Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 72 298
  • 808
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Влизам да споделя едно парфюмно откритие, тъкмо навреме за хладната дъждовна есен - Molinard Violette! Blush Heart Подходих с предразсъдъци, но се оказа най-ефирната и пудрена виолетка, която съм срещала. Прекрасен е за началото на есента. Предполагам, че ще му е студено към края й, както и през зимата. Не се натрапва, отчетливо усещам тонове пудра. Бях се засила да търся пудрен парфюм да пръскам успоредно, но определено не му трябва. Сравняват го със старите Метеорити на Герлен. Не бих казала, че са 1:1, но има лека прилика според мен.

И да попитам тези от вас, които имат или са пробвали Montale Roses Elixir, наистина ли е сходен със старите Miss Dior Cherie? Обожавах аромата им, но след като ги спряха, не съм намирала подобен. Не успявам да открия и пробичка все още, а не ми се стреля насляпо.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 17:44 от Scintillia

# 181
Момичета и момчета, може ли две думи за La Fille de Berlin

От Серж познавам само Datura Noir , който ми е екстра 😊

# 182
Много сериозна роза. Само роза, нищо друго. Млада и нахална. Моят такава виси наполовината бутилка.

# 183
  • София
densi, благодаря за темичката, макар да се включвам на n-та страничка!
Днес се натъкнах на новина във Фрагрантика. /Може само за мен да е новина/
Франсис Къркджиян ставал главен парфюмер на Диор.
Харесвали били пълния контраст в стила му...
Ще видим, ще видим Simple Smile

# 184
Значиии... ако трябваше да имам парфюмен подпис, или да се огранича до един-единствен парфюм, днес установих, че това би бил Dior Addict. Днес го тествах за пръв път, а досега не бях, защото бутилчето не ме привлича. Но съдържанието ме очарова.
Скоро обаче няма да се купува, защото съм натрупала доста неща, които трябва да се поразчистят. 🙄 (Много по моите критерии де, вие ще кажете - изобщо не са много Wink).

# 185
.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 20:12 от laki

# 186
  • София
Откъде може да се намери?
Преди 3-4г го виждах в дрогериите и много ми допадна

# 187
  • София
Има го тук - https://makeup.bg/product/128891/?gclid=EAIaIQobChMIrqPO-Oq98wIV … AYASAAEgI4YPD_BwE, както и тук - https://www.parfumi-shop.net/product/19113-guerlain-l-homme-idea … AYAiAAEgLymfD_BwE. Възможно е да го има и в други изпитани сайтове, но сега нямам време да търся. Smile

# 188
  • Пловдив
Моля Scintillia и други ползвали Molinard violette  да споделят с каква трайност е.

# 189
Моля Scintillia и други ползвали Molinard violette  да споделят с каква трайност е.
При мен не беше с голяма трайност, също така нямаше и пудра. За мен е леко накиселяващ бонбон виолетка. Бързо я подарих.

# 190
Здравейте! Неудобно ми е да попитам, обаче... не знам. В пирамидите на "Фрагрантика", първите редове на връхните нотки ли са? Средните-"сърцето" и най-долните-базовите? Много ви моля, кажете ми. Благодаря! Blush

# 191
Здравейте! Неудобно ми е да попитам, обаче... не знам. В пирамидите на "Фрагрантика", първите редове на връхните нотки ли са? Средните-"сърцето" и най-долните-базовите? Много ви моля, кажете ми. Благодаря! Blush
Точно така, а когато плъзнеш бутона за гласовете/над реда с връхните нотки/, виждаш кои нотки се усещат най-много според гласувалите.

# 192
mimoza 7710, Благодаря! Благодаря! Благодаря! Heart

# 193
  • София
Потвърждавам. Не е особено траен, 4 часа максимум. Не е шлейфов, но се радвам, че на моята кожа заспа, особено като чета сега отзива за накиселяващата нотка. Началото наистина е точно бонбони виолетка, но при мен страшно бързо утихва и се появява онзи пудрест ефект, на който се кефя, и остатък от аромата на виолетки, но по един женствен и изтънчен начин. Цитруси не усетих въобще. Има го и леко синтетичната нотка на червило (може би от ириса). За мен е много интересен аромат.

# 194
  • София
Има го тук - https://makeup.bg/product/128891/?gclid=EAIaIQobChMIrqPO-Oq98wIV … AYASAAEgI4YPD_BwE, както и тук - https://www.parfumi-shop.net/product/19113-guerlain-l-homme-idea … AYAiAAEgLymfD_BwE. Възможно е да го има и в други изпитани сайтове, но сега нямам време да търся. Smile
Това са два различни аромата.
Да разбирам че опаковката не се мени /мисля че е по-новият - с бялата капачка, само знам че беше със синята опаковка - втория линк, т.е. 2015 модела/ - гледал съм го през 2018, сега понеже не го виждам по магазините - ще трябва на проба грешка (с поръчка от някой проверен сайт и да припозная аромата).
Търся по-лек вариант за в работата... Love Affair Homme Eisenberg for men
 от  който остава и след 48ч аромат по дрехи и 24 ч - по себе си.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 11:49 от Starrydream

Общи условия

Активация на акаунт