Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 036
Има такава тема, но за Пампорово, а искаме да опитаме нещо друго, за начинаещи по-скоро.

# 1
 • СИ
 • Мнения: 1 550
Разгледай в Италия и Австрия. Може да ти дойде ценово малко по-скъпо от България.

# 2
 • Мнения: 23 102
Перфектният за мен хотел, в който ходим много често е Ястребец уелнес и спа хотел.
Намира се точно на един от ръкавите на най-добрата писта в Боровец - обуваш ските и се пускаш, после събуваш ските и си в хотела. Стаитес, басейна, СПА-то и ресторантът с супер.
https://vsichkioferti.bg/hotel/hotel-yastrebec-uelnes-i-spa-borovec

Малко по-навътре има още един хотел, според мен малко по-ниска класа и се ходи 200 метра до пистата. Той е и малко по-евтин.
Той е Боровец хилс ски енд спа.
https://vsichkioferti.bg/hotel/borovec-hils-ski-spa-borovec

Има и няколко хотела близо до другата ски зона, начело с хотел "Рила", но там пистите са по-зле, а и на хотел "Рила" ми слагат блокиращи цени за българи за свободна продажба, неразумни просто. А и стаите са по-скоро "уау" отколкото удобни и практични. Другите са "Янакиев" и новата сграда на "Алпин", ама още се строи. До зимата може и да завършат. Но просто пистите в тази ски зона са къси и скучни.


Италия и Австрия са добро предложение откъм писти, но не са на един час от София. А сега, покрай Ковид, си е лотария да си запазиш място там. После има два дена шофиране, тоест изгубено за каране време от отпуската. И накрая, но не и по важност, тези малко по-високи цени са за обикновени хотели. Ако човек иска 5* хотел като посочените от мен трябва яко да се изръси, а и ги няма много там.

# 3
 • Мнения: 3 036
Черна станция, благодаря ти!
Ще разгледам.
Някак не ми се искаше голям хотел, но пък удобството е важно.

# 4
 • Мнения: 23 102
До хубавата писта други няма. До по-лошите писти малки хотели са няколко (изброените и още един, не се сещам името). "Янакиев" не е лош, новият "Алпин" също, но не са от същата класа и важното за мен са пистите. Третият няма басейн - "Ледени ангели" май беше.

# 5
 • Мнения: 3 036
Никак не държа да е в Боровец, въпроса е до непосредствена близост до ски писта.

# 6
 • Мнения: 23 102
Никак не държа да е в Боровец, въпроса е до непосредствена близост до ски писта.

Да де, ама точно до хубава ски писта, и без да е в Пампорово, просто няма къде. В Банско няма хотели горе в ски зоната. Другата хубава писта, равна на Ястребец, е Мечи чал, ама там често има проблеми със снега в долната част. И баш до пистата има само едно малко хотелче 3*.  Друг курорт със свестен хотел до пистата не се сещам при зададените условия.

# 7
 • Мнения: 3 036
Кое е това хотелче до Мечи Чал?
Нямам против Пампорово, всъщност, а и ми е съвсем близо, но там съм иьчела за подходящите хотели-Маркони....доста компромисен вариант, нещо не ми допадна. Гледах Стената, Стрийм ризорт, Манастира пък абсурд, такъв огромен и разхвърлян комплекс, в Камелия сме били по друг повод и не ми хареса...то нвма други, затова реших да потърся и другаде.
Искам поне видимост към пистата, да гледам как децата карат, защото аз имам проблем и съм трудноподвижна.

# 8
 • Мнения: 23 102
Хотелчето до Мечи чал всъщност е до долната станция на лифта и дефакто нищо няма да видиш.
Ако искаш да си близо за да гледаш, а не за да караш, нещата се променят. Тогава хотелите около хотел "Рила" може и да са по-добре. Но твоите деца ще минават за секунди и ще отминават, където и да си. Не схващам съвсем какво търсиш, но друго не се сещам.

# 9
 • Мнения: 3 036
Просто да имам визуален контакт поне с пистата.
Възможност да седна някъде и да гледам пистата, природата и все пак и децата ще видя, сме да стоя в лобито на някой хотел и да ми показват снимки само.
Пък и си е удобство, да не палим колата до някой лифт.

# 10
 • Мнения: 23 102
Е, всички изброени от мен. Влез в сайтовете им и си избери. Мечи чал отпада обаче. Остава само Боровец.

Общи условия

Активация на акаунт