Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 908
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Дезел, смей се. То на чужд гръб и 100 тояги са малко.
И от Ковид се получават обриви и после твърди сърбящи лишей. От къде го знам ли - преживях го. Още имам един упорит на лявата длан и един на стъпалото. На колежка и капе косата на кичури след ваксината (този симптом май не е нов).

# 301
И аз тъкмо щях да пиша, че обривът може да е постковид симптом, косопадът също. Жесток обрив се получава и от кортикостероиди, а те се пият при ковид. И така нататък, и така нататък...

# 302
  • Пловдив
Да се смея? Това къде го видя, и разбра. Изопачаването не помага. Да, виждала съм зловещи обриви при баба ми, 30 години преди ковид. Затова казвам, че има начини да се повлияят с терапия.

# 303
Как пък от цяла Европа /че и от целия цивилизован свят/, българинът си има най-много "негови си съображения"?

отчасти мога да кажа. Живях няколко години в Швеция и страшна разлика в мисленето на хората по отношение на държавния апарат, управляващите, законите. Там много рядко, да не кажа никога, съм била свидетел някакво нововъведение да се поставя под въпрос. Примерно от утре се затваря тая улица, ма ще обикалят по 10км, за да стигнат по друг път, но никой няма да възроптае. Защото там са възпитани от малки да вярват, че държавата прави най-доброто за тях, както и на конформизъм. Разбрах, че дават на детето флуор в училище - викам не искам. Няма не искате, то е добро за детето. Бе викам не искам, преценила съм, че не е добро, дайте ми заповед, наредба, нещо? Търсиха, ми няма. Поне няма общодържавно нещо. Та подписах в общината отказ от флуор и ме гледаха лошо. Не казвам, че навсякъде в Европа е така, но ето това в онази страна съм видяла и преживяла. А ние сме израснали и възпитани в недоверие - в държавата, в работодателя, във властта по принцип - исторически така ни се е получило. Пък и напълно обективно лошия старт на ваксините с много неясноти, като искаха много хора, нямаше, после пък тръгнаха едни съмнения в ефектите и така заораха нещата...

# 304
Тоя доктор и друг път ги е приказвал същите. Не знам на него науката какво му говори, но ми е странно - те са преболедували достатъчно отдавна, щом сертификатът им вече не е валиден, минали са 6 месеца. Защо не си сложат една ваксина? Слушах едната сестра - тежко болна била, там лежала, имала и други заболявания. Значи би трябвало да не иска да и се случи същото? Какъв им е проблема с ваксините не знам. От какво ги е страх?
Познавам една сестра от Пирогов, като се ваксинирах ми каза,  защо не съм я питала, ваксинираните щели да умрат до три години. Антиваксър секта в ковид отделение.

Дано като им увеличат срока и да мирясат.

Преди да изтрият Simple Smile

Защото има хора, които и след 6-те месеца продължават да имат много на брой антитела. И защото имунолози казват, че в този случай не е добре да се ваксинираш. Защото става "мяу". Много е лесно да кажеш - минали са 6 месеца, що не иска да се ваксинира..... А хората, за които по медицински причини им е противопоказно да се ваксинират - за тях какво имаш да кажеш - и те ли да се ваксинират.
Айде малко по-полека с "многото разбиране"....

# 305
О, моля ти се, от много разбирачи сме на тоя хал, немските лекари не им става мяу, а нашите, разбираш ли, са по умни, то се вижда колко хора излизат читави от болниците там  и колко тука.

Не е мястото в тая тема за антивакс теории, да се придържаме към училището.

# 306
Оооо, я моля те....мниго обичам приказки на килограм. Къв антивакс те гони, след като аз съм ваксинирана... И кви немски лекари намесваш не знам и не ме интересува. Тъй като по стечение на обстоятелствата съм заобиколена от лекари, имам малко информация по въпроса. И да, понеже немските лекари са first и the best, затова събират лекари от цял свят, щото имат....
Тъй че, много моля.
Та, да... Ти можеш да изказва мнение по въпроса с ваксинирането и точно тук му е темата, разбираш ли... А аз не мога.

# 307
Оооо, я моля те....мниго обичам приказки на килограм. Къв антивакс те гони, след като аз съм ваксинирана... И кви немски лекари намесваш не знам и не ме интересува. Тъй като по стечение на обстоятелствата съм заобиколена от лекари, имам малко информация по въпроса. И да, понеже немските лекари са first и the best, затова събират лекари от цял свят, щото имат....
Тъй че, много моля.
Та, да... Ти можеш да изказва мнение по въпроса с ваксинирането и точно тук му е темата, разбираш ли... А аз не мога.

хареса ми как го казахте. То и за немските лекари е факт - нито имат право да говорят, нито имат много лекари...

# 308
  • Бургас
Ако някой лекар ми препоръчва да си сложа ваксина скоро след като съм преболедувала сериозно ще ми светне лампичката дали не получава някаква сума за сложени ваксини.
Наш пазнат след като преболедува отиде да закара възрастния си баща да го ваксинират. Лекаря го убеди да си сложи и той. А то какво се оказало, че с едно флаконче/опаковка или както там му се вика се слагат 10 ваксини и да не отиде зян, че вече било клая на работния ден. Мерси от такива доктори.

# 309
Е сега вече не ни препоръчват,  направо ни задължават да се ваксинираме направо след боледуване ако може.
Днес , 6 год ми син прекара 4 астр .часа пред компютъра да учи ( ПУК в училище). Накрая ми каза, че го боли глава  и аз най-демонстративно дръпнах кабела на компютъра , а имаше часове и след обяд. Има ли други деца по света на тази възраст да учат онлайн?

# 310
  • Бургас
Като човек, който поназнайва от материята, мога да дам на всички един съвет. Купувайте само flicker free монитори. От другите наистина може да си докарате главоболие и замайване. Лошото е, че на пазара в момента е пълно с боклуци и човек, който не разбира може да си докара сериозни проблеми.

# 311
Е какво пък толкова учат в подготвителна група, това ми се вижда страшно нелепо. Нямам спомен да са имали толкова учебни часове, следобед никога не са били

# 312
Е сега вече не ни препоръчват,  направо ни задължават да се ваксинираме направо след боледуване ако може.
Днес , 6 год ми син прекара 4 астр .часа пред компютъра да учи ( ПУК в училище). Накрая ми каза, че го боли глава  и аз най-демонстративно дръпнах кабела на компютъра , а имаше часове и след обяд. Има ли други деца по света на тази възраст да учат онлайн?

Може да има, а може и в тая ситуация пък въобще да няма онлайн. Малко търпение - ще свикне, пък и то е временно

# 313
  • София
Мхм, винаги е временно. И миналата година така временно започна...

# 314
  • София
Вече трета година е временно...

Общи условия

Активация на акаунт