Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Спонтанен аборт

 • 366
 • 15
 •   1
Отговори
 • Мнения: 73
Здравейте, на 01.10 трябваше да ми дойде, но не ми дойде. На 03.10 започна кафяво зацапване което продължи до 10.10 вечерта. Направих тест и той беше положителен.Вечерта прерасна в тъмно червено слабо течение.На 11.10 отидох на лекар и тя ми каза, че в момента бременност няма и това тъмно червено течение прилича на цикъл. След прегледа каза,че на 99% бременност е имло, но вече няма. Днес вече почти не кървя имам леко зацапване само при пишкане . Нормално ли е толкова бързо да спра да кървя?

# 1
 • Мнения: 9 152
И лекарката не ви предложи да изследвате ЧХГ за да се отхвърли извънматочна бременост?

Моя съвет е утре вървете в лаборатория за кръв и поискайте изследване на БЧХГ - това е хормон, който се увеличава при бременост.
След 48 часа направете същото изследване.

Ако стойностите спадат, то бремеността е приключила.
Ако се увеличават, но не двойно - има вероятност за извънматочна бременост и трябва да се действа.
Ако са се увеличили двойно то бремеността е факт и след седмица пак ще трябва да посетите лекар.

# 2
 • Мнения: 73
Има ли вариант просто тя да не е видяла бременност с вагиналния ехограф? Притеснявам се от извънматочна бременност и виждам, че имате познания за разлика от мен.

# 3
 • Мнения: 9 152
Да, напълно възможно е да не види. На толкова ранен етап от бремеността нищо не се вижда на ехографа все още.

Какво мислите - съгласна ли сте да пуснете едно БетаЧХГ /не е скъпо, но е с венозна кръв/ утре и след 48 часа от първото още едно? Веднага ще стане ясно какво става - имало ли е бременост, нямало ли е, приключила ли е, развива ли се, или трябва да се търси лекарско съдействие.
Опитайте да сте по-спокойна - има начин да се разбере и действа.

# 4
 • Мнения: 73
Пуснах си бета ЧХГ и много се притеснявам. Това, че вече симптомите на бременност почти ги нямам може ли да е показателно, че е спонтанен аборт( гърдите ми спаднаха а ми бяха много издути и ме боляха, ядях постоянно спагети, а попринцип не обичам сега незнам как съм ги яла)

# 5
 • Мнения: 9 152
Вече трябва да са излезли резултатите, какво показват?
Да, възможно е да е спонтанен аборт, но е странно оскъдното кървене.
Всъщност според мен е нямало никаква бременост, а хормонален някакъв дисбаланс, но нека видим какво ще каже БетаЧХГ-то.

# 6
 • Мнения: 73
2300.000 но кървене имам още. Доктора каза 50/50. Каза,че кървенето прилича на цикъл.

# 7
 • Мнения: 9 152
Референтната стойност колко беше? Принципно е 5 ако не греша...
Значи не утре, а в петък нов тест и ще коментираме.
Търпение и не откачай Simple Smile
Бремеността желана ли е?

# 8
 • Мнения: 73
Не е желана. Нямам идея как е станало. Учудена съм. Мислех, че такива неща не се случват случайно.... даже бях сигурна. Не съм загубила надежда да е спонтанен аборт. Ако ли пък се окаже това от което ме е най-страх именно операция ще го мисля. Увериха ме, че това е рутинна операция и няма мато за притеснение. Дано е така

# 9
 • Мнения: 9 152
Пожелавам тогава да е спонтанен аборт и самичко да се изчисти в следващите дни.
Ако се окаже нормална бременост може да поговориш с лекарката си за медикаментозен аборт.
 Ако се окаже извънматочна може да почетеш за метотраксата? Разбира се и лапароскопската операция също е вариант и лекарите го предпочитат.

С какво се пазехте, че си изненадана, че си бременна? Само не ми казвай прекъснат полов акт, защото то почти не си е пазене.
Но каквото и да е има варианти, горе главата ще се наредят нещата  Simple Smile

Моето усещане е, че е цветна, нормална бременост. Под 1000 БЧХГ нищо не се вижда и на най-добрите видеозони. Предполагам в петък като вземеш втория резултат и отидеш на лекар вече ще се види ако има нещо някъде. 

# 10
 • Мнения: 165
Аз бих добавила, да отидеш при друг гинеколог на преглед, когато имаш и утрешните стойности на ЧХГ. Не бих се доверила на лекар, който изобщо не споменава за извънматочна бременност при твоята ситуация.
Успех Simple Smile

# 11
 • Мнения: 9 152
Как си Бети? Минала съм през това, знам какъв е страха - хайде утре да излезе изследването и ще мислим кое е най-добре за теб!
Не си сама!
Прегръщам те !

# 12
 • Мнения: 165
Бети, как си? Сподели какво се случва с теб.

# 13
 • Мнения: 73
Здравей , извинявам се, че не съм писала. Диагнозата ми беше извънматочна бременност. Надеждата на докторите беше, че може да настъпи спонтанен аборт, въпреки, че бебето е в тръбата. Имах кървене подобно на цикъл, но уви не стана. В четвъртък ме оперираха по спешност в 18:00 часа. Всичко мина по реда си. Трабата е отстрнена. Обясниха ми, че щом веднъж е задържала при следваща бременност през тази траба пак ще задържи. Благодарна съм на докторите за вниманието което ми обърнаха, невероятни хора и специалисти. Погрижиха се за мен. За следваща бременност не мисля за момента. Имам едно дете . Искам да се въстановя и физически и най-вече психически.

# 14
 • Мнения: 165
Бети, съжалявам че си преминала през това. Пожелавам ти бързо възстановяване физически и психически. Прегръщам те!

Общи условия

Активация на акаунт