Раждане във II САГБАЛ Шейново (4 тема)

• 41 943
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
А пък аз да попитам раждалите със секцио Simple Smile

- с твоята си нощница ли влизаш в операционна или с тяхна

- памперсите и мокрите кърпи за бебето в кой момент се дават - може ли да ги дам с постъпването в болницата, за да се олекоти куфара, който е натъпкан и без това до пръсване.

- халати дават ли или да си нося?

- шоколад и вода в багажа за реанимация трябват ли ми или да си стоят в куфара за стаята?
-Влизаш с тяхна нощница, която ти дават да облечеш от при постъпване в болницата.

-Памперсите и мокрите кърпи ги дадох
първата вечер като закарах бебенцето в неонатологията за тоалет ,в легълцето й ги сложих (това става към 20ч).

- Носиш си, в държавните болници не дават такива неща.

- Да, носи си зарядно, шоколад и вода за реанимация и ако имаш следродилни превръзки  ще са ти от полза при раздвижването, защото преди това си с лигнин. Като ти направи сестратата тоалет и е хубаво да си сложиш следродилна превръзка на твое бельо, имай предвид че те са много дебели и големи , ако имаш по-бабешки гащи ще ти бъде удобно. Simple Smile

# 196
  • София
На always следродилните гащички ми бяха много от полза при раздвижването и в първите дни.

# 197
Мерси, момичета, а да нося ли еднократни подложки за повиване? И те заемат много място и ако не са нужни, да ги махна и да си ги ползвам вскъщи после?

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 17:30 от Alaskata

# 198
Бочинка,аз родих с др Вецев и неговата акушерка Руска,която беше случайно на смяна.Цял живот ще казвам,че те двамата родиха вместо мен
Моята индукция беше с окситоцин-траеше няма 3 часа и 3 напъна.Акушерката ме галеше по корема,доктора извади бебето.Напъните не ги и усетих

# 199
Ами аз не съм си носила такива неща, само две бархетни пелени и постилах на леглото да не лежи бебка на чаршафа.
Мерси, момичета, а да нося ли еднократни подложки за повиване? И те заемат много място и ако не са нужни, да ги махна и да си ги ползвам вскъщи после?

# 200
  • София
За еднократните подложки - бях си взела само няколко, защото не знаех дали бебенцето ще е при мен, но всичко беше наред и си ги ползвах, когато сменях памперс, на втория ден ми донесоха допълнителни бройки.

Моето бебенце в началото всеки път пишкаше, когато й свалях памперса 😆

# 201
Добре, значи да не ги махам от багажа....

И едно въпросче към носещите лещи - с тях или с очила или без нищо сте по време на секциото? Thinking

# 202
може ли още няколко питания
1) ако не си сложила упойка какво ти даваха като обезболяващи ?
2) жени е акушерка май нали ? ако да то с кой лекар иначе е било
3) след като роди бебето остана ли постоянно при теб като семнастани в стаята вече ?
4) на колко см ти сложиха системата
извинявам се ако съм досадна но ми предстои другата седмица Wink ааааа и 5) клизма направи ли ?

Здравей,

Аз родих с Жени през Август (без индукция - т.е. нормално тръгнаха контракциите през нощта) и мога да отговоря на някои въпроси:
1. На мен ми сложи Спазмалгон и Но-шпа мисля, но не за да ме обезболява, а за да ми изглади шийката на матката.
2. Жени е акушерка. Тя се грижи за всичко (клизма, системи, абокат, допълнителни медикаменти и т.н.), освен шевовете накрая. Лекарят беше някой, който е на смяна. В моя случай - една много млада лекарка, с тъмна права коса. Не ѝ запомних името за жалост. Тя само ме проверяваше за разкритие и потвърди, че мога да започна да напъвам.
3. Аз родих в 14:20ч. и в 19:00ч. ми предложиха да ми донесат бебето. Може да остане при теб през нощта. Мисля, че се попълва декларация и ако има други момичета в стаята, те трябва да дадат съгласието си - тук не съм много сигурна, нека някой по-наясно да потвърди.
4. Окситоцин ми сложи след като ми се изглади шийката, предполагам е било към 7-8см. След това за около час стигнах до пълно разкритие.
5.  Жени ми направи клизма, почти веднага след като ме приеха (бях с 4см разкритие). Минах през стандартните кабинети за прием, настани ме в родилна зала и тогава ми я направи. Каза, ако мога да издържа 10 мин преди да отида до тоалетната за да може хубаво да се изчистят червата, еми не успях Simple Smile

Ако имаш още въпроси, питай.
Също съм писала в предната тема по-подробно как мина раждането: https://www.bg-mamma.com/?topic=1326426.285

# 203
аз ще раждам с доктор Вецев, и той не прави клизма Simple Smile но благодаря много за отзивите, много мее страх от болката и се надявам епидуралната да помогне

# 204
Добре, значи да не ги махам от багажа....

И едно въпросче към носещите лещи - с тях или с очила или без нищо сте по време на секциото? Thinking
Аз си махнах лещите, но не беше проблем да си сложа очилата. Целият престой в болницата изкарах с очила. Лещи не са позволени по време на операция, доколкото ми е известно.

# 205
Аз си бях с лещите по време на операцията. Питах дали трябва да се махнат и тогава ми казаха, че няма проблем. Но аз бях и спешно секцио, та може и затова. Питайте за всеки случай Simple Smile

# 206
  • София
Минавам да кажа само че моето бебе е инато и не иска да излиза..... Иначе имам контракции, но без болка
Утре ще звъня в Шейново да запиша час за тонове и ултразвук.... Та дано имат свободни часове за вторник че нещо се изнервям лекичко вече..... Дотогава ви чета и събирам мнения

# 207
отивай без час , защо ти е час Simple Smile

# 208
аз ще раждам с доктор Вецев, и той не прави клизма Simple Smile но благодаря много за отзивите, много мее страх от болката и се надявам епидуралната да помогне

Той не я прави, правят я акушерките, но можеш да откажеш. Аз не бих отказала клизмата, би ми било много неудобно, ако се изпусна на естествено раждане, пък за секцио с тези 20+ часа в реанимация, ако ти се доходи не знам...

# 209
-слагаха спазмалгон, по-късно вечерта сложиха нещо друго което не запомних. Те наистина са за изглаждане на шийката, но отпуснаха и болката. След това през нощта ги помолих пак за обезболяващо и ми сложиха спазмалгон, но ефекта беше вече слаб. Преди раждането ми сложиха ношпа и още нещо, които също леко отпуснаха, даже малко ме замаяха в началото.
-Жени е акушерка, докторката, която проверяваше разкритието, ако не ме лъже паметта беше Китанова. След това на самото раждане и помагаше др Кожухарова, т.е. Винаги наблюдават докторите, просто през по-голямата част от времето си бях само с Жени, докато се постигне разкритието.
Дадоха ми я на стола, за да я закърмя и гушкам, около час и половина, след това я закараха в детското. След раждането трябва поне 2-3часа да се лежи т.к. Се кърви обилно. Вечерта я взех в 22 до 23, на последното даване на бебета, като те не я бяха свалили, а отидох да я искам. Не всички майки искат и са в състояние да гледат децата след раждането. Ако има по-голяма кръвозагуба, може да ти се вие свят и т.н. Иначе после може да го взимаш и за през нощта, като подпишеш декларация. Аз си мислех, че задължително ще искам да е при мен през цялото време, ноооо нямах търпение да се наспя след тежката нощ 😊
На 7 см сложиха система. Да направиха клизма. Имах 5 см и след клизмата станаха 7 см. Прави се и за да се увеличи разкритието. Напъването после си е бая, така че не бих отказвала клизмата. Би ми попречило психологически да напъвам, ако се притеснявам и да не изпусна нещо.

може ли още няколко питания
1) ако не си сложила упойка какво ти даваха като обезболяващи ?
2) жени е акушерка май нали ? ако да то с кой лекар иначе е било
3) след като роди бебето остана ли постоянно при теб като семнастани в стаята вече ?
4) на колко см ти сложиха системата
извинявам се ако съм досадна но ми предстои другата седмица Wink ааааа и 5) клизма направи ли ?

Общи условия

Активация на акаунт