Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през октомври

• 91 568
  • 2 723
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сняг е.
снимката е от камерата в селското шато. Wink на десетина км по права линия от Банкя към... Власина Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 201
Е хубава работа,другарки!Идвам да ви видя и какво да видя?!Нещо всички сте в унисон с времето..Мрачно,сърдито и студено..
Шегата на страна,прегръдки за всички ви!Не съм достатъчно мъдра за да раздавам акъли,така че Карамел,Търти,Панди,Мързелче и изобщо за всички ви изпращам ГУШ!

Днешната снимка на Беболина не видях,но не пропуснах другата от онзи ден.Разкошна е!И аз се нареждам на опашката да я нагушкам! Heart
Скан,и ти си една фина красавица,не знам как го караш тоя ТИР.Каква е реакцията на мъжете? Grinning
Карамелка я изпуснах,за кой ли път...

Аз си сипах една мааалка ракия,че главата ми ще гръмна.От всевъзможни и ненужни мисли!
Слуша ми  се много силна музика.Нямам възможност,обаче!
И като казах музика,Уиш май ми се губи?!Дано се разпише скоро!

# 1 202
  • Пловдив
Само сладка Беболина видЕх! Heart Eyes

Ходих да взимам мъжо от работа, че беше командирован.
Е, няма такъв ад в градО...Натресох се на булевард в ремонт! СхванА ми се лрака на педала...и вали и кат се стъмни нищо не виждам Confused Та на обратно към дома си кара той...
Донесе и той снежна снимка по пътя Simple Smile

Искам и аз да се науча да се усмихвам ... Как става? Формула има ли, Елиф?
Нящу ми е смърцафърцано и незнам що...и на вид съм тъй Confused

# 1 203
другарки, да дам и аз свойта лепта по въпроса за усмивката и настроението.

когато бях малка, толкова малка, че възрастните говореха само мъдри неща, класният ни в селското училише каза, че навремето хората с песен са си изказвали и мъката и радостта, затова има весели и тъжни песни.
сърцето ти се къса - пееш да изкараш мъката навън, да се освободиш от нея, да я забравиш.
сърцето ти пее - ти пееш с него и с песента си радваш и другите около теб.

не го разбрах веднага. минаха години преди да чуя "Александрийката" и да ми кажат как и защо я е написал Дико Илиев. и пак не разбрах.

на стари години разбрах, че не е важно как ще изкараш болката навън, важното е да не я задържаш. да не ѝ даваш да те убива бавно отвътре.
и за радостта важи.

е, аз не мога да пея. т.е. мога, но ако запея няма сила на сила на света, която да задържи хората на по-малко от километър от мен=бедствието. Wink 
мога да се шегувам обаче. със себе си повече, с другите - по-малко, със ситуациите и с тоя ХХХ  живот.

Simple Smile а наздраве.

# 1 204
Мистик, Ули я беше написала формулата, пък Добри я дописа, както само тя умее ❤

Вир вода съм. Разхождах се в дъжда. Други луди май нямаше 😂

# 1 205
е, не мо'А!! Laughing
някой помни ли това?

# 1 206
МУ искаше да оставим детето на английски и да вървим в Метро, че брашното беше свършило. Въобще не ми се излизаше повече и го пратих сам да харчи пари. Толкова уморена се чувствам последните дни, че нямаше сила, която да ме накара да изляза отново от къщи.

# 1 207
  • sf
Чек да ви се покажа малко 😆

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 22:48 от donsita

# 1 208
Ей ме и мен! Видна киселца, боли ме тиквата, де ми е студено, де не. Нищо не става с първия път, включително и подновяването на абонамента в уча се. Номера на картата ми почти се е изтрил, докато го разгадая пушек ми излизаше от ушите. Самият сайт на уча се също ме изкара извън нерви. Сто пъти потвърждавам IP-то на устройството от което влизам и то пак квичи, че  не е добавено/потвърдено. Има опция да можеш да влизаш от три различни устройства. С две думи да обобщя зла съм като раздразнена оса, може и стършел.
Вечерях, налях си питие и си лягам. Стига толкоз мъки за днес.
 п.с Донси, ти си като ученичка! Можеш да ходиш с младежа на школо и да те броят за гимназистка!

# 1 209
  • София
Добре, а как я е написал Дико Илиев таз Александрийка?
Това второто нищо не ми говори, освен че има познати ритми в него, но откъде и откога са ми познати не се знае. Но не го и гледах цялото. Само превъртах. Обаче отново слушам Александрийката. От любимите ми е, макар никога да не й запомням името.

Видях Донси дето не остарява. Що всеки път си все по-млада? И аз искам така.

Уинд, лека и мека да ти е! Завиждам, защото още съм в офиса. Май тази  вечер няма да вечерям. Само баня и легло, че нямам сили и аз за друго вече.

Това с усмивките и изкарването на яда е много вярно. Без да съм мъдра го установих от личен опит през годините. И аз като Добри се опитвам да се смея над себе си. Получава ми се, но обикновено когато ситуацията отмине и съм се поуспокоила, макар че някои хумористични елементи ги оценявам още на момента. Зависи колко сериозно е положението.

Ето ви един хумористичен елемент от сутринта. Викнах по Малкото Панде, а то беше невинно този път. Обърнах се на другата страна да взема нещо и се оказа, че не съм затворила шкафа, който преди това бях отворила и уж затворила. Светнах си кратуната във вратичката му. Едновременно с болката в кухата ми глава се роди и осъзнаването на моята несправедливост към детето. Очите ми се насълзиха от болката, но ме напуши на смях заради начинът, по който осъзнах грешката си. Та започнах да се хиля на глас, а горкото отроче мигаше насреща ми. Личеше си, че иска и тя да се разсмее, но я беше страх, защото отде да знае накъде ще ме избие отново. Разреших й да се посмее и тя прихна. После я гушнах и се извиних. Обясних, че всички допускаме грешки и не е хубаво когато в грешката си се скараме с някого, но е важно да осъзнаем грешките си и да можем да кажем "извинявай", а после да се опитаме да не ги допускаме отново. Тя каза едно дълбокомислено "Ооооо", но не съм сигурна осмисли ли какво й говоря.

# 1 210
Yum

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 22:32 от мързелче

# 1 211
панТичке, твоето си има име "инстант карма" Wink

а "Александрийката"...
Скрит текст:
Дико Илиев имал дъщеричка, палава, буйна, гласчето ѝ като поточе и птича песен едновременно пълнело къщата със смях и песен. отдалеч се чувало и карало всички наоколо да забравят неволите.
разболяло се и ...
по време на погребението Дико Илиев чувал музиката на хорце, пъргаво, трепкаво, весело като отишлото си момиче.
след погребението се скрил зад хамбара в двора и започнал да нотира музиката, която чувал докато изпращал детето си.
пишел и плакал. така го заварила жена му.
не го осъдила за това, че мисли за музика в такъв момент, утешила го както само обична жена може.
плакали заедно, но той написал най-пъргавото и весело хоро в кариерата си - Александрийка, като дъщеричката, която вече нямал.

# 1 212
Мързелче и ти си хубавелка, ама защо така сериозна? Като те чета винаги си те представям със закачлива усмивка, тип Пипи дългото чорапче Simple Smile

Сиросче, как си? Тия 100 неща дет те натиснаха не се ли стопиха поне до 10?   

Охх, Добри, стисна ме гърлото ...

# 1 213
  • София
Мързелота, ми и ти си момиченце, бре! И ич не изглеждаш мързелива, особено с тез очила, които придават вид на вглъбен в работа човек.

Добри, много силна и страшна история имала таз Александрийка! Да не дава господ такава мъка никому!

# 1 214
Добри, Елифче Heart Добри, благодаря за споделеното. Напълниха ми се очите.
Мързелотка и Карамелка са прекрасни. Карамелче, няма да е все така, усмивката съвсем скоро ще грее на лицето ти. Сигурна съм.
Видях малкото Сисунче, изрисувано бонбонче - пу-пу!
Сиросчето липсва, дано дертовете да отпадат един по един.
Сипах си аз бейлисче. Наспорт!

Общи условия

Активация на акаунт