Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2021 г.

• 122 172
  • 1 567
  •   1
Отговори
# 1 305
  • München, Deutschland
Уна, много хитро!
Исках и да те попитам - не се ли притесняваш, че като се постопли леко, ще се развалят онези красоти от терасата? Мислех, че живееш в София, където понякога през зимния сезон е по-топло.

Иначе са прекрасни и си личи, че с много любов са правени.

# 1 306
Преди седмица-две ви питах от къде да си купя хубава коледна елха, е - намерих.

https://kolednielhi.com/

За сравнение ходих в магазини като HomeMax, в които елхите бяха грозни и по-скъпи. А много исках да я видя на живо, за да съм сигурна, че е това което търся, защото почти никъде няма реални снимки.

https://---shortener8712-qdXpkBF

Чудих се между тези двете, в крайна сметка избрах да не е заскрежена, но и двете бяха много хубави. Имаше и 3D елхи, които също изглеждаха много хубави, но са по-скоро като с пластмасови връхчета, не класическа изкуствена елха.

# 1 307
Еххх, пустите Коледни  звезди!
Ще купувам тая година, пък каквото ще да става.
Кажете как да ги опазим тези цветя за повече от месец. Никога досега не ни се е получавало. А много ги харесвам.
Една комшийка имаше Коледна звезда голяма колкото храст, ама говорим за цветарка.
На нас с мама с цветята не ни се получава. Дайте акъл, който си е купил и гледа такова цвете.
Такава ли имаш предвид?

В момента почервеняват листата.
Гледам я от няколко години, беше бебе, но не мини, а по-скоро като показаната на снимката по-горе.
Нищо не ѝ правя, освен да пълня чинийката всеки ден.
А тази е от мини отгледана, от същата година като горната:

Да, тези. Трябват базови съвети за отглеждането им.

# 1 308
  • София
Тази година разбрах за акцията  в Мол Парадайз.Да занесеш мин.5 кг дрехи и да вземеш жива елха .Мисля да се възползвам да задя дръвче в гората.

Момичета,вече няма смисъл да се ходи до мола.Елхите свършиха(разбрах го от друга тема).Предсрочно прекратяват акцията.Жалко, остана ми да събера още 1,5 кг.дрехи.Дано другата година повторят.

# 1 309
Pipi, откъде е момченцето? Много ми харесва.

Живея в Германия, от Galeria Kaufhof е, не зная дали има възможност за поръчка онлайн от там. Имаше страшно много фигурки, но това момченце просто ме грабна веднага и реших, че трябва да е мое.

Относно коледните звезди, при мен оцеляват, даже повече от необходимото. В прегадната 2020-та, коледната ми звезда цъфтя до юни! Накрая ми писна и я изнесох за подаряване в едно помещение на входа, до вечерта я нямаше. Тази година няма да вземам коледни цветя.

# 1 310
  • София
chrissy, вече ги няма след вчерашното слънце... Беше ясно, че ще имат кратък живот. Но наистина бяха приказни, и създадоха много радост, докато бяха "живи".  Simple Smile

# 1 311
chrissy, вече ги няма след вчерашното слънце... Беше ясно, че ще имат кратък живот. Но наистина бяха приказни, и създадоха много радост, докато бяха "живи".  Simple Smile
Ех, колко жалко! Много красиви бяха. Защо не ги прибра отново във фризера да ги запазиш за по-нататък, когато свие студа?

# 1 312
  • София
precious, толкова бързо се правят... И 2 часа във фризера и са готови... Ще направя друг вид като завали пак... Simple Smile

# 1 313
Уна, няма по-добра от теб в украсяването, адмирации! (Да не стане грешка, но нали мин година беше твоя украсата в стъкленици с бели фигурки?)
И ледените висулки, и ботушките са прекрасна украса, а преди всичко- много естествена.

# 1 314
Усрасих и в планинския ни дом, където ще прекараме за първи път Коледните празници
Елхата

Малко текстил

# 1 315
Приключих с украсата за тази година. Това е от мен:

Скрит текст:

Страхотно , браво ! А аз в дограмата и в интериора се влюбих! 🤩

# 1 316
  • На острова
Офисните дръвчета (сглобени и украсени от колега, мъж!). Така си седят, едно до друго 😁:

И котьо застана на точното място сутринта:

# 1 317
Ха-ха, каква празнична физиономия е направил. Simple Smile

# 1 318
  • Сандански
Искам елени (светещи) за отвън/вътре… Някаква идея откъде в повечето онлайн магазини са скъпички. Някой да знае цените г/д на Илиянци?

Пп: Гледам др. държави колко много видове украса се предлага, а в бг почти няма разнообразие…(поне аз не го виждам)

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 00:51 от Ivaylo77

# 1 319
  • München, Deutschland
Ивайло, амазон, ибей... Ако говориш за фигури до 1-1,2м, имаше в Джъмбо. Ако става дума за до 10-15-20см, могат да се отпечатат на 3д принтер, после или си стоят така, или може да ги пръснеш с разни спрейове... Има и малки магазинчета с украси в София (освен Джъмбо).

Но не казваш нито какъв материал търсиш, нито какъв размер... Или може би искаш светещи за външна употреба, защото беше писал, че предпочиташ външна украса...

Гадая само. 😃

При мен имам 3д принтнати елени от моя приятел:

Иначе си пълних възглавничка преди някоя и друга година и после й ших и калъфка, всичко ръчно:

Тук еленската апликация си я прерисувах върху филц, изрязах и нарочно прикрепих с най-лесния бод - тропоска, защото визуално така си го представях.

Не е скъпо - лист А4 филц във всякакви цветове е около левче, пълнеж за 3-4-5 такива възглавници по интернет излиза 10-15 лв от Бг, бялата "обвивка" може да е стар плат, моят е поръчван от Китай и не е върхът, разпердушини се за 2-3г облягане на нея и я преправих.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 23:53 от chrissy

Общи условия

Активация на акаунт