За тези, които няма да гледат епизод 2 на Destan, да се позабавляват с мълниеносните измислици на бабане, когато е притисната в ъгъла...

- Бабо! На теб говоря, бабо! Няма ли да ми отговориш?

- Не е необходимо да се ядосваш и да си тръгваш. Защо не ми разказа за бележката? Кой у защо ни изпраща тази бележка?
- Защото това не е само бележка. А заплаха. Някой се опитва да заплашва Асланбей. Знам кой е, но не мога да го докажа. Ако можех да го докажа, щях да го хвана и да го хвърля пред теб.
- Ще кажете ли и на нас, каква е тази бележка? Някой заплашва ли ни?
- Разбира се, че ни заплашва. Нашите врагове ще останат ли настрана?
- Ти остави това доказателство, бабо. Кажи кой е този враг.
- Знаеш кой е. И мен ли ще питаш кой е врагът?
- Не в какво вярваш ти, а истината искам да знам.
- Ти знаеш истината, но не искаш да вярваш, Миран. Вземи. Тогава ще ти покажа.
- Аз и без това прочетох тази бележка.

- ‘’Трябва да ти кажа нещо. По- точно да ти покажа.
- Какво е това?
- Това, което похитителите сложиха в джоба ми.
- Дойде време да си платиш за скроените ти игри и унищожените от теб животи, Азизе Асланбей.’’
- Рейян ми даде тази бележка. И аз й казах да ти я даде.

- Когато колата изчезна, попитах те само едно. имаме ли друг враг? А ти ми каза ‘’Хазар Шадоулу’’. Защо? Дори, след като прочете бележката, защо каза за Шадоулу, бабо?
- Защото, освен Шадоулу, нямаме други врагове.
- Не е вярно.
- Ти не знаеш кой те отвлече. Къде и защо те отвлякоха, не знаеш/ и в ръцете си с една бележка заставаш и напрягаш всичко наоколо.
- Не ти вярвам, бабо. Азат няколко минути след мен пристигна в чифлика. Толкова голям план за няколко минути ли изпълни?
- Може по- рано да са го планирали? И аз без да знам, им дадох възможност. И когато им пресякоха путя, не можаха да избягат. И целия проблем прехвърлиха на наш враг! Това момиче дойде тук заради Азат!
- Тогава, като знаеше за това, защо ми позволи да се оженя за нея?
- Ако си пред очите ми, да мога да те защи…
- Повече нищо не казвай! Това, което доведе Рейян тук, е любовта. И каквото и да кажеш, няма да ме накараш да мисля друго.

- Толкова ли си сляп, Миран? Баба ти говори истината. Това момиче е враг. Първо се омъжи, за да изчисти името си. После с раздаване на храна спаси своя авторитет. Не виждаш ли? Тя се разплаща за всичко, което направиха с нея. Това момиче бойбе тук за отмъщение.
- Ти не се бъркай, лельо!

- Значи не ми вярваш, така ли? Ще докажа и ще ти покажа. А когато разбереш, че зад тази работа стоят Рейян и Шадоулу… Ти ще спазиш клетвата си. Веднага ще отмъстиш на Хазар Шадоулу за майка си и баща си.
- Всъщност ще намеря кой е изпратил тази бележка. Тогава ще спреш да се намесваш в тази работа. И ще оставиш отмъщението чрез невинни. А аз ще вървя по този път, който сам избера.
- Хайде да видим. Ще видиш кой е прав.