Недоспали, но щастливи - гушим СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА мили

• 16 213
  • 281
  •   1
Отговори
# 180
walentin ,нашето педи ни даде направление за доктор Алексиев, работи в УСБАЛО - Проф.Бойчо Бойчев - Горна Баня.
Dр.Венелин Алексиев -  GSM 0889/238190 - Специалист по детска ортопедия и травматология, ултразвукова диагностика на мускулно-скелетната система.
http://www.einet.bg
Много е внимателен,останах доволна  :)Ako имаш въпроси питай.
Препоръчвам ти го!

# 181
Мами, имам нужда от вашата подкрепа,
от вчера имам съмнения за запушени млечни канали, дано не е мастит. Прочетох всичко в кърмаческия форум и правя каквото мога, ама нямам особен успех, температурата си остава, болката също. Към мамите от София с преживяна такава ситуация: къде отидохте на лекар? Разпитах няколко частни клиники, но малко ме съмняват, даже на едното място ми казаха "Идвайте веднага, хирургът ще ви помогне". Дайте идеи, като се върне татито довечера, отиваме на лекар.

# 182
Честит втори месец на Сашко на мама Ави и на Краси на мама Пепта.Да радват и слушат много мама и тати и да растат все така здрави и големи  Hug Hug Hug
Честит рожден ден и на Ели на мама Ася.Да я радва все така и да расте жизнена  и здрава. Hug
Валентини стискам ти палци луксацията да е в най-малката възможна степен.И каката бързо да оздравява   bouquet
Весито наистина много ти се събра и на теб.Дано всичко размине бързо и не се налага да пиеш антибиотик.
Това за вибриращите шезлонги и коликите май ще се окаже вярно.Ние спим само във вибриращото легло и вече не плачем като преди,заспиваме почти веднага.Преди ми трябваше доста време за да я успокоя и да заспи,но сега я слагам в легълцето пускам вибрациите и мелодиите и заспиваме.Може да е и от инфакола обаче,но аз го давам само по-един път вечер преди ядене,така че не се знае от кое е.
Лек ден момичета и да нацелувате бебчета си от мен  Hug Hug Hug

# 183
  • София
Здравейте,не съм писала откакто влезнах да раждам!Честито на всички майчета и да са ни живи и здрави бебчетата!Много са сладки(разгледах снимките)!Не можах да изчета всичко....Нямам възможност да пиша и чета често за съжаление!Но нещата вече се нормализират де-не е като първия месец....Иначе Ника е невероятно бебче и е добричка.Има6е колики 2-3 седмици и от 1 месец не съм забелязала да я мъчат!Смее се непрекъснато и успява да ми разтопи сърчицето дори и когато не съм в настроение!Издава звуци(говориме си Laughing) и всеки ден е все по-интересна и я обичам все повече!От раждането е качила ве4е 2 кг и е пораснала с 10см!Не мога да й смогна на дрешките - как бързо растат мъничетата Hug!
Целувки от нас и този път се надявам да е до скоро Wink!

# 184
Здравейте мамчета и малки бебоци!  bouquet  Heart Eyes

Нямам никакво време и на такива обороти ми се завъртя ежедневието,че съвсем не мога да смогна с доста неща ,а с форумчето съвсем и да си призная ми липсвате много!Тестчето го издържах от 180 въпроса 5 грешни,но продължаваме нататък с ученето,всеки ден съм на курс от 8 до 12.30 после тичам обратно да си видя детенцето и къщата,от следващата седмица имам следобедите и няколко клиентки за масажи които едва ме дочакаха да родя и да кажа –ДА!Около мене много рожденни дни,сватби на братовчеди,бременни,толкова хубави новини и по много .Сестра ми е тук от Италия си дойде за 10 дни и е много хубаво и приятно.Арен е много наистина порастнал и всеки следващ ден все по-голям става.Много е послушен,будува целият ден най-много да спи по 2-3 часа и после чак вечерта от 23 до 8 вече сутрин.Хапва по 180 мл мляко по 5 пъти.Пеем ,играем игрички ,а той се залива от смях.Има нещо с което много ме учуди.В къщи имаме една картина на Густав Климт –Целувката,Арен много я харесва и я гледа и отделя много внимание говори и нещо.И вчера отидохме на гости у леля ми и аз се опитвам да го нахраня,той вперил поглед в стената и ми се ядосва че го разсейвам и пищи като се надвеся над него ,като се обърнах зад мене същата картина и той гледа ли гледа.Като се прибрах у нас на компютъра му показвам картинки всякакви на животни,цветя,други неща и изведнъж „Целувката” и той пак се вторачи.Според мене си я разпознава,но ми е чудно как така?
Незнам дали количките са ви станали малки,но ние едва го събираме в коритото Арен,а кошницата за кола я е изпълнил отвсякъде.Добре,че количката си е голяма и има накъде!Толкова бързо растът мъниците,че е направо феноменално!
Walentin съжалявам да чуя за Габи подобно нещо.Дано и Нели се оправя,тя все с гърлото ли има проблеми?Много прегръдки!
Chochy,Весито – милички не мога да помогна с нищо за съжаление,но ви подкрепям и дано всичко минава !
Момичета страхотни снимки от срещата имате.И вие и бебоците изглеждате прекрасно!
Честит втори месец на Сашко на мама Ави и на Краси на мама Пепта нека растат и стават големи,послушни и бъдат гордостта на мама и тати[/size]
Честит рожден ден и на Ели  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes на мама Ася –да има много щастливо детство и нека бъде все така умна и съобразителна!И дано е получила всички подаръци за който си е мечтала
Хубави почивни дни слънчица  Hug

# 185
Chochy  аз немога да ти помогна с информация за лекар,но мога да ти кажа аз как се оправих,защото за месец и нещо вчера за трети път ми се запушиха каналите на едната гърда.И всеки път съм на границата да се откажа да кърмя,но когато всичко отмине и ми олекне пак си продължава и така до следващия път.
Една мама в кърмаческия беше споменала за едни хомеопатични хапченца с тях и потапяне на цялата гърда в купа с гореща вода преди кърмене или цедене ми помогнаха за по-малко от 24 часа да се оправя.Вече разпознавам белезите и преди да е станало сериозно положението аз започвам да действа.Слагай детенцето да суче по-често.Хапченцата се казват bryonia 9ch.От това което аз съм чела знам,че когато имаш температура е по-трудно да ти тръгне кърмата и да се отпушат каналите,затова ако можеш първо си свали температурата.Надявам се да съм ти била полезна.

# 186
Здравейте момичета:)

Голямото ми момченце е доста болничко и отмаляло и ангажира цялото ми внимание, след малко отиваме на лекар, но...

Chochy, аз имах подобен проблем  с голямото си дете и това което ми помогна са НАГРЕВКИ! Но аз ходех в Тина Киркова, а мисля, че те събота и неделя не работят:(  Другото, което се сещам... изписаха ми  при запушени канали окситоцин през носа! Взима се една ампула, половината в едната ноздра, другата половина в другата и това три пъти на ден половин час преди кърмене... Дано съм ти била полезна и бързо да се оправиш, и дано не попаднеш на някои дето да ти спре кърмата!

АлексаЛ... мдааа силно подозирам, че наистина сме били в една стая. Снимката от аватара ти, много ми напомня на едно бебенце, което съм виждала в болницата:)

Добре че малък Бобо спинка и поне за сега той не ми създава негативни емоции.

Лека вечер ви желая...

# 187
Днес за първи път имах делова проява и  ходих с Ваньо Heart Eyes,беше му много интересно да ме слуша и гледка Flutter, а после похарчихме веднага паричките и си имаме вече вибкиращ шезлонг и дъждобран за количката newsm68.
сега си се радваме един на друг и ви пожелаваме приятна вечер
Ася цунки за Габи от Ваньо Heart Eyes
Щастливке Praynig оздравявайте милинки бързо baby_neutral
Чоки щом навреме дейсваш проблема ще отмине.Съвета с топлите компреси помагат.
Денис, баткото вие  много пораснал и красив!
Ви, радвам се и честити резултати от ортопеда. при нас предстои-стискай палци!
Хубава вечер!

# 188
Добър вечер, момичета и малки човечета!
Честит втори месец на Сашко на мама Ави и на Краси на мама Пепта!
Честит рожден ден на Ели на мама Ася! Да е жива и здрава и много, много късмет да има!
Чочи, аз три пъти бях със запушени канали на едната гърда и ужасни рагади успоредно с това! Първият път бях с 39,5 температура 18 часа. Парацетамолът въобще не ми помогна. Бяха ме заплашили с цепене, но се размина. При мен помогна Ospen 1000 през 8 часа, горещи компеси преди изцеждане, стоене над тенджера с вряща вода (рагадите станаха страшни) и студени (ледени) компреси през промеждутъците. Много е важно да се свали температурата, както е писала Никол5. Вторият път пак така протече, но с темпетурата бях само 4 часа, защото знаех какво да правя. А третият път не стигнах до вдигане на температура, но болките в гърдата бяха повече от познати. Надявам се да не се стига до четвърти път. Аз все още я изцеждам тази гърда и давам от шише, а от другата суче и доизцеждам. Важното е, че кърмата стига, след първия път беше много намаляла, но я увеличих. Наистина е много страшно и аз бях пред отказване, но не се отказвай от кърменето, бъди упорита!  Бързо се оправяй!
 Ние утре заминаваме на гости на баба, дядо и вуйчо, ще правим първия голям преход!
 Лека вечер и весел и усмихнат уикенд, напук на лошото време!

ПС. Момичета, страхотни снимки имате от срещичката! Завиждам ви благородно!

# 189
Честит рожден ден на малката принцеса Ели! Ася, да ви е жива и здрава сладураната! Надявам се да ви видим на следващата среща!  newsm51

Момичета, благодаря ви за поздравленията за Сашко. Купих му торта, за да отбележим събитието!

Лека и спокойна нощ на всички!

# 190
  • Varna
Здравейте майчета.Много отдавна не съм писала,но редовно чета.Днес ходихме на ортопед и нямаме луксация,въпреки че гънките на крачетата на Краси не са симетрични.Така че това не е сигурен показател за луксация.
 Chochiс големия ми син имах страшно често проблеми с едната гърда-бучки,температура и т.н.Решавах си проблема с крем за мазане,който се казва Рефригеранс.Продава се във ветеринарните аптеки и го дават при остри мастити при.................кравите Laughing.На мен много ми помагаше,само дето вече не помня кой ми го беше препоръчал Thinking.Дори много се смяхме с мъжа ми,защото когато беше отишъл да ми го купи,аптекарката го била попитала за какво животно му трябва Laughing.Само че задължително крема се измива преди кърмене с топла вода и сапун и не се мажат ареолите.Може да опиташ-дано и на теб ти помогне.Сега също се мазах 2-3пъти в началото след като родих.
Отивам да спя,че незнам Красчо кога ще реши че е време за ядене.Лека и спокойна вечер.

# 191
Крис вече втори ден е доста неспокоен от около 17 до към 21 часа но пък после спи от 21.30-22 до 4.30-5. Дано продължава да прави такива по-големи паузи.

Много прегръдки и огромна доза позитивна енергия към всички болни бебчовци и техните каки и батковци и майчета - да се оправяте бързо бързо.  Hug Praynig

# 192
  • София
Добро утро мами,

Днес навършваме два месеца. Мария поостаря вече ... Усмихва ми се с цялото си лечице, следи ме с поглед като се движа в стаята, със сигурност ме разпознава и като ми чуе гласа се успокоява. Другите й умения са да издава звуци - направо прави цели изречения.

Не съм писала от цяла вечност. Седмица след излизането ми от болница част от операционния шев от секциото се отвори. В болницата нямат обяснение как е станало; казаха че най-вероятно конеца е бил замърсен. В продължение на месец ходих всеки божи ден за превръзка на раната до Шейново и обратно. Не се наложи да ме шият отново, раната зарастна от само себе си с помощта на едни капки. Беше много уморително и угнетяващо - не смеех да си прегърна детето, чувствах се мръсна (а и бях).

Ирини, с какви капки преборихте конюнктивита? От първия ден в Шейново бяхме със секрет в едното оченце. Правихме изследване и се оказа че има стафилококи aureus. Междувременно инфекцията се пренесе и на другото оченце. Капах цял месец Тобрекс, но първото оченце продължава да секретира. Страх ме е да продължавам с тия капки, нали са антибиотик все пак.

Марианка, жалко че е трябвало да преживееш всичко това. На операционната маса, на края на операцията аз се сетих за хепарина и сама си го поисках, защото бях чувала за такива случаи. Питаха ме дали имам склонност към разширени вени и аз казах да. Странно е че не го бият винаги, като превантивна мярка.

# 193
Diman и ние имахме страхотни гурели на едното оче и после се пренесоха и на другото! Бяха ужасни и след като му ги изчиствах с преварена вода и памуче точно след 30 минути пак му залепваха целите очички! Доктора ми даде едни капки които трябваше да се капят първите 4-5 часа през 15 мин. и после на по рядко! След всичките мъки със слагането им дори и докато спи, нямаше никакъв ефект само го измъчихме! Накрая ми казаха да му капвам с капкомер по малко кърма и така още на другия ден нямаше и помен от гадните гурели!!! Пробвай така!!!

# 194
Мамчета кажете в какви съдове замразявате кърмата защтото трябва да събера за 2-3 яденета на Мони и незнам  в какво да я сложа в камерата? Какви мокри кърпички ползвате само на Памперс ли?

Общи условия

Активация на акаунт