Глиобластом

• 44 175
  • 813
  •   1
Отговори
# 555
Kokor4eto,  така правеше и татко ми🥺 Протяга ръка към мен и иска да го вдигна. Имаше фиксация с падането и все това му беше в акъла. Накрая си падаше често, но защото се въртеше и се изсулваше от леглото.
Белокоска, всичко ги боли, но не знам дали е реална болка или изострени сетива със свръхчувствителност в комбинация.

# 556
Не давам нито един миг, прекаран с нея, колкото и тежко да е било! Обичам я, много! Но знаеш ли, че е имало дни, с които съм се чудила как да я отърва от мъките... Аз, която разсипах здравето си, брат ми, чието семейство се бори за детенце, татко, който си отиде от скоротечен рак... Дадохме всичко, наистина всичко, но този ужас без край помита не само болния. Не знам, Вяра, наистина сме изчерпани, но мисълта, че утре тя няма да е с нас, ме съсипва. Всеки минава сам през своята болка и борба. Ужасът без край, не е изход. Дано никога, никога не изпадате в моите грозни и греховни мисли за милост към любимия човек.

# 557
  • в пералнята
Много, много е тъжна и безнадеждна ситуацията. Хората си отиват млади и по много жесток начин. Кокорчето я мисля постоянно, с малки деца как се справя и какво мъка е.
А аз искам да задам един още по-неприятен въпрос - този за първопричината на глиобластомите. Все още няма обяснение от какво се получават - генетични плюс околна среда - но не е съвсем ясно.
Аз питах невроонкологът на майка ми - той беше категоричен, че не се предава по наследство. От друга страна, обаче, във форумите има често семейснва, в които е засегнат повече от един човек от болестта.
Имате ли страхове за себе си и за децата си?

# 558
Галя, на всички са ни минавали такива мисли през главата. И то пак е от любов към близките ни! Всеки един от нас тук би постъпил така...въпреки, че после се виним че сме ги мъчили.
За брат ти- мисля че мога да бъда полезна, пиши на лично. Минах и през тази борба...имам човече лекар- истински ангел с кауза.
Минавали са ми мисли, че Господ ми даде детенце, но в замяна взе мама. Знам, че е тъпо, но- много беше жестоко и вървеше паралелно. Двете най силни и противоположни емоции- заедно. Зануляват те...
Архинора, мислила съм го и аз, но отказвам да се страхувам по въпроса.
Поне за това се доверявам на науката. По- лесно ми е...
И..знаеш ли- мисля си, че е специална болест, за специални хора. В процеса, те са сякаш между два свята. Има нещо отвъд, което няма да разберем...
За мен изворът на всичко е в нас...в някакъв момент, при някакви обстоятелства се включва програма за само унищожение,без да си даваме сметка за това.
За съжаление, оставаме със силен отпечатък от всичко, не ясно на къде ще избие...

# 559
Arhinora, много безсънни нощи съм прекарала да мисля по въпроса. И на мен неврохирурга ми каза, че не се предава по наследство. Но никой не знае...Опитвам се да не го мисля, защото ще се побъркам. Сигурна съм, че ако е писано, не мога да го спра.Мога само да се моля на Господ да ни пощади и да даде здраве.
Прочетох че през последните години три пъти са се увеличили случаите на тумор на мозъка.
Според мен има нещо общо с джиесемите, новите технологии и облъчвания, дори наскоро прочетох ново проучване че има голям риск от тумор на мозъка след въвеждане на 5 G и беше подробно обяснено.
Моя мъж говореше постоянно по телефона преди да му открият тумора...но никой не знае, наистина.

# 560
Здравейте! От доста време Ви следя.. искрено съжалявам за всички,които са имали нещастието да се сблъскат с глиобластом! Това не е човешко...това е АД! Реших да пиша тук,защото всички знаете колко е трудно и тежко...само човек минал през това може да разбере. Баща ми се бори с тази диагноза и до преди около месец основната грижа за него падаше върху мен.Моля Ви дайте ми съвет как да съхраня себе си,защото съм с малко детенце и тя има нужда от мен! По препоръка на личната лекарка приемам седанакс,но като че ли ми е слабо...не виждам особен ефект,а до психолог не ми се ще да стигам... благодаря Ви предварително! Желая здраве на Вас и семействата Ви!

# 561
  • Пловдив
Arhinora, много безсънни нощи съм прекарала да мисля по въпроса. И на мен неврохирурга ми каза, че не се предава по наследство. Но никой не знае...Опитвам се да не го мисля, защото ще се побъркам. Сигурна съм, че ако е писано, не мога да го спра.Мога само да се моля на Господ да ни пощади и да даде здраве.
Прочетох че през последните години три пъти са се увеличили случаите на тумор на мозъка.
Според мен има нещо общо с джиесемите, новите технологии и облъчвания, дори наскоро прочетох ново проучване че има голям риск от тумор на мозъка след въвеждане на 5 G и беше подробно обяснено.
Моя мъж говореше постоянно по телефона преди да му открият тумора...но никой не знае, наистина.
Може ли линк към проучването ,да го прочетем и ние?!
Статистиката не показва трикратно (300%) повишаване на първичните мозъчни тумори. Пък за 5 G ... Там е по-малка енергията за пренос.
Има генетични заболявния ,за които на последък се смята(за някой се знае с висока вероятност) ,че преразполагат към развитието на първични тумори произлизащи от нервните клетки - от централната и периферната нервна с-ма - В Частност Невро-фибробластома 1/2.
https://www.cancer.net/cancer-types/brain-tumor/risk-factors

Статистиката ,дори показва лек спад(0.2% годишно) (от САЩ е ,но и в световен мащаб е подобна):
https://seer.cancer.gov/statfacts/html/brain.html

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 09:32 от whitefang

# 562
Здравей whitefang, бях сигурна, че ще се включиш по въпроса Simple Smile
Има много статии в интернет и който иска може да ги прочете, на всякакви езици, достатъчно е да напише 5 G опасности.
Ето една гледна точка:
https://ecosapiens.bg/blog/zdrave/opasnata-5g-mreja/

Ето и противоположната гледна точка:
https://mobilebulgaria.com/news/5g-mreji-telefoni-opasnost-rak

Къде е истината, аз не мога да кажа, нито пък ти Simple Smile Но едно знам със сигурност- за много пари, могат да се направят каквито резултати и изводи пожелаете. Всеки сам избира в какво да вярва.
Това, което мога да кажа от личен опит е, че мъжа ми е IT специалист,преди да му открият тумора говореше по 12 часа по GSM. След втората операция започна да ползва слушалки за телефон. Напоследък ги беше зарязал, дали има нещо общо това с рецидивите, незнам. Може да е чиста случайност, може да не е.
Запознах се с още двама мъже с глиобластом, със същата професия.Но и това може да е случайно.Излагам само факти, изводи не мога да правя.

# 563
  • Пловдив
Здравей whitefang, бях сигурна, че ще се включиш по въпроса Simple Smile
Има много статии в интернет и който иска може да ги прочете, на всякакви езици, достатъчно е да напише 5 G опасности.
Ето една гледна точка:
https://ecosapiens.bg/blog/zdrave/opasnata-5g-mreja/

Ето и противоположната гледна точка:
https://mobilebulgaria.com/news/5g-mreji-telefoni-opasnost-rak

Къде е истината, аз не мога да кажа, нито пък ти Simple Smile Но едно знам със сигурност- за много пари, могат да се направят каквито резултати и изводи пожелаете. Всеки сам избира в какво да вярва.
Това, което мога да кажа от личен опит е, че мъжа ми е IT специалист,преди да му открият тумора говореше по 12 часа по GSM. След втората операция започна да ползва слушалки за телефон. Напоследък ги беше зарязал, дали има нещо общо това с рецидивите, незнам. Може да е чиста случайност, може да не е.
Запознах се с още двама мъже с глиобластом, със същата професия.Но и това може да е случайно.Излагам само факти, изводи не мога да правя.
Резултати и изводи от тях направени от некомерсиални ,световни организации.
Отново теории на конспирацията....
"Някой им е платил добре ,за да изкарат 5G безвредно.
Статии от някакъв "астролог" -ми да си гледа звездите ,дето  "му ги говорят". Срещу статиската на
Националния Раков Институт на САЩ.
Последно не разбрах според вас Електромагнитените вълни ,помагат ли вредят ли ?!- В един пост "рекламирате" Optune,че помага  ,сега пък GSM мрежите са "виновни".

То с тая честота на мозъчни тумори (и то Глиобластоми) сред познатите ви IT-та , ще излезе ,че  хиляди с тази професия в БГ са със същата диагноза. При условие ,че общо в БГ хората (без  значение от професията) с ГБМ са само десетки.

# 564
whitefang, погрешно си ме разбрал! Никога нищо не съм рекламирала, никога нищо не съм твърдяла, никога не съм ангажирала някой с моето мнение!!!Напротив!!! Моля те, чети внимателно!

Елена, съжалявам, че и ти трябва да преживееш всичко това. Как е сега баща ти?  
Може би е по- добре пак да се посъветваш с лекар какво ще бъде най- подходящото лекарство за теб.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 11:35 от Вяра и Надежда

# 565

Елена, съжалявам, че и ти трябва да преживееш всичко това. Как е сега баща ти?  
Може би е по- добре пак да се посъветваш с лекар какво ще бъде най- подходящото лекарство за теб.

Баща ми е много зле вече...на легло е,лявата страна е парализирана вече,от близо 2 месеца не се храни,а вече 10 дни вода даваме със спринцовка...не може да преглъща, следователно не може да си пие и хапчетата,което още повече влошава нещата. 😔 На моменти изпада в някаква дупка,гледа в една точка и не дава никакви индикации че ни чува..от вчера започна да получава и халюцинации...вижда бебета,кучета и какво ли още не, понякога не може и да ни познае..вчера например говореше с мен и след 2 Мин се обърна към майка ми и я попита: "коя е тази жена"...много е тежко 😭

# 566
Същия кошмар, като при другите, за съжаление. Но нищо не можеш да промениш. А от колко време е с тази диагноза, имаше ли операция, вероятно след това е имало рецидив...

# 567
Същия кошмар, като при другите, за съжаление. Но нищо не можеш да промениш. А от колко време е с тази диагноза, имаше ли операция, вероятно след това е имало рецидив...
От март месец е с тази диагноза,мина операция, лъчетерапия+химиотерапия,след това само химиотерапия...в началото на юли(тогава беше сравнително добре) правихме контролен ямр...като резултат казаха голям остатък...сега в началото на септември трябва пак да ходим на ямр,как ще го направим нямам представа 😔

# 568
Елена, може да ти прозвуча зле, но щом започне да халюцинира, а особено вземе ли да разговаря със свои починали близки, значи краят е близо и не го мъчете с нови операции и тем подобни. Мъчно е да гледаш близък човек в такова безпомощно състояние, явно отока и тумора в мозъка е много голям и е засегнал такива центрове, поеме те си дълбоко дъх и се примирете със съдбата, явно друг избор нямаме.

# 569
Елена, може да ти прозвуча зле, но щом започне да халюцинира, а особено вземе ли да разговаря със свои починали близки, значи краят е близо и не го мъчете с нови операции и тем подобни. Мъчно е да гледаш близък човек в такова безпомощно състояние, явно отока и тумора в мозъка е много голям и е засегнал такива центрове, поеме те си дълбоко дъх и се примирете със съдбата, явно друг избор нямаме.
Знам,че е така...изобщо не мислим за операция,той няма да я издържи....дори обмисляме да не го караме на ямр през септември,вече не виждаме смисъл...само го мъчим. Последните дни семейна приятелка,която работи в неврохирургия вече 20г идва да му пуска системи,за да не се обезводни ...знаем,че така не правим нищо освен да забавим края,но .. безсилни сме 😔

Общи условия

Активация на акаунт