Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова

• 69 078
  • 868
  •   1
Отговори
# 135
Диди, а те не правят ли качествена оценка на ембриона? Класификация с букви, ми каза др Сенкова че правят.

За съжаление това е много кофти, защото наистина в случая няма какво да направите .Дано скоро откриете решение 🌹
При мен има вече и един неуспешен ЗЕТ този месец 😞Остана ни още едно ембрионче, но едва ли и с него ще успеем… незнам защо така се получава… правихме дори и надраскване… явно ембриончетата не са добри. Сигурно ще кандидатстваме за втори опит скоро….просто имам нужда от почивка малко 🌸
Браво! Желая ти успех! Кога започвате? А също исках да попитам понеже каза че си правила иглотерапията и физиотерапията… в какво се състоят и какъв ефект имат ,защото не съм запозната? И кога и защо се препоръчват?
Също да питам другите момичета как върви при вас? Има ли някоя от вас в процедура сега? ❤ Стискам палци на всички ви 🙏🏼
Привет, Didi Y,
За съжаление ние не можем да започнем процедура, защото в момента Неовитро няма уролог, който да извърши ТЕСЕ. Ситуацията е неприятна, защото де факто това е единственият проблем.
Успех на всички Simple Smile
[/quote]

# 136
Sstrong ембриончето което върнахме уж беше АВ според ембриолозите … но явно не е било нашето. И двата ми трансферирани ембриона до сега (един свеж и един ЗЕТ) бяха с инвитро оплаждане. Това което сега ни остана е от ИКСИ.. така че незнам какъв ни е шанса (незнам то какво качество е… предполагам горе долу като другите).

# 137
Sstrong ембриончето което върнахме уж беше АВ според ембриолозите … но явно не е било нашето. И двата ми трансферирани ембриона до сега (един свеж и един ЗЕТ) бяха с инвитро оплаждане. Това което сега ни остана е от ИКСИ.. така че незнам какъв ни е шанса (незнам то какво качество е… предполагам горе долу като другите).

Здравей, трансферите в Неовитро ли са правени?
Стискам палци последното да е вашето ♥️

# 138

Ех Диди...😟 много съжалявам! Така ви се надявах с цели три...
Ние едвам кътахме по едно до пети ден.
А относно средата, имплантацията...нещо каза ли докторката или проблемът е качеството на ембриончетата?
Има опция за проверка на ембрионите, чрез ПИД, но тя не е фен. Каза, че не е гаранция, че ако излезе некачествен ембрион, няма шанс всъщност...
Виж- важно е,че даваш добър отговор. Ние бяхме доста по- зле. То...едно читаво трябва всъщност.
Дано успеете с третия борец! Ако не- спокойно, просто ще продължите. Сега става бързо,а и си по- смел и спокоен втория път.
За съжаление- няма гаранции, а опити, проби/грешки и голяма доза късмет....и за вас и за екипа.
Гушни си момчето и продължете с обич и надежда!

# 139
Да, трябва да вярваш тайно и да си подготвена да продължиш при неуспех!
Много е трудно, знам! Моето първо дете е след Икси в Турция, бяхме го отписали вече след много мъка, опити и тичане по лекари, две загуби. Но като е писано, се случва!
Сега дори не смея да мечтая, че ще успеем. Но тайно се надявам, няма нищо по-смислено от децата.
Така че...само напред!

# 140
S.l.s да в НеоВитро са правени трансферите.
Tirex  правихме биопсия (фертилити тест) и излязоха анаеробни бактерии които лекувахме преди трансфера (според докторката просто разбутана флора) Иска ми се да направим имонологична биопсия, но незнам дали правят. Някоя от вас питала ли е за такава и правила ли е? Иначе честно казано като четох за ПИД много много не ми се иска… а и мисля че е страшно скъпо… на този етап не мисля че можем да си го позволим. Та незнам дали е от ембриончетата.. от средата ли … незнам… 🤷🏼♀
Strong дано скоро имате и вашето второ чудо 🌸

# 141
Не съм правила такива тестове и не знам какво да те посъветвам...
Аз изследвах само абортивния материал...
Пид е скъп да...😟
Просто се чудя, защо не се хващат...

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 16:37 от Tirex

# 142
Аз правих ПИД на 3 ембриона (в предходната клиника) и трите бяха балансирани/годни, но нито един от тях не се хвана. Не бих си давала парите отново за това изследване.

# 143
Диди, Благодаря! Стискам палци и знам, че ще.успеете!
ПИД повечето лекари не са много хепи да се прави, явно все пак има някакъв риск от нараняване на ембриона. Др Сенкова също не е привърженик
Аз също бих казала да търсите причина в средата, но го коментирай това с др-ката

# 144
Има риск със сигурност- все пак взимат клетки от малко образували се такива...
В двете посоки май не е ок. От д-р Сенкова знам, че може от клетки по повърхността да излезе негоден, но на практика да става, а и обратното- ако е годен, пак не е гаранция,че ще се хване. Дотолкова е ценно, като изследване, че май отпада бхс. Т.е.- могат да се видят генетични заболявания още на този етап. Може също така да се определи и полът...
Аз се интересувах заради миседа. Ембрионът беше ок, захвана се чудесно и си живяхме заедно два месеца 😟единствената индикация беше не добре удвоеното чхг.
Та се чудих,дали да не правя пид за втория опит,че пак си представях такъв филм...отделно заради възрастта имах всякакви притеснения за даун и т.н.
Ако има изобщо позитив в неуспешните опити без имплантация е това, че не се преживява миседа...а той пък стои в графата на т.нар. "щастливи" аборти, защото има много по- жестоки загуби😥
Та така- да търсим позитива на всяка ситуация. Винаги има по- лошо.
Ще стане! Когато и както трябва! Търпение и вяра!🙏🏻

# 145
Здравейте, момичета Simple Smile

Както бях написала няколко коментара по-нагоре в момента изчакваме клиниката да се сдобие с уролог, който да направи ТЕСЕ. С д-р Сенкова се бяхме разбрали миналата седмица да ѝ пиша, за да я попитам до къде са стигнали с издирването на такъв специалист. Тя ми отговори, че все още не са намерили и че в момента има серизона реорганизация при тях.
Някоя от вас дали е запозната в какво се състои тази сериозна реогранизация? Rolling Eyes

# 146
Днес звънях да попитам какви са цените за ЗЕТ, защото ни остана едно ембрионче което вече не ни се пада по фонда и от регистратурата разбрах че имат нови цени от няколко дена насам 😞 Всичко е подскъпнало… да го имате в предвид. За друго незнам какво може да е. Петък съм на преглед и ще видим.

# 147
Аз също съм в петък и ще опитам да разбера какво става.
Надявам се, че работят в посока увеличаване на персонала Simple Smile
Чакам всеки момент одобрението от ЦАР и стартираме.
Успех на всички!

# 148
  • София
Днес звънях да попитам какви са цените за ЗЕТ, защото ни остана едно ембрионче което вече не ни се пада по фонда и от регистратурата разбрах че имат нови цени от няколко дена насам 😞 Всичко е подскъпнало… да го имате в предвид. За друго незнам какво може да е. Петък съм на преглед и ще видим.

А каква е цената на ЗЕТ?

# 149
Размразяване - 250лв
Трансфер - 480лв
Ембрио лепило -200лв

Общи условия

Активация на акаунт