Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 окт. 2006, 10:08 ч.

Караница с друга майка в детската градина

 • 1 412
 • 25
 •   1
Отговори
Мили мами.
Днес със съпруга ми както обикновено заведохме сина си в детската градина. Там една майка, която нито познаваме,нито тя ни познава ни държа такъв тон ,че сме били влезли една крачка навътре в коридорчето на стаята на децата-става въпрос за предверието, че не се въздържах   и  я насметох много здраво. Кофти е,че направихме голям скандал пред деца и учителки, но много ме ядоса тона с който говореше-все едно ме строява на пазара за зеленчуци. Вкл. че заради такива като "нас" детето и било болно втора седмица.
Колкото до преобуването- и да се преобуват в големия коридор, вървейки редом с децата си до стаята и те и ние пренасяме там каквото пренасяме-така че въпроса е съвсем безпринципен.
Ако трябва да се вземат крайни мерки трябва да се реконструира цялата детска градина, да ни взимат децата още от външната врата или да ни раздават калцуни. Персонала трябва да се побърка.Плюс това смятам, че децата не трябва да се гледат като в саксия а просто да им се изгражда един естествен имунитет срещу болестите.
Както и да е-всеки си има мнение-мен не ме възмути тъпото решение родителите да прехвърчат някак си за да оставят пълните тежки раници на децата си в шкафовете им, а това че ми се говореше с назидателен и бакалски тон.И просто не си сдържах нервите.
Кажете вие как бихте постъпили. 

# 1
 • София
 • Мнения: 4 813
не бих се карала с никой в детската градина в присъствието на детето ми.

# 2
 • соросоиден либераст
 • Мнения: 7 817
Незнам......мисля, че бих го обърнала на шега ........но може и да се развикам.........понякога ми писва от идиоти

# 3
 • Мнения: 38 062
Родителите трябва да имат достъп до вътре, аз също бих се карала, пък и твоето дете е в контакт с теб, така или иначе, каквото имаш по теб, то го вкарва вътре, а нейното дете като е болно, да си седи вкъщи!

# 4
 • София
 • Мнения: 9 478
Не е редно да се влиза в предверието,но и на мен понякога ми се е налагало да вляза с една крачка.При всички положения не ми е хрумвало,че някой от родителите ще ми се скара или аз да се развикам на друг ,направил същото.Госпожата е по-нормално да направи забележка.Не знам как ще реагирам,импулсивна съм и може и да се изпусна.Споделям,че не е добре да е пред децата,но като му падне на човек понякога пердето...

# 5
 • В полите на Пирин планина
 • Мнения: 16 558
Аз мисля, че родителите трябва да влизат в помещенията на децата - не става въпрос само до коридора и шкафчето, а и до стаите и то по всяко време. Едва ли от това ще се пренесат в повече вируси - нали детето ти така или иначе има контакт с теб.
В нашата детска градина ми разрешаваха да вляза и да поседя с детето няколко минутки първите дни, а и сега понякога влизам. На вратата има надпис "Молим, родителите да събуват обувките си или да слагат калцуни". За тази цел в една кутия има ушити от плат "калцуни", които се слагат върху обувките. Но това е по-скоро да не се вкарва върху пътеките пясък и кал, отколкото по други причини.
Сега по конкретната тема - не мисля, че хубаво да се създават негативни отношения с другите родители, но това включва и правенето на забележки. Естествено, че чужд човек не може да ти държи тон. Спазването на редът е работа на персонала - добре би било проблемите да се разискват с тях, а не да има самоуправство.

# 6
не бих се карала с никой в детската градина в присъствието на детето ми.
Аз принципно съм на това мнение и обикновено съм сдържан човек.
Но кажи ми, ако друга майка започва от вратата да се кара с теб ти какво би отговорила-ох, извинете много съжалявам. Ти вече си поставен в ситуация на самозащита-какво послание би изпратила към детето си.
В момента съжалявам но връщайки ситуацията не знам кой е правилния начин за реагиране.
Във всеки случай не искам за напред сина ми да търпи да му се държи такъв тон и то от хора които нищо не значат за него.

# 7
 • Мнения: 3 740
Избягвам да се карам, особено пред децата. Всичко може да се каже и без скандали.

# 8
 • Мнения: 6 462
Ще я подмина като крайпътен знак. Спора е бил безпредметен. Родителите ИМАТ право да влизат вътре и не само че го имат, ами ТРЯБВА да си упражняват редовно Mr. Green Аз родовно правех "инспекция" в стаята , като единствено се събувах на вратата - все пак да не вкарвам мърсотия с обувките.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 1 382
По повод караницата - мисля на тази майка и е дошло в повечко и си е изляла ядовете от двуседмичното боледуване на теб. Аз в такава ситуация не се поддавам и не отвръщам на тона.
За влизането в стаята на децата - не влизам умишлено, но и не виждам да се спазва чак толкова стриктно... абе с две думи - това май е било само повод, а не уважителна причина за спор.

# 10
 • Мнения: 5 877
Хайде, голям проблем. Вземи си едни калцуни, стотинки струват, и влизай вътре, ако толкова се налага.

# 11
 • Мнения: 1 446
Подминавам с усмивка Grinning и изумен поглед #Crazy , истериите на полудели родители.

# 12
 • Мнения: 128
Хайде, голям проблем. Вземи си едни калцуни, стотинки струват, и влизай вътре, ако толкова се налага.
Анда,
Не разбирам защо след като ти е досадна темата пишеш в нея. Не е задължително.

# 13
 • соросоиден либераст
 • Мнения: 7 817
Хайде, голям проблем. Вземи си едни калцуни, стотинки струват, и влизай вътре, ако толкова се налага.
Анда,
Не разбирам защо след като ти е досадна темата пишеш в нея. Не е задължително.


Анда дава решение..........но аз не бих пуснала детето си в градина, в която не ми разрешават да влизам..........тъпо ми се струва.......

# 14
 • Мнения: 924
Не е конкретно по темата, но не разбирам това, че родителите не могат да влизат. И никога няма да го разбера. Искам да знам в каква обстановка прекарва деня си детето ми.

Общи условия

Активация на акаунт