Обичате ли есента? Навън може да е мрачно и студено, но след дълга разходка в близкия парк, обсипан с пъстри падащи листа и кестени, е още по-приятно да се приберем на топло у дома и да усетим сгряващия аромат, който ни пренася в миналото - аромат на печени ябълки, тиква, канела или ванилови палачинки.

Несъмнено едно от най-приятните есенни занимания е четенето на нова, вълнуваща  книга, докато сме сгушени под мекото и топло одеяло. Липсва ни само керамична чаша с горещ шоколад или ароматен чай и този прекрасен ритуал е почти съвършен. Последният щрих за едно превъзходно, релаксиращо и уютно преживяване е да усетим специфичните аромати на есента, които ще погъделичкат сетивата ни и ще ни отведат в един магичен свят на блаженство и наслада.

От древни времена ароматерапията се смята за един от най-ефикасните методи за справяне с лошото настроениe,  депресия или други заболявания, особено по време на студените есенни и зимни месеци.
С правилните аромати може да се отпуснете в комфорта на собствения си дом и да внесете неповторим уют и атмосфера във всяко помещение.

Ароматни свещи

Няма нищо по-приятно от трептящите пламъчета на ароматна свещ. Запалете няколко малки чаени или вотивни свещи и една по-голяма ароматна свещ в стъкленица, за да ароматизирате цялото помещение. Големите парфюмни свещи е добре да се палят за минимум два часа, за да може да се стопи целият восък от единия до другия край на стъклото. Ако ги изгасите преждевременно, рискувате да се образува така нареченото тунелче, при което восъкът около фитила се разтопява, но отстрани остава пръстен от неразтопен восък. Ако все пак се е получило тунелчето, все още можете да спасите свещта си. Отрежете голямо парче алуминиево фолио и го увийте около горната част на стъкленицата. Притиснете леко фолиото навътре към восъка, за да се генерира достатъчно равномерна топлина, която ще разтопи горния слой. Оставете свещта да гори поне няколко часа и внимателно наблюдавайте процеса.


Ароматна свещ Bath & Body Works - Warm Vanilla Sugar от notino.bg

Eфект на горяща камина

Обожавате припукващите пламъчета на камина, пълна с дърва? Благодарение на нестандартния си дървен фитил свещите Woodwick ще ви помогнат да се насладите на този успокояващ и приятен звук. Меките отблясъци на пламъка ще ви отпуснат, особено след тежък работен ден. Сред богатата гама от аромати с натурални етерични масла ще успеете да откриете и своето любимо ухание. Ако искате да се насладите на различни аромати – изберете серията Trilogia, при която постепенно се освобождават различни, взаимно подхождащи си ароматни есенции. Качественият парафин на свещите е обогатен със соев восък, който допълнително удължава времето на горене на свещта, а освен това е и биоразградим.


Ароматна свещ с дървен фитил - Woodwick Trilogy Woven Comforts от notino.bg

Чисти етерични масла

Особено популярен напоследък начин за разпръскване на етерични масла е чрез използването на дифузери. Ултразвуковият дифузер създава вибрации, които водят до разпръскването на фина мъгла от вода и етерични масла във въздуха. Повечето модели имат опция за автоматично включване и изключване на уреда, което гарантира безопасното им използване в домашни условия. Подарете на сетивата си едно интензивно преживяване! Етеричните масла доказано оказват положително въздействие върху нашето здраве и благосъстояние, помагат ни при стрес и безпокойство, мигрена или безсъние. Опитайте етеричното масло от канела със своя дървесен и леко сладък аромат, който има противовъзпалителни и антидепресивни свойства. Ако имате нужда от доза положителна енергия – добавете в дифузера си комбинация от портокал, бергамот и лимон, които ще ви заредят с много слънчево настроение, за да бъде есента ви още по-приятна, ароматна и вълшебна.


Ултразвуков арома дифузер Millefiori - Ultrasound Hydro от notino.bg

Тази статия съдържа партньорски връзки – последван линк и евентуална покупка биха могли да генерират комисионен приход за форума.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 17:53 от Редактор**