Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подарък от рожденика

 • 1 608
 • 22
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 6 631
Като искаш да им правиш подарък, направи в някой друг ден и кажи, че е заради подкрепата. Защо точно на рождения ден. Ще се чувстват странно, сконфузно и т.н. Ти няма да черпиш, заради починал, ама им правиш подаръци. Аз бих си помислила, че си изперкала от мъка. Може да звучи грубо, но не ми се струва добра идея. Че цвете, че бонбон. Мъже има ли в колектива? И въобще за колко човека става дума?

# 16
 • Мнения: 6 478
Значи, иска да почерпи с по един бонбон и да добави по едно цвете и това опаковано в малка кутийка. Не ми изглежда натегаческо, остава си почерпка. Не е обичайно, но щом иска, да го направи.

Дано някак приеме загубата на близкия си  и да разбере, че не е виновен, ако празнува на рождения си ден. Близкият не би се зарадвал, ако знаеше. Дано може да си отпусне душата, не още първата година, но по-нататък и просто да си спомня с обич за близкия си човек и да празнува от сърце.

# 17
 • Мнения: 8 711
Мисля, че голяма кутия с бонбони е достатъчна в конкретния случай. Без да обикаля колегите, просто да я остави на удобно място (бюрото си, раб.място, маса). Без големи почерпки, напитки, наздравици и т.н.

Иначе сме правили подаръци на рождения ден на детето. Всички гостенчета си тръгнаха с една мини книжка за оцветяване, стикери и балони. И бяха наистина много щастливи, че и за тях е имало подарък.
Но за възрастни хора... излишно е, според мен.

# 18
 • Мнения: 5 577
Има нещо сякаш нездраво в идеята. Странен начин за привличане на внимание. Почерпка, ама всъщност с добавка,  която навява препратки към подавките на гробищата за починал. Не би ми допаднало да получа такова. Хем не черпиш, но пък подаряваш бонбони. И защо колегите ти трябва да стват част от това скрито възпоменани за починал, ако не е бил част от колектива? Бих го направила за роднини и приятели, но не и за колеги.

# 19
 • Мнения: 5 194
Ако действително има в идеята такъв елемент, аз бих постъпила по друг начин. Почерпка за РД, а за почитане на РД на починалия близък, бих взела и жито, като обясня причината на колегите. Мисля, че така е много по-смислено.

Някак индивидуалните бонбони не ми се връзват с цвете за подарък към колегите. На РД, цветя се подаряват на самия рожденик, а не на гостите. Пак ще кажа, неуместно ни изглежда.

# 20
 • София
 • Мнения: 6 682
Рожден ден на починал не се отбелязва. Нова дивотия ще е това...
Рожденика да остави кутия бонбони, сладки, соленки, сок - каквото намери за добре и удобно, да каже, че черпи, защото има рожден ден и толкова.

...
Подаръчета на гостите на някакъв празник се правят, за да остане спомен. Като знак на благодарност към гости на събитие - за вниманието и подаръците.
Тази "нововъведена традиция" също не я разбирам. Познай къде "почиват" всички дадени ми подаръчета за спомен... Спомени са ми снимките и преживяванията от събитията, хората, с които съм била.

# 21
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 2 788
Да се подаряват различни неща на различните хора в офиса е абсолютно не-не, това разваля атмосферата и колегиалността. Да не говорим че по принцип подарък за човек на служба е свързано и с други съображения. Не знам в коя държава си, може и да го има някъде по света, но се сещам само за традиции където рожденикът прави подаръци само ако е дете с детски празник. Естествено всеки офис си е различен, ти би трябвало да си познаваш колегите и това какво се прави там най-добре, за да имаш някаква представа как би се приело подобно нещо, но ако говорим по принцип и за общия случай не е добра идея, хич.

# 22
 • Мнения: 52 853
Щом целта е да се покаже благодарност за подкрепата, почерпете в друг ден.
Не разбрах и аз, що се пънете баш на вашия рожден ден да стане това. Така смесвате основанията за почерпката. Хем благодарите за едно, пък  и черпите за вашия РД, пък и се намесва починалия...хората съвсем ще се объркат, и с право.
Направо извратено ми идва. Едно по едно. Поотделно.

Общи условия

Активация на акаунт