Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обидата. Как се справяте с нея?

 • 2 328
 • 51
 •   2
Отговори
# 15
 • Мнения: 2 119
Мислиш ли,че на тая простачка и пука дали си чула или не?Даже и да не чуеш,нали някой може да ти каже?На нея не и дреме дали ще чуеш или не.Това са много нагли хора с пренебрежително отношение към околните.

# 16
 • Мнения: 1 483
Преди време контрольорка в градският транспорт се опитваше да глоби един господин, който не искаше да си плати глобата и взе да обижда жената на външен вид (беше леко пълна) дали изобщо правела секс и т.н. Тя успя подобаващо да реагира - тип "не ме мисли ти мен" Simple Smile
Та искам да кажа, че в тази случка не става въпрос за личният живот на контрольорката, нали така. Просто опит да се измести темата на разговора.

Не знам в какви отношения сте на работа с колежката, но предполагам, че сте в конкуренция. Ми някои като не могат да работят по-добре - ползват ей такива средства. А ако е шефка охооо .. още по-добре можеш да пуснеш оплакване за дискриминация Simple Smile
Аз винаги си казвам, че не ме боли кой какво е казал, а моята си реакция (или липса на такава) - ей от това ме боли. Подготвям се как да реагирам, ако вземе да се повтори и си живея живота.

# 17
 • Мнения: 515
Изабела, човешката тъпотия, да не кажа нещо друго, няма граници. Разбрам, че те боли, защото е бръкнала в раната, но трябва да си над това и да не се тормозиш. Успех ти пожелавам и дано намериш разрешение на проблема, ако не - спокойствие, първо в себе си!

Ако бях на твое място, бих я конфронтирала директно и бих ѝ казала какво мисля за трите мозъчни гънки, които е спорно, че има, понякога няма нужда от деликатност, защото няма как да те разберат.

# 18
 • Мнения: 1 654
На първо място трябва да проумееш, че околните не са длъжни да вървят на пръсти около теб и да внимават какво говорят, за да не се обидиш. Това, че нямаш деца е изцяло твоя лична драма и болка. Това в общия случай. В конкретния колежката ти е една простакеса, щом употребява такива изрази. Научи се да не се впрягаш и да не даваш ухо на празните приказки, особено на работа.
Аз деца имам,но пък съм дебела , а много обичам да се контя и да си купувам разни неща и колежките ми непрекъснато ме обсъждат, че първо трябвало да отслабна, а после да се кипря. Казват го така, че да мога да го чуя, ха ха! Знаеш ли колко ме засягат - изобщо! Та ако не е за едно, ще е  за друго, хората все намират какво да обсъждат.

# 19
 • Мнения: 3 737
Невъзпитани хора под път и над път. След като го е казала, има цел да ви уязви. Толкова й е "интересен" живота, че се наслаждава да обижда. Освен да я съжалите колко е жалка, не се сещам за друго. С такива хора отношения не поддържам, били те колежки, съседки и т. Н.

# 20
 • Мнения: 821
Изабела, според мен си изпуснала малко момента Simple Smile Дамата може и да е забравила вече за това и ако сега й кажеш само ще й покажеш колко влияние има над теб. Тия неща се казват или на момента, или поне някакво подмятане непосредствено след, ако искаш да разбере, че знаеш, но да не й го казваш директно.
Дамите тук са дали чудесни примери, но те са от тяхната перспектива. Ти явно не си готова на директна конфронтация и предпочиташ да си отбраняваш черупката, от колкото да прогониш нападателите (прости ми израза, не го казвам с лошо, аз също съм доста черупчеста личност Simple Smile )

Вариант - правиш самоиронично подмятане с нейните думи пред нея. Така ще знае, че си я чула (ако изобщо  помни), но и, че си напълно наясно, че си на 41 и нямаш дете и не е необходимо тя да бере грижи за половите ти органи. Можеш и директно да благодариш, че се интересува от здравословното ти състояние, но се справяш добре в момента и ако имаш нужда от нещо ще я попиташ. Можеш да поискаш половите ти органи да са краен резервен вариант за обсъждане в офиса, ако всичко друго  се изчерпи като тема. И т.н., и т.н.
Защо? Защото когато покажеш, че не се притеснваш от нещо (дори да е само привиднно) и си уверена по въпроса никой няма как да те бутне Simple Smile Ако си открит няма как някой да те "разобличи" Simple Smile

# 21
 • София
 • Мнения: 11 617
Авторката е абсолютна драма куин.
Едната клюкарила зад гърба на другата, а другата пък чак по форумите си търси потупване по рамото, защото явно от колежки не го е получила. А щом толкова си се засегнала, Изабела, значи ти вътрешно осъзнаваш, че колежката ти, макар и груба, е права. И защо си пуснала тази мелодрама в раздела "искам бебе"? Има тема "Да се оплачем... 2021" в категория "свободно време - развлечения" - за там ти е поста, т.к. не е свързан с опити за бебеправене (за каквото е този раздел), а само се оплакваш от колежката.

# 22
 • Пловдив
 • Мнения: 9 053
Освен да намериш за какво да я ухапеш (и така - няколко пъти), друго не виждам. Стига да има какво - така че да я жегне по подобен начин. Щом не се е смутила и от това, че си я чула...
Друг вариант е просто да се беше пробвала да я навреш в кучи г*з лице в лице, но е трябвало тогава. Разбирам, че си се стреснала, сигурно и аз бих, постфактум всички сме смели и умни. Wink
Не се шегувам.

# 23
 • Мнения: 1 431
Държанието на таэи жена е обидно и естествено, че е нормално да те эасегне, ако ти е болна тема. Според мен обаче тя е искала да я чуеш, щом не й пука и е каэала такова нещо малко или много в твое присъствие.

Аэ не съм ти в положението, но съм на мнение, че е по-полеэно наистина емоциите да се иэкарват. Не бих си мълчала и най-вероятно в конкретния случай бих й отвърнала директно с някой хаплив/ ироничен коментар. Или при следваща въэможност. Дори няма нужда да я обиждаш ти, има си начини да вкараш някой коментар, който да й насоли манджата. Эа да се държи така нагло, може би дори очаква, че няма да й отвърнеш. Това не е эдравословно от моя гледна точка, ако при теб причинява дълготрайни негативни емоции.

Но не бих говорила с колежката ти надаме, эащото очевидно не е достатъчно эрял човек и няма да те раэбере. При такива хора помага само едно: отвръщане с по-интелигентно поднесена хапливост и да им эатвориш устата, може би эа такива случаи е иэмислена иронията, от лютия вид. 😄

Практически още по-добре би било да не обръщаш внимание, но щом на теб ти е болна тема и няма как да не обръщаш внимание,  по-добре эа собствено облекчение да не ди мълчиш следващия път. Само внимавай да не прекалиш, беэ скандали или раэни сцени, эащото съм виждала как наранени хора (отчасти неволно наранени) эапочват да говорят абсолютни глупости и падат доста по-ниско от първоначалния нападател/сгафил.

# 24
 • Мнения: 758
Да не ти пука. Ако искаш ще осиновил. Децата не са мечтата на всяка жена, често са много изнервящи, и какво като нямаш деца? Това ли е всичко в живота, да роди човек. Можеш да си живееш чудесно и без деца... Абе като сте на саме кажи, оф да знаеш няква колежка нещо казала че съм била суха, нещо овлажнител ли да си купя 😁😁😁

# 25
 • Мнения: 5 171
Да не ти пука. Ако искаш ще осиновил. Децата не са мечтата на всяка жена, често са много изнервящи, и какво като нямаш деца? Това ли е всичко в живота, да роди човек. Можеш да си живееш чудесно и без деца... Абе като сте на саме кажи, оф да знаеш няква колежка нещо казала че съм била суха, нещо овлажнител ли да си купя 😁😁😁
Уау, това трябва да успокои жена, която иска да има деца и очевидно й е болна тема ли?

# 26
 • Мнения: 758
Тя ще каже, дали и е болна темата.
Вече има много начини да имаш дете, дори и късно включително и да не е биологично, за тези дето искат много.

# 27
 • Мнения: 5 171
Това, че съществува изобщо темата, мисля, че е достатъчно красноречиво. Много неуместно изказване.

# 28
 • Мнения: 5 004
Щях да й отговоря, че личният ми живот не я интересува и да си гледа работата. Повече да не се занимава с моя личен живот.

# 29
 • Мнения: 678
Няма смисъл сега да ходиш да й се обясняваш. Да знаеш за следващия път ако някой така чуеш да говори, въпреки, че си там, питаш с тон - "Нещо трябва ли ти?", ще видиш как ще се сопне. Не е нужно да даваш обяснения, а и съм сигурна, че има с какво да затапиш някой - "Хайде, че времето тече, не ни плащат да говорим" или нещо подобно.
За съжаление съм ставала свидетел на такива изкази към жени, които още нямат деца (тези, които познавам, имат здравословни проблеми ) и са страшно груби към тях - един от коментарите беше "Как може тази жена да управлява цяла фирма, при положение, че няма деца."

Общи условия

Активация на акаунт