Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 924
Говорих с 1 съседче - 12 г. С гордост ми обясняваше как влизали с майка си в Бенетон и мерели и разхвърляли всичко. Има и сестричка на 6 г. - същото държание. Виждала съм подобно нещо и в чужбина.
Аз мисля, че трябва да се уважава труда на хората. Много ли съм изостанала - от времето, когато продавачките само казваха няма, преди да ги попиташ.

# 1
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 545
Различен тип магазини.
И на мен ми е кеф да вляза, да пробвам 10 неща, да си избера едно и другите да ги сгъне някой, на когото му плащат за това.

Преди 10-тина години в голям магазин в Германия тръгнах да си сгъвам пробваните дрехи.
Доооста странно ме изгледаха.
Едва ли са си помислили, че съм много възпитана:)
По-скоро, че съм леко проста и неадекватна:)))))))

# 2
 • Мнения: 180
Може би въпрос на възпитание.Аз също като отида в магазин обичам да разгледам и разхвърлям,но пък ми е малко съвестно за бъркотията ,която съм създала.Не одобрявам и да се претендира с материалното положение-виждате ли ,щом имам пари всичко ми е позволено. Naughty

# 3
 • Sf
 • Мнения: 806
И аз мисля, че трябва да се уважава труда на другите.

Друг е въпросът, че малко от продавачки и сервитьорки го оценяват... И това ти обезмисля понякога възпитанието. Случвало ми си е да вляза в скъп магазин и да пробвам няколко неща, да си избера нещо и дори тогава девойката да е все така перманентно кисела... Разваля ми се настроението от подобно отношение.

Затова като намеря магазин, където ме посрещат и изпращат добре, без да съм купила нищо, винаги се връщам.

Мога да ви дам пример с една колежка, която си мисли, че всички са й длъжни и ти го казва в очите... Кажи една добра дума, за да направи после този човек два пъти повече за теб... Не го разбират... И да, до възпитание е!!! Не можеш да се считаш за нещо повече от другите, само защото имаш пари и т.н.

# 4
 • Мнения: 2 635
Според мен не става дума за това. Иде реч за правилата на обслужване на клиентите  магазина. На запад такова подреждане от страна на клиент, ще бъде тълкувано като не справяне с професионалните задължения. От тази гледна точка, ако съм продавач, не бих позволила някой да подрежда, вместо мен Wink Друг е въпросът, че продавачките в България в голямата си част (както и др. хора разбира се) не могат да скрият лошото си настроние, което така или иначе не ги напуска през целия им живот.

# 5
 • Мнения: 924
Аз също обичам да ме обгрижват. Но това не значи, че трябва да разхвърлям целенасочено и да хвърлям това, което не ми хареса на земята. Случва ми се вкъщи - пробвам няколко дрехи, избирам друга, но не ги хвърлям.

Много сте прави за отношението към клиенти. Но аз говоря за това просто да разхвърляш. Ако някоя дреха не ми хареса, поглеждам я и я оставям, не я хвърлям на пода. Ако някой пуловер не ми хареса, не го сгъвам идеално, а го оставям на щанда и казвам Благодаря.

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 11:11 от Г-жа Смутена-Засрамена

# 6
 • Мнения: 1 986
  Ами...и до възпитание е,да...На мен лично ми е неудобно да оставя след себе си така,сякаш е върлувал Тазманийския дявол Laughing,но пък и много се дразня,когато някоя продавачка започне да се цупи и да ме гледа лошо,ако разгъвам дрехите и не ги оставям по същия начин Confused-това все пак е нейна работа,а и аз все пак се опитвам да й помогна ConfusedРадват ме такива,които са готови да ти извадят и разгънат всичко по щандовете,за да те улеснят в избора и не го правят с досада,а с желание да ти помогнат да си харесаш нещо Peace

# 7
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 545
Но аз говоря за това просто да разхвърляш.

Това вече си е лошо възпитание, което не винаги има нещо общо с имането или нямането на пари.

# 8
 • Мнения: 17
е, всеки обича да е обграден от внимимание, особено в магазините(но само и да не прекаляват, защото става леко досадно).пак в един огромеееен Бенетон в лнодон, магазина е на няколко етаже, на 1вия си харесах пантални, качих се на пробната на 2рия ет, не се харесах(разбира се), грижливо започнах да си сгъвам панталонките, че чак и на 1вия етаж да ги връщам, и едно от момичетата-така ми се зарадва-и казва-но, недейте така аз нали за това съм тук, това ми е работата Joy. та по темата-всичко си е от възпитание, парите с които влизаш в магазина не са от значение.не е нужно да разхвърляш умишлено и с пренебрежителен погед да гледаш момичетата, които всъщност са там за да ти помогнат

# 9
 • Мнения: 4 556
Аз пък много се дразня, когато разглеждам някакви дрехи, например на закачалки, и още не съм се отдалечила и на една крачка и продавачката започне да ги подрежда едва ли не през ръцете ми. И то с една намусена физиономия, все едно съм разхвърляла целия магазин.
Разбира се не навсякъде е така, но пък е страшно дразнещо. Ако толкова съм разместила перфектният ред на закачалките, може да ме изчака да се обърна и тогава да ги подрежда.
Онзи ден една така буквално през ръцете ми взе да подрежда нещата и да мърмори.

# 10
 • София
 • Мнения: 978
Може би въпрос на възпитание.Аз също като отида в магазин обичам да разгледам и разхвърлям,но пък ми е малко съвестно за бъркотията ,която съм създала.Не одобрявам и да се претендира с материалното положение-виждате ли ,щом имам пари всичко ми е позволено. Naughty

Напълно съ съгласна

# 11
 • Варна
 • Мнения: 3 863
Аз пък много се дразня, когато разглеждам някакви дрехи, например на закачалки, и още не съм се отдалечила и на една крачка и продавачката започне да ги подрежда едва ли не през ръцете ми. И то с една намусена физиономия, все едно съм разхвърляла целия магазин.
Разбира се не навсякъде е така, но пък е страшно дразнещо. Ако толкова съм разместила перфектният ред на закачалките, може да ме изчака да се обърна и тогава да ги подрежда.
Онзи ден една така буквално през ръцете ми взе да подрежда нещата и да мърмори.
Ние с теб май сме попадали на едни и същи продавачки. Joy
Има и още по-чевръсти. Докато седя и се чудя дали да си купя нещо мацката го грабва от ръцете ми и почва да го сгъва и прибира.
Не одобрявам тенденциозно разхвърлящитите клиенти, но има пък магазини където нащата са така подредени, че ако не ги разбуташ поне малко може да не видиш това, което търсиш.

# 12
 • The wild, wild west
 • Мнения: 132
Аз пък смятам, че е съвсем в реда на нещата персоналът в съответния магазин да си подрежда стоката след клиентите. Това му е работата. Не захвърлям нищо по земята, винаги го оставям на закачалка, но не го сгъвам и връщам на мястото му. Оставям го в пробната. И да ви кажа, може и да са им фалшиви усмивките на продавачките тук, но ги предпочитам пред начумереността на нашите в България.

Уважавам всеки вид труд, но в крайна сметка всеки за каквото е учил. Ако на някого не му е приятно да бъде обслужващ персонал, ами да си смени професията.

# 13
 • Мнения: 3 491
Около нас до кабината за пробване обикновено има място, където оставяш дрехите, и те ги подреждат. Виждала съм и тук-таме разхвърляни дрехи навън. Не ми прави вече впечатление, и не знам дали въпросът е точно на пари и възпитание.
Аз самата работя в библиотека, където хората разхвърлят книги. Нямаме нищо против да разхвърлят, по-голямата беля е да подреждат. Има една надписана количка за целта, и ако се сетят, оставят там книгите, които не им трябват. В по-големите библиотеки дори има надписи "моля, не подреждайте".  Ако хората започнат да подреждат така, че да не можеш да намериш това, което търсиш, хиш не е приятно. Та нищо чудно и в големите магазини за дрехи да е така.

# 14
 • Мнения: 2 784
Тази тема ме подсети за една приятелка, която от известно време живее и работи в Кралството и е леко поотвикнала от бг простотията. Та като се върнала лятото и отишла с една приятелка да пие кафе по анцунг и гуменки, а навръщане влязла в едно магазинче. Тъкмо прехвърляла дрехите, когато продавачката отвън хвърлила цигарата и се спуснала отгоре и като ястреб и и се разкрещяла, че ги пипа. Щяла да ги изцапа, а нищо нямала да купи. Приятелката ми излязла потресена, защото наистина щяла да купи нещо, а за да купи все пак трябва да го види. Разправяше, че в Англия било различно, особено  по време на разпродажбите, когато всички викали, грабели и хвърляли дрехите по  земята, а персоналът само ходел след тях и прибирал.

Общи условия

Активация на акаунт