Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с алкохола!!! Кудзу?

 • 738
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6
Здравейте, мили хора! Искам да попитам някой има ли информация за хапчетата Кудзу? Ползвал ли ги е някой, помагат ли? Как действат и от кога? Мъжът ми има проблем. Пие от 2 месеца. Може ли да се алкохолизира за толкова кратко време. Давам му Кудзу като го лъжа, че е за черния дроб и сърцето, то така си и пише, че е. Привършва първа опаковка и ще започва втора. Аз ефект сякаш не виждам, освен, че май се напива от по - малко количество и не повръща! Искам да му помогна с цялото си сърце. Моля Ви, помогнете ми с информация някаква или Ваш личен опит. Започвам да се отчайвам вече

# 1
 • Мнения: 724
От това, което прочетох според мен човекът има проблем с алкохола и е редно да се консултирате с гастроентеролог и/или психиатър за общото му здравословно състояние.

# 2
 • Мнения: 6 508
Престъпно е да даваш на друг човек каквото и да е, като го лъжеш. Когато реши да взима хапчета, човек преценява плюсове и минуси, странични действия, рискове. Коя си ти да взимаш решения за мъжа ти? Нямаш никакво право!

  # 3
  • Мнения: 6
  [quote author=Uncommon Аз съм тази, която се отчая вече. Аз съм тази, която се опитва му помогне. Аз съм тази, която се бори за бащата на децата си. Въпросът ми беше за ефекта от Кудзу! Просто няма нужда да ме нападатеlink=topic=1376635.msg43630972#msg43630972 date=1634196486]
  Престъпно е да даваш на друг човек каквото и да е, като го лъжеш. Когато реши да взима хапчета, човек преценява плюсове и минуси, странични действия, рискове. Коя си ти да взимаш решения за мъжа ти? Нямаш никакво право!
  [/quote]
  Цитат на: Threemafan Имахме консултация с психиатър. След това започна да пие. Отказва да отиде отновоlink=topic=1376635.msg43630836#msg43630836 date=1634195323
  От това, което прочетох според мен човекът има проблем с алкохола и е редно да се консултирате с гастроентеролог и/или психиатър за общото му здравословно състояние.

  Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 12:09 от Пани

  # 4
  • ☀️София / London🌂
  • Мнения: 1 672
  Малко по-спокойно!
  Няма как да откажеш алкохолик с хапчета! Те не са магически.
  Още по-малко може да се помогне на човек, който не признава че има проблем с алкохола и сам не желае да направи нещо по въпроса.

  # 5
  • Мнения: 105
  Нищо не се разбира. Първо е имало консултация с психиатър (защо?), а после е почнал да пие? Защо е почнал да пие? Защо е бил на психиатър? Ако кудзу-мудзутата работеха, нямаше да има алкохолици.

  # 6
  • Варна
  • Мнения: 31 306
  Значи бащата на децата ти не смята за нужно да се бори, но ти наивно вярваш, че ще успееш? Замисли се малко по този въпрос.

  # 7
  • Мнения: 708
  Разбирам, че пробваш, но представи си да имат отрицателен ефект тези хапчета. Говори с него, че има сериозен проблем, ако трябва поискай и съдействие от роднини и те да го накарт да предприеме нещо. С хапчета няма да стане...

  # 8
  • Мнения: 6
  Хапчетата са на билкова основа. Подпомагат черния дроб и сърдечната система и помагат при алкохол и тютюнопушене. Поне така ми казаха. Позната на приятелка твърди, че при тях е имало ефект. Питах в 2 - 3 аптеки и казаха, че може да се дава. През март почина сестра му. През последните години не бяха особено близки, но той не може да го преодолее. Тя е имала проблеми, за които ние не знаехме и той се обвинява, че не й е помогнал. Към края на юни изпадна в дупка и затова потърсихме помощ от психиатър. Имаше назначено лечение, от което се повлия, но август посегна към алкохола. Крие се, бърза да не го хвана и се написва за норматив. Спря хапчетата от психиатъра, а и как да ги пие с този алкохол

  # 9
  • Мнения: 708
  Нямате друг избор освен да се обърнете към някой да го убеди да продължи с лечението. Дори да го заплашиш, че ще го изоставиш вероятно ще продължи с пиенето. Няма друг начин.

  # 10
  • Бургас
  • Мнения: 9 515
  Ами...никой няма да го убеди,ако той сам не се убеди.
  Приятелят ми е бивш(силно се надявам) алкохолик.
  Имал е голяма любов,оставила го докато бил в казармата.И човекът след казармата хванал бутилката.
  И не погледнал жена повече...
  При нас някак се получи,не знам,с часове си говорехме...
  Първите две години ту спираше,ту почваше.
  От 3-4 години не пие почти,като изключим Коледа и разни събирания с приятели.
  Майка му получи инсулт тази Коледа,трябваше да я вземаме  от болницата на сутринта...Звъня на гадината да го питам какво да му купя,бях в магазина,той станал смел и ще ми чупи главата.Казах си,че сама ще взема майка му,но той цяла вечер повръщал и беше изтрезнял.
  Ми признавам си,бих го.И му скъсах ушите.
  Двамата взехме жената от болницата.
  Оттогава не е близвал,казала съм му,че притесни ли майка си с пиене,не само ще яде бой,направо ще е зверство спрямо нея.
  На Вашия съпруг какво се случи,че започна да пие?Това се случва на раними и чувствителни хора.Моят е такъв.Изключително притеснителен,неуверен...Таман си пасваме,на първите срещи бях в пот от глава до пети от притеснение.Че си имам проблеми,заради които се потя много,имам,но от нерви направо блика на струи от мен.
  Ако човек не иска,никакви хапчета,нищо няма да го накара да спре.
  Аз първо исках да ходим при психиатър.
  Не.Категорично отказа.
  Всички ми казваха да го оставям,цял живот бил алкохолик...Абе май трябваше,че изпълненията на стар ерген вече ми идват в повече,до миналата година беше сам,неженен...
  Сега пред хората казва за мен"Жена ми",ама...ме дразни.
  На всичкото отгоре,ако го оставя,ще вземе пак да пие,няма да се грижи за майка си...Трудна ситуация.
  Ако искаш ми пиши.Трябва да има стимул да спре.Ако се е отчаял от семейния живот,ако децата са малки и му идва в повече...Не знам как ще го откажеш.

  # 11
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 2 854
  А не сте ли опитвала просто да го убедите, че може да споделя с вас проблемите си вместо да ги крие? Или да го убедите че се обичате, че си имате доверие и че може да се успокоявате взаимно вместо той да ходи да пие скришом? Обикновено такъв необичаен подход помага повече от билкови хапчета. За два месеца пиене мъжът не е станал алкохолик, но ако е оставен сам да решава проблемите си и дори да няма с кого да говори за тях, определено може и да стане.

  Между другото, това да му давате хапчета тайно е подсъдно. Ами ако той почне да пие други хапчета и се окаже че тези които вие му пробутвате тайно са противопоказни да се комбинират?

  # 12
  • Мнения: 6
  Говорих, говоря постоянно. Питам го защо е нужно това - казва, че не знае, мъчно му било. Просто не може да преодолее загубата на сестра си. Продължавам да говоря. Дано все пак започне да ме чува

  # 13
  • Бургас
  • Мнения: 9 515
  Говорих, говоря постоянно. Питам го защо е нужно това - казва, че не знае, мъчно му било. Просто не може да преодолее загубата на сестра си. Продължавам да говоря. Дано все пак започне да ме чува
  Ами хващайте си и на психиатър.
  Явно е изпаднал в депресия.
  Само с говорене не става.
  И...ако някой ми дава тайно хапчета,ще го сметна за предател и ще го съдя,без значение какъв ми се пада.Това е мое мнение.
  Вече ако нещата се влошат,с прокурорско решение вземат хора в болница,лекуват ги...и хората пак се чувстват предадени.
  Но пък от лежане по болници съм виждала алкохолици с деменция,един ми нахлу в стаята,обвинявайки точно мен,че съм му откраднала обувките,а аз спях,той ми изкара акъла.
  Стана луд скандал,аз попитах как така свободно си ходи,да викам ли полиция(за пръв път бях благодарна,че в стаята има още една жена).Този просто седна и се опитваше да ми обуе обувките,крещейки,че съм му ги взела.
  Той е бил с жена си,тя му е придружител и тя трябваше да го гледа,исках да повдигам обвинение срещу нея.Тя крещя на лекарите,че те трябва да го гледат,тя няма да го гледа...И накрая го вързаха,взел да буйства...И крещеше зверски...Чуваше се вероятно и по другите етажи.
  Гастроентерология Бургас...нямам думи.
  Повечето алкохолици повръщат кръв в един момент,да знаеш.
  Хващай го сериозно,да се лекува по свое желание.Ако не...влошат ли се нещата,бягай.
  Друго не мога да те посъветвам.
  За моя приятел си бях решила,че хване ли твърдо пак бутилката,бягам,независимо в какъв етап сме.Аз си представях,че живеем заедно,но той е толкова колеблив и нерешителен,че за 6 или 7 години не се реши,на мен вече ми е до гуша от него.
  Все е разстроен,все е в депресия,все аз съм психолог,аз разсмивам...
  Напоследък имах нужда от неговата подкрепа,но не я получих и безкрайно се разочаровах...
  Веднъж ме и удари.Преди 3-4??? години...
  Много пиян,спеше в една градинка,а аз го прибирах от един негов приятел.Отказа такси и го мъкнех...Нямаше как да го оставя в градинката в 3:00 посред нощ.
  Дърпах го,ръчках го,щях на 112 да звъня,не знаех какво да го правя,беше студено,така човек може да умре,ако спи навън,на земята,в студено време.Паникьосах се...След около 45 Мин той се надигна,закачи му се шапката се на едно дърво,аз взех да го откачам,пазейки му очите...Опитвах да сваля от него шапката...Той побесня,мислейки,че аз го дърпам,засили се и...залитна,иначе щеше да е силен ударът.Но пак бая ме изгърмя през лицето.Още тогава мислех да прекратим,ама проста и влюбена...От този случай не пие често,явно и той се стресна от себе си.И пак не е щастлив...нищо не го радва...Няма угодия.

  # 14
  • Мнения: 6 508
  Не всичко, но наистина много знам за лечението на алкохолици. Не става насила, не става с дуднене, не става лесно.

  Този мъж не е алкохолик, два месеца не са достатъчни. Но може да стане, ако така се отнасяш с него. Не го притискай, опитай се да разбереш болката му. Това, че е баща на децата ти, не ти дава свръх права върху неговото тяло. Разбираш ли това? Той не е марионетка, а човек в депресия. Ако го убедиш да ходи на психиатър за депресията и да взима хапчетата за депресия, ще е много добре.  Ще  е отлично да ходи на психолог или психотерапевт, за да преработи тази вина, която изпитва, защото това е коренът на проблема. То е ясно, че никой не е виновен за това, как се е развил животът на друг човек, но  той не го осъзнава още. Ще разбере, като говори със специалист. Не става с хапчета,  проблемът е в главата му и във възприемането на случилото се.   Тук в БГ мама има разни специалисти, попрочети и харесай някого, ако и мъжът  ти го хареса, може да се получи с психотерапия.

  Общи условия

  Активация на акаунт