🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 6 (11.10 - 17.10) 🐄

• 42 640
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 210
Dara888, ако искаш прочети пак какво съм написала.
Предлогът  има значение и Живка се хвана за него. Тя точно това отрече- предлога в джакузито .

Защо го е направила тя си знае, не я защитевам, само обяснявам какво се случи и защо дори Стефан изпадна в ситуация.

Няма значение. Защото и на въпроса казала ли е Живка, че Мартина си е свалила горнището, тя се направи на глуха, сякаш не я питат нея. Нямаше куража да каже: да, казах го, не съм излъгала, то и без това ще се излъчи. И Стефан я попита, тя пак се държа като партизанин. А се е "хванала" за нещо си, защото я спипаха по долни гащи, както се казва.

# 211
Аз очаквах запис, и преди са го правили мисля.
Все си мисля, че ще ни го покажат в един момент

# 212
Какви приятели след 2 седмици? И не, не се бутам там, дето не ми е работа. Всеки притежава мироглед, през който пречупва ситуациите и поведението на околните. Дразним се от различни неща, припознаваме се в други, няма драма. Ако някой започне да обсъжда мой близък,  ще му отвърна, че е въпрос на гледна точка, в случая - неговата. Ако нещата загрубеят, ще се отдалеча. Ама да се защитаваме, да топим онзи с различно от нашето мнение, е съвсем ненужно и незряло. Мнението на хората не кореспондира с това, как аз приемам себе си.  Нито ми е нужно да знам в конкретика кой, как ме възприема, нищо ще тръгна да тропам чужди мнения на трети лица, пък било то и близки.

# 213
Какви приятели след 2 седмици? И не, не се бутам там, дето не ми е работа. Всеки притежава мироглед, през който пречупва ситуациите и поведението на околните. Дразним се от различни неща, припознаваме се в други, няма драма. Ако някой започне да обсъжда мой близък,  ще му отвърна, че е въпрос на гледна точка, в случая - неговата. Ако нещата загрубеят, ще се отдалеча. Ама да се защитаваме, да топим онзи с различно от нашето мнение, е съвсем ненужно и незряло. Мнението на хората не кореспондира с това, как аз приемам себе си.  Нито ми е нужно да знам в конкретика кой, как ме възприема, нищо ще тръгна да тропам чужди мнения на трети лица, пък било то и близки.
Да.
Нещата опират изцяло до характера, възпитанието и жизнената среда на човека.

Но вътре е много трудно да изолираш изцяло дразнителите. И всички процеси са катализирани от затворената среда - и хубавите, и лошите.

# 214
Bengun,
така е прав си, но все пак цялата тази ситуация заприлича на гимназиална драма. След една определена възраст всеки усеща с кожата си с кого вибрира на една чистота и с кого не, като не търси сметка на последните защо не го долюбват и какво говорят. Щях да съм истински фен на Мартина, ако беше приела нещата с усмивка, махвайки с ръка. Да, щеше да е наясно, да има едно наум,  а ако не беше реагирала, това щеше да се превърне в предимство. Има начин да се дистанцираш дори там, без панаири и демонстрации. И да, въпрос на характер и светоусещане е.

# 215
Сега ще видим Мартина колко струва и дали ще спази думата си, че иска да се изправи срещу Живка на дуел. Ако я номинира за ратай, всичко е ясно. Нямам търпение, умишлено не прочетох спойлера от промото (а иначе чета спойлери) за да ми е интересно довечера.

# 216
  • Варна
Миналата година така и не видяхме чакания дуел Милена срещу Надя. дано сега  да видим Живка срещу Мартина.
Щях да съм истински фен на Мартина, ако беше приела нещата с усмивка, махвайки с ръка. Да, щеше да е наясно, да има едно наум,  а ако не беше реагирала, това щеше да се превърне в предимство.
Така Стефан щеше да мисли че наистина се е събличала в джакузито за да провокира, а като види Живка липса на реакция може и да продължи с лъжите.

# 217
Мартина хубаво да метне с ръка, но до ушите ѝ клюката вече звучеше: лека жена, съблазнителка, плацикаща се в джакузито с мъжете без горнище...И как не я е срам от децата ѝ.
Никой от тях не е сигурен какво ще се излъчи, но подобни пикантерии се знае, че се включват. Та може би е редно да се изяснят и да излезе истината наяве. Като цяло ситуацията придоби предблоково пейков характер.

# 218
  • Другата България
Аз обаче си мисля следното.
Нали всички се къпят до джакузито?
Тоест, до онова голямо дървено ведро, наречено джакузи?
Не един и два з@дника видяхме там - на Лорчето по бански, на Пламен и Коцето дибидюс, да ме поправи някой, ако пропускам нечии задни или предни части. Та, понеже там се къпят, вероятно Мартина е свалила горнището на банския си по време на къпане, и това е било причината Живка да каже НА джакузито.
Игра на думи, наистина, никой не се е замислил за семантиката, но залагам, че Живка е имала предвид точно това, или с това ще се оправдае. Все пак, не биваше да отрича това за децата, всички го чухме, поне него не биваше да отрича.

Коцето е наистина абсолютен инфантил, все повече ми пада надолу в класацията, това с пуйките беше брутално. Подскачаше като мушмурок заради Джери, от жал за един плъх /уж/, тук се изгаври с две животни, които гътнаха, за да си задоволят вечния глад. Реваншизмът му към Цоньо също вече е отвратителен, понеже подозирам, че Мартина ще прати Цоньо ратай и на дуел, според мен дуелът тази седмица ще е именно Цоньо - Костадин. И дано този неориентиран човек си тръгне, въпреки, че се съмнявам.

# 219
Прави ми впечатление, че въпреки радостта от добър каст, все пак се оказва, че нивото e ниско.То Живка, то Мартина, Цветелина, Теодора, да не пропуснем Сия и Деси. При мъжете същото. Що така? Искам да вярвам, че това не е представителна извадка, а само маркетингово-сеирджийски избор на продуцентите.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 19:35 от cardhu

# 220
  • Другата България
А това, дето напусналата Сийка "научила" за скандала по оста Мартина - Живка, с любезното съдействие на Теодора, направо изби ...пуйките.
Значи Сия вече не е част от формата, ама научила някак преди още да напише писмото, и разбира се, за да има сеир и да е главно действащо лице, съответно споменава темата на деня, и предлага Мартина. Оставяйки "другарката си" с пръст в устата и празен поглед. Доста манипулативно от страна на Иван и Андрей, много подценяват зрителската аудитория.

# 221
  • Sofia
Мартина хубаво поиска да се изяснят,но ако го беше направила с друг маниер,щеше да спечели повече.

А Живка ми е странна.
Много се надявах този сезон някой да играе играта с акъл и ясна стратегия.Но явно я надцених и вече хич не съм убедена,че ѝ се получава.Първо,защото не виждам какво цели точно с тази стратегия.И второ,ако наистина искаше ситуацията да се получи такава,каквато се получи,значи би трябвало да е очаквала и съответната реакция,след като това е целяла.А тя малко гледаше като в небрано лозе снощи.Та май не е толкова умна,за колкото се мисли и както иска да го изкара.

Довечера изобщо няма да се учудя,ако Мартина изпрати Живка ратай.Такива,"искам една срещу друга на арената...",сме ги гледали доста.
А за мъж-може би Стефко.Или Цоньо,вечния ратай.

п.п.Забравих да коментирам ЦветИто,как изобщо не ѝ е в природата да говори така на 50-годишни хора,ама някак си отвътре и идва. ooooh!
Ама вече спирам,че то не остана някой да ми е симпатичен...

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 17:17 от avi10

# 222
Цветито на мен ми е пълен аут с това отношение и тия преструвки облечени във "възпитание". Нищо повече няма да успее да я реабилитира, струва ми се.

# 223
  • Другата България
На мен ми стана аут още когато седна на фермерския стол и се взе за велика и неотразима, прилагайки двойните си стандарти с Цоньо за захарта /изключително грозна история/, после с "Госпожа никоя" за Сия, и после вече....все тая, с крещенето по Цоньо и повишаването на тон пък ми идва ако ми е наблизо направо да ѝ отвъртя един....

# 224
  • Варна
Прави ми впечатление, че въпреки радостта от добър каст, все пак се оказва, че нивото и ниско. Ниско. То Живка, то Мартина, Цветелина, Теодора, да не пропуснем Сия и Деси. При мъжете същото. Що така? Искам да вярвам, че това не е представителна извадка, а само маркетингово-сеирджийски избор на продуцентите.
Е, супер си е каста. Даже е над средното ниво. Не знам какво повече си очаквала.

Общи условия

Активация на акаунт