У нас поне го оставям в столчето за хранене и се къпя на отворена врата.
Детето е преуморено, иска все да го нося.
Ще благодаря на Бог всеки ден, че не ми се налага да живея със свекъри, а си имам собствено жилище.
Да се молят и те да не опрат да живеят у нас, защото ще получат точно такова отношение, каквото получавам аз.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 10:05 от Лайкa

# 396
ММ я подава всяка година,  ако питаш  за увеличението, да, би трябвало да е новата сума.
Аз пък да се похваля, въпреки  че вчера ми спряха  тока, успях да си лакирам краката. Малката обича  да  вади и прибира  нещата  от несесера и го направих  като игра. Добре ,че успях да си слагам лак ,докато  не гледа,  чв щеше всичко  да е лакирано .
По скоро ме интересува срока на подаването през работодател. Че чета и чета и някъде пише декември, другаде януари.
Не съм се лакирвала от 1 година Joy, даже и на фризьор не съм ходила. Накарах мъжа ми да ме подстриже, т. е. с машинката да ми направи черта. Иначе си се подстригвам сама, но нямам това свободно време, когато малкия спи на обяд предпочитам да си легна и аз Joy

# 397
Благодаря, ellocin, cecinka92!
Доколкото четох срокът за декларациите е от края на ноември до края на декември.

# 398
Бързо оздравяване на Ричи!
Минт, бъдете здрави цялото семейство 🙂

Момичета, ама пускайте ги на ясла тия деца 😂 Аз да не казвам голяма дума, ама съм аааадски доволна от държавната. Грижат се супер, детето вечер е много щастливо и игриво. Играе, танцува, някакви песни очевидно пеят и играят и все показва някакви нови неща, и е много странно като знам, че не съм го учила. Даже излизат и навън, да не повярваш 😂 Вечер имам достатъчно енергия да си поиграем 2 часа, после като легнем пак се гушкаме 1 час 🙂 Сутрин преди ясла пак има гушкане и игри, не съм абдикирала от майчинството напълно, но определено чувствам, че не е това моето призвание и просто се възхищавам на персонала в яслата, които гледат с такова търпение и любов толкова дечица...

# 399
Mint тортата изглежда стархотно, определено имаш талант !! 👩🏻🍳

Бързо оздравяване на Ричи ❤

И аз се поизчерпах откъм идеи за игри, но от 2-3 седмици се върнах и на работа и умората започва да се трупа.

Все повече доверие придобивам към Борис и като го водя на детската площадка сядам на една пейка и го наблюдавам какви ги върши. Намесвам се, ако ми се стори че ще падне от по-високо или ако стане голям скандал с някое дете 😅 Честно казано това е моят начин да си почивам по малко.

Официално Борис е на диета от няколко дни, тежи 13 кг и е висок 80 см и педиатърката каза да се опитам да го ограничавам малко. Ама как ще стане това нещо изобщо не ми е ясно. Днес например направо ми дойде да я ступам една бабичка в парка 😅 Малкият видя, че въпросната дама дава на внучето си от тези най-мазните и гнусни снаксове ( Лото пица или нещо от рода)  и голям проблем че не разрешавам на Борис да си вземе. Как може да държа гладно детето, каква майка съм, щяло да му стане нещо защото е момче и някакви такива.

Вчера го водих и на уролог, малкият е с фимоза. 10 дни ще го мажа с кортикостероиден крем и се моля да даде резултат.
За капак и ваксината за морбили още не сме сложили, защото ми направи реакция към омлет с домат и сега трябва да установим от кое по-точно се е получило. А аз отдавна съм въвела яйце, често му давам филийка с яйце и сирене, в печива също слагам яйце и до сега никога не е имало реакция. Надявам се да е от домата.

Относно съня има съществено подобрение ПУ ПУ ПУ. В 20 часа вече е заспал и сутрин става в 7. Буди се само към 00 за мляко. Изключително съм доволна от новия режим, изцяло сам си го направи, а само като се замисля колко неуспешни опити съм правила да му намаля млякото. Будеше се по 3-4 пъти за мляко, но ето че сам си го намали до едно когато е станал готов за това.

С гърнето нещата продължават да не вървят, явно ще го оставя чак за на пролет.

Ле Ле дългичко стана 😅

# 400
Каква е реакцията от яйцата с домати? Ако е леко обринат около устата е напълно нормално да е от киселиността на доматите.
Почти нямаме седмица в която да няма лек обрив около устата, но не го водя по лекари. Просто знам, че е от киселиността на някои храни. Децата имат нежни кожи и е напълно нормално.

# 401
Червени плюски около устата, аз също се надявам да е от киселиността на домата. Ама и аз с целия си акъл понинерция направих омлета с 2 яйца.

# 402
  • Пловдив
Искам да я пусна на ясла, на частна даже е записана, но не ходи още. А това е едно от условията да започне, а и аз искам да може да ходи, за да е пълноценен член на отбора деца 😀
Освен това малко се притеснявам от разни бацили, да не лепне нещо, че всички покрай мен, които пуснаха малките на ясла, след 3 дни ги прибраха, че са болни.
Мисля март месец да я пусна, защото мисля, че и на нея ще и хареса да играе с деца, а не само с мен. Пък да видим как ще я приеме яслата...

Нашата госпожица е точно 10 кг, на 14 месеца, ще ходим във вторник на ваксината за морбили и ще помоля и да я измерят там.

# 403
Спокойно, вече не са бебета. Веднъж си дала 2 яйца, така че нищо няма да му стане.
Вчера правих авокадо с варено яйце и малко рикота, но той реши че ще яде моето авокадо което беше само с оцет Simple Smile.

Пуснах го на градина за няколко дена по 2-3 часа и сега 2 седмици се лекува. Зарази и всички ни в къщи. Сега го чакам да му се оправи малко хремата и пак ще тръгне.

Ваксината за морбили не можахме да я сложим понеже беше болен. На килограми е 12.400 и преди 2 месеца беше 82см.

# 404
Ох, миличкият Ричи Confused
Савова, вие също се измъчихте с тия болести.
Ние вече сме си вкъщи след като това дете цял ден не спря да реве и да иска да го нося.
Свекърва ми и тя болна се затворила в едната стая, свекър ми още сутринта щипна и цял ден не се прибра, та не видях тая помощ, която уж трябваше да имам, докато съм у тях и си събрах багажа и се прибрах. Мъжът ми уж чистил и дезинфекцирал преди да се изнесе, дано да няма последствия.

Общи условия

Активация на акаунт