Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с работодател

  • 1 497
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 6 485
....Консултирах се с нотариус, защото нямам познат адвокат, разгледаха договора и казаха, че ако се стигне до дело ще го спечеля. Но тук идва другият проблем - от малък град съм, шефът ми не е кой да е и ми се струва, че няма адвокат в града, който да ми помогне и да се представи качествено в съда. Приемам препоръки за добри адвокати в София. Също така някой ми беше споменал за агенция по труда или нещо от този род. Има ли смисъл да се звъни на такива институции или направо да си действам аз?
Малко хора имат познати адвокати. Отиваш при някой адвокат и плащаш за консултация, ако имаш правни въпроси. Непременно писмено се жалвай в Агенция по труда, отделно говори с тях на телефоните им. Едно дело може да се проточи и не е бързо решение.

# 16
  • Мнения: 17
Алтернативата на консултацията с адвокат е да прочетеш Кодекса на труда, да си извадиш членовете и алинеите, които са нарушени в твоя случай и пускаш жалба в Инспекцията по труда. Ако има нарушение, те ще принудят фирмата да ти изплати парите. А относно подозрението за документна измама пусни жалба в Прокуратурата.

Общи условия

Активация на акаунт