Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Има ли последствия ако спря да плащам на Булсатком?

 • 757
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 86
Ако темата не е за тази категория, моля админите да я преместят където трябва.

Иначе, питането ми е, понеже без никаква вина, въпросният оператор ни остави без интернет и ТВ за един сериозен период. Беше през август. Питахме ги, обаждахме се - работили, щял да дойде екип, то така било понякога.
Разбира се, нямаше как да ги чакаме добезкрай и намерихме друг оператор.
От вътр. човек в Булсатком разбрахме, че можем да напишем офиц. жалба и те в течение на 30 дни да отговорят. Е, минаха и тези дни и нищо. Отделно, този познат ни обясни, че след като имаме оставащ период от договора, то те имали нак. такса от около 100-на лв за интернет и 100-на за ТВ за предсрочно прекратяване на договор. Но понеже сме имали само 6 мес до края на договора, то по-добре било да минем на най-ниския им план, някъде около 16 лв и така да си плащаме до края, докато се отървем от тях. Т.е. да им дадем едни 90 лв общо за оставащите 6 мес, въпреки че нищо тяхно не ползваме.
Честно казано, не е особена болка за тези 16 лв, но защо да го правим? На мен никой няма да ме спре на улицата и да ми даде 16 лв ей-така, за красотата. А и до гуша ми е дошло от преглъщане по повод на разни мастодонти.
Бихте ли могли да споделите мнение или информация?

# 1
 • Мнения: 6 457
Нали имате договор с тях? Вижте там какви са санкциите, или на сайта им. Би трябвало да има общи условия и неустойки. Щом не сте доволни от услугата, се действа по писаните правила и по договора, който сте подписали, а не както вие бихте искали.

# 2
 • Мнения: 22 438
Правилно ви казаха - четете внимателно договора. Може би е трябвало да го четете още докато е траела повредата. Но ако не намерите клауза, даваща ви право, по-добре си плащайте, защото иначе няма да ви гонят, а може да ви дадат направо на колекторска фирма, а там ще си имате много повече ядове. Сега може да е малко късно, защото вече са оправили нещата и вървете доказвайте.

# 3
 • Мнения: 2 272
Вероятно е ако сега не платите, в някой бъдещ момент да ви търсят да си ги събеарт. Дали ще го направят е друг въпрос. Ние преди месец прекратихме изтекъл договор.
И единбстранипен въпрос-къде Булсат предлагат интернет? Защото в нашия град не предлагат и това беше една от причините да прекратим договора.

# 4
 • Мнения: 20 584

И единбстранипен въпрос-къде Булсат предлагат интернет?

https://www.bulsatcom.bg/internet

# 5
 • СИ
 • Мнения: 1 303
Много отдавна ги разкарах Булсата...! В началото имаха добра услуга. После постепенно започнаха да се влошават, докато стана нетърпимо. Не се сещам какъв договор съм имал. Обаждаха ми се няколко пъти и им казвах, че докато не си оправят услугата няма да им плащам. Но беше преди доста години. Доколкото чувам са възприели всичко от мобилните оператори и сега са като кърлежи.

# 6
 • Мнения: 26
Много отдавна ги разкарах Булсата...! В началото имаха добра услуга. После постепенно започнаха да се влошават, докато стана нетърпимо. Не се сещам какъв договор съм имал. Обаждаха ми се няколко пъти и им казвах, че докато не си оправят услугата няма да им плащам. Но беше преди доста години. Доколкото чувам са възприели всичко от мобилните оператори и сега са като кърлежи.

Ако ги сравниш с мтели, глобали и теленори, Булсата са направо цвете Satisfied
Особено от към телевизия са доста по добре

# 7
 • Мнения: 2 268
Може би завеси за кой град става въпрос , но са жив зян вече … редовно от околните села и градове сигнализират , че нямат нет или тв … ние също ги сменихме още преди години , защото сигнала постоянно изчезваше .

# 8
 • Мнения: 3 545
Виж в твоя конкретен договор и в общите им условия какви са задълженията им и какви са възможните причини за прекратяване на договор.
Обаче ако вече са оправили проблема, ще стане сложно. Имаш ли писмена жалба, че не си получавала услугата от ден Х до ден У?
За плащане - горещо препоръчвам да си плащаш. Тия истории с хиперинфлации да изплатиш ипотека и да не си плащаш такса по някой договор, понеже е спрял да те кефи и нямаш документ за нарушение, са в миналото.

# 9
 • Sunshine state
 • Мнения: 8 578
Ние така се отървахме едно време от Бтк още - интернета спря за сума ти време, пуснах жалба, че не ни предоставят услугата, за която плащаме и просто няма да плащаме повече. Поискахме прекратяване на услугата поради непредоставяне на интернет, за който реално сме го наели. Прекратихме договора с тях. След това започнаха да ни пращат разби сметки, но ние ходихме и им вдигайме скандал след скандала позовавайки се на жалбата и спряха и писмата. Отидох и си изисках бележка, че не им дължим нишо, която ми дадоха и се приключи цвлата дандания. Отне ни няколко месеца, но успяхме. Откъде накъде ще плащаме за нешо, което го няма?! Нагла работа.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 9 461
Ако променяте тарифата(таксата) хубаво попитайте и вижте какво подписвате.
Във Виваком винаги се подписва договор за следващите две години,независимо от това,каква промяна правя.
Просто внимавайте да не подпишете договор за по-дълъг период от подписания вече.

Общи условия

Активация на акаунт