Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа в колектив. Добре ли се чувствате да работите в колектив?

 • 2 344
 • 30
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 72
Предпочитам работата в колектив, досега никога не съм кандидатствала за позиция, на която само аз ще съм на дадената длъжност. Околко мен има още n на брой колеги със същите задължения и знания, благодарение на това мога да изляза спокойно в болничен или отпуск, без да се налага да правя чудеса някой да ме замества и без да ме търсят всеки ден за това и онова.

В колектив винаги има някой интригант, някой случайно попаднал без необходимото ниво за работата или някой който просто си скатава. По това си личи добрият мениджмънт - мениджърът трябва навреме да разпознае подобни прояви и да вземе съответните мерки. Ако не се случва, проблеми ще избият не само във взаимоотношенията между в екипа и за мен е по-добре да се огледам за нещо друго, отколкото да стискам палци да ми се падат свестни хора за колеги.

Най-добрата ми защита винаги е било качеството ми на работа. Каквито и хора да има и каквито и цели да преследват, много трудно някой би могъл да ме обвини в нещо, ако върша това, за което са ме наели и ми плащат.

# 16
 • Мнения: 9 902
В моята професия колкото повече работиш, толкова по-добър ставаш. А колкото си по-добър, толкова по-лесно е да си намериш работа.

# 17
 • Мнения: 984
Моят опит ми е доказал,че много зависи от типа работа.Сега работя в голям колектив и работата ни е такава,че един да скатава и всичко отива по дяволите.Много е трудно,но някак с времето сме се стиковали.Имаме си един подмазвач,един интригант,един  който вечно му се пуши,един на който гаджето все му звъни,един компетентен по всички въпроси...доста е шарено положението.Отивам на работа с нагласата да работя и другите простотии ги заобикалям.Дълги години съм работила сама и също ми беше ОК.

# 18
 • Мнения: 321
Зависи от типа дейност, като цяло обичам и се чувствам добре, като държа да отбележа, че под "колектив" разбирам група хора, които си помагат с каквото могат, за да постигнат определена цел. Среда, в която всеки дърпа към себе си или се интересува само от неговата част от работата за мен не е колектив, бих могла да работя така, но едва ли ще издържа дълго.

В момента професията ми е такава, че ако няма екип няма да съществувам (просто няма да има нужда от мен).

# 19
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 981
Категорично съм екипен играч. Чувствам се много по-добре, когато имам около себе си хора, с които движим едни и същи проекти и с които мога да споделя и победите, и предизвикателствата. Странното е, че съм интроверт иначе, но не мога да си представя да работя сама. Вече година и половина работя от вкъщи и ми е тегаво, когато не видя или не се чуя с някой колега през деня.

В опита ми досега не съм попадала на токсичен колектив. Да, не с всеки съм се разбирала идеално, но това са по-скоро изключения.

# 20
 • Мнения: 6 810
Не. Налага ми се, приспособила съм се горе-долу към екипа, но ми е много трудно в оупън офисите сред 20843502435 човека, които говорят постоянно. Работата вкъщи покрай пандемията ми се отрази много добре и се надявам да не ме карат да се връщам в офис.

# 21
 • Мнения: 2 102
Такава ми е работа, че няма как да не съм в колектив. Не винаги попадаш на хора, трудно е защото често един е по-работлив , друг мързелив, трети си мисли ,че си му длъжен.....Ако си съвестен работник, не те е страх от работа, не се скатаваш, не претупваш нещата е натоварващо ако колегите ти не са такива. Работно ми място не е място за запознанства и приятелства, дори и да не си допадам с някой лично, това не пречи на работата, стига и той да е съвестен. Първия ми колектив беше уникален, разбирахме се без думи, с тях наистина бяхме като семейство. Всеки на всеки пазеше гърба, никой никога не се скатаваше, ако някой има нужда от помощ другия помагаше. Пасвахме си и като хора, споделяли сме сватби, погребения, рожденни дни, трудности. Следващите колективи далеч не бяха такива, но работата си е работа Simple Smile

# 22
 • Мнения: 3 658
Предпочитам самостоятелно, не в колектив.

# 23
 • Мнения: 1 703
Зависи от колектива. Нямам проблем да се вписвам, когато работата го изисква и да полагам усилия в името на т.нар. "общо благо", но нещата не се получават точно така обикновено...
Не изпитвам необходимост обаче да съм част от такъв, справям се отлично и сама, има си куп предимства.

# 24
 • софия
 • Мнения: 4 093
Винаги съм работила в колектив, не мога да си представя да работя самостоятелно.  Не мисля, че би ми харесало. Свикнала съм да има доста колеги около мен в офиса и да работим в екип.

# 25
 • Мнения: 14
Според мен е най-добре човек да има свобода да работи от дома и от офиса, когато поиска.
Стига работата да позволява, разбира се.

Като съм в цикъл последното, което искам е да ходя в офиса, да ме натоварват излишно и да трябва да мърдам като цяло. Но пък иначе комуникацията с хората помага да си във форма, да не закърняват уменията за общуване, да научи човек нещо ново.

# 26
 • Miami, FL
 • Мнения: 23 303
В предишната си работа бях сама, ръководех малък екип,  от моя офис,. Беше ми добре.
В момента работя в екип. Работата е специфична и изисква концентрация, а колежките ме разсейват. Пише се нон стоп в тиймс, говори се непрестанно...
Предпочитам да съм соло.

# 27
 • Мнения: 445
Не се чувствам никак добре да работя в колектив. Да не кажа, че ми действа опустошително.

# 28
 • София
 • Мнения: 20 104
Мога да работя всякак, но предпочитам малко по-тихо и самостоятелно.

Много зависи от колектива и хората в него. Почти винаги има някоя "гнила ябълка" - я интрижка ще спретне, я някоя клюка, я нява да си върши добре работата....

В една от фирмите, в които работех, бяхме 6 жени в един кабинет. Не е много и беше ок, обаче една от жените беше е*ати мрънкалото. от сутрин до вечер постоянно мрънкаше за какво ли не. Буквално за всичко безспирно.....И, когато ѝ се направеше забележка да спре, започваше с двойна сила и то срещу правещия забележката. Това е някакъв кошмар за мен.

# 29
 • София
 • Мнения: 13 426
Преди обичах сама, но сега повече ме влече да има хора около мен, за да мога да се упражнявам как да отигравам различни ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт