Недоспали, но щастливи - гушим СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА мили

• 16 211
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
Веении,аз ползвам контейнери за кърма на Авент-пластмасови са,имат си капачки с винт.Продават и на други фирми.СЪдовете трябва да са пластмасови,а не стъклени,защото по стъклото залепвали антителата,нещо такова бях чела,но при всички положения е по-добре да се замразява в специлано пригодените за това съдчета.Кърмата може да с тои от 3-6 м,зависи от камерата.Първо се охлажда в хладилника и после се замразява.Размразяването е под хладка струя вода,а не на стайна темп или микровълнова.Трябва да се употреби до 1/2 час.Може да се размрази в хладилник и тогава да се употреби до 3 часа!
  bouquet

# 196
Аз замразявам кърма в контейнерите на Авент. След като ми свършиха започнах в бурканчета от 250 гр и малки стъклени шишета от сокове от моркови. Четох, че може. Това за бактериите по стъклото ми е новост. Кофти. Все пак аз измивах бурканите и шишетата предварително в съдомиялна и после стерилизирах. Накрая четох тук във форума за найлонови пликчета, които също се стерилизират и започнах така, защото заемат по-малко място. Измивам ги, стерилизирам ги, слагам плика в буркан и пърня с кърма. След като изстине връзвам пликчето на възел, лепя етикет с дата и грамаж и прибирам във фризера. Купувам си кутия с пликчета за фризер.
В листовките на Авент пише, че кърмата след изцеждане може да се съхранява до 48 часа в хладилник. Може да се смесват няколко изцедени през деня дози, но всяка преди да се добави към предишната трябва да се изстуди. След размразяване- до 24 часа. В камера на хладилник може да се съхранява до 3 месеца, а във фризер при -18 градуса, до 6 месеца. Размразяването става също и като се остави в хладилник за 12 часа- сама да отпусне. Ако в шишето, от което е пило Бебчо остане кърма трябва да се изхвърли, а не да се смесва с друга или да се замразява отново.

# 197
по стъклото остават не бактерии,а антителата от кърмата(един вид залепват)

# 198
Привет мамчета,
огромно "Благодаря" на всички за съветите. Hug Мисля, че засега овладявам положението. Не ходих на лекар, не пия антибиотик. Темепратурата ми беше около 40 град. миналата нощ, но четох, че по-добре се справял организма, ако не пия лекарства за свалянето й. 24 часа нон стоп компреси, кърмене през 2-2.5 часа, окситоцин в носа и какво ли още не Simple Smile Сега имам 37.2 темп, но четох че кърмачките могат да бъдат с нормална около 37. Чувствам се по-добре, гърдата си ме боли, но не е като вчера, при мен нямаше точно изявени бучки, а цялата половина беше адски болезнена и съвсем леко зачервена, като прибавим и разранените зърна, които са ми така още от родилния дом. Тъкмо бяха се пооправили, и сега този терор през 2 часа..ама няма да се отказвам от млекопроизводството. Преди 3 седмици имах пак запушени каналчета на същата гърда от другата страна, но отшумяха за няколко часа.

Много се радвам, че с Ян сме влезли в статистическите данни Wink

За ортопеда, ходихме на 45 ден в Горна Баня при Владимиров и Стефанов, ехография и преглед, засега е ОК, но гънките не са съвсем симетрични и искат да му правят рентгенова снимка на 6 месеца, което малко ме притеснява, ще си помисля. Показаха ми упражения, които се правят при всяка смяна на памперс (около 10 пътин на ден)-крачетата се натискат няколко пъти максимално навън свити в коленете (като жабче) Wink и стъпалата отвътре и отвън се поглаждат пак по няколко пъти. Яни мн си харесва гимнастиката, полезна е за всички бебета.
Валентин, стискам палци бързо да се оправяте!
Целувки на всички

# 199
Чочи, писала съм и друг път, за бучки и Т налагане с прясно неосолено сирене, ако можеш да си намериш де! Но, има мигновен ефект, аз и двата пъти така се оправям.
Слагаш по едно парче сирене в сутиена, спиш 1 нощ, на сутринта всичко е ОК.
Е, кърменето нон стоп също помага.

# 200
привет дами!
колк омного сте изписали... нямамвъзможност да коментирам всичко, затова само ще пожелая на всички вас бързо оздравяване! Praynig
Днес бяхм ена консултация.Биха ни ваксината, мериха ни, показаха ни новите движения при масажа и... установиха,че пенисчето ни е леко възпалено - случвало се при 80% от момченцата, така че наблюдавайте за леки зачервявания по кожичката. Сега следват компреси риванол и клоркуинадол... ВАЖНО - бъдте много внимателни при забелванто на достойнствата им и разглеждайте всеки път дали няма зачервяване!!!

ще се включа по-късно с разказче

# 201
Искам да ви споделя моите преживявания! Малката ми кукла е нещо много неспокойна! Иска да е постоянно на гърда или прегърната! Имам усещането, че не се нахранва както трябва и затова иска да яде по-често! Първия месец изпускаше по едно нощно папкане, а сега си го търси с рев! През деня търси да яде на 2 часа и най-много да я одържа до 2.30! Нарочно я държа гладна, за да яде повече, но май е без ефект! Помогнете! Имам и проблем с бибероните - не иска да пие от шише! Не мога и да я оригна хубаво!

# 202
assita,
може да става дума за пик в растежа.Както знаеш бебчетата растат скокообразно - има периоди на застой и  периоди, в които покачват повечко грамчета - тогава апетитът им е особено засилен и трябва да им се  достави папане. Спаси вече 2 пъти имаше такива периоди. Давай й толкова, колкото иска и би трябвало за 2-3 дни да отмине, но в никакъв случай не я дръж гладна, за да яде повече.  Naughty За бибероните - седмици наред се мъча всеки ден да приучвам Спаси и не става!!! /как ще сме кат отръгна на работа - просто не знам  Thinking/Днес док ни каза да не г онасилвам, защото има 20% бебчета, които от гърда минават директно на лъжичка. Може да сме от тях  Rolling Eyes

# 203
Здравейте,
днес било празник Св.Мина  Simple Smile
Времето беше повече от чудесно и днес ходихме до Пловдив на малко шопинг,разходка,кафенца и приятни срещички!Изкарахме прекрасно и сега се прибираме.Арен е смъртно изморен и се тръшна с ръце вдигнати нагоре в леглото си.
Асита макар,че сме на АМ Арен се държи по същият начин и това е знак за мене да му увелича количеството хапване,не я лишавай от храна малката бубулечка,а просто и давай когато поиска или попитай педиатърката
irinii хубаво е че ги споделяш тези важни неща ,за мъжленцата ,да обръщаме внимание и ние !  Hug
Лека вечер!

# 204
Добър вечер, момичета!

Бяхме навън и днес. Беше слънчево, но ветровито. Бяхме в Южния парк. Заглеждам всяка минаваща покрай мен количка, но няма как да позная дали в нея не се вози някое септемврийче, че бебчетата са увити добре. Имахме и гости. Сашко много обича детска компания - различава себеподобните.

Диман, радвам се, че се появи. Точно питах за теб. Съжалявам за това, което си преживяла. И аз съм чувала за магическата сила на кърмата при очни проблеми. Ако не помогне, поне няма да навреди - тя е стерилна. Ако имаш възможност, качи снимки на нашата рекордьорка да се запознаем с нея, макар и само виртуално засега.

Нашият доктор ни е казал да не пипаме пишката. Не знам дали е само засега, но в сряда на консултацията ще го питам.

по стъклото остават не бактерии,а антителата от кърмата(един вид залепват)
- това ми е много интересно - не мога да си го представя. Интересно ми е също как замразявате кърма в найлонче. Първо в друг съд ли я цедите и изливате в найлонче и в какви точно найлончета я слагате и откъде ги купувате?

Лека вечер и целувки на всички ви от нас!

# 205
Ние имаме сериозен проблем. От както доки ни премери миналият път все си мисля, че кърмата на моя бебко не му достига. Престанах да му давам биберон и при всяко мрънкане си давах ту едната ту другата гърда. В края на деня резултата беше разранени гърди. Вече тотално съм объркана и незнам какво да правя. Чувствам, че края на моето щастливо кърмене наближава с всеки изминал час, а това ме натъжава страшно много. Не мога да си представя как ще храня бебко с шише.

# 206
  • София - Бургас
Вени,
Аз замразявам в пластмасови чашки от 200 мил., като предваритлно ги измивам с бебешки сапун и стерилизирам, от горе ги покривам с фолио за свежо съхранение! Wink
   Във връзка с мокрите кърпички, те съветвам да изпробваш няколко марки докато не попаднеш на подходящите за теб! Peace

# 207
За стъклените съдове и замразяването на кърмата-това го прочетох в 1 книга-че антителата полепвали повече по стъклото и така бебето се лишава от тях  Naughty

# 208
Благодаря ви, момичета! Деси, явно всички минаваме през този въпрос, дали стига или не папото! Важното е децата да са здрави!

Аз продължавам с моето цедене /в общи линии това е и времето, в което мога да ви чета/! Кърмата я замразявам в чашите на Авент, които мама ми подари, за да мога да тръгна по-рано на лекции Laughing

След час тръгваме към село Алино, което е високо в планината, та бебузаната малка да подиша чист въздух!

И за да започнем деня по-весело:
http://ziza.ru/2006/11/02/page,1,2,okh_uzh_jeti_deti_48_foto.html

# 209
Dessy, Assita,
и при нас имаше двоен такъв случай в 6-тата седмица - при Малчо скок в растежа, а при мен - намаляла кърма вследствие на темпер. от запушени канали и преумора.
Изходът е често кърмене, почивка, хапване (плодове, зеленчуци, ядки и течности са достатъчни)
Dessy, защо всъщност мислиш, че кърмата ти е недостатъчна, гледай не теглото на бебчо, а мокрите памперси, ако са 5-6 /при момичетата/ и 7-8 /при момчетата/ за 24 часа, значи всичко е ОК. Ако все пак е така, можеш да: пиеш лактогонен чай /на Хип или български/, бирена мая на хапчета /българска или канадски Pre-natal - под-добър защото няма толкова мн вит. А и Е в него/, почивка и всичко ще е наред.Не се отказвай лесно от кърменето.
Аз поне така се оправих Grinning
Успех
Целувки на всички бебоци

Последна редакция: нд, 12 ное 2006, 10:41 от Chochy

Общи условия

Активация на акаунт