Молитва, обич, силна вяра и надежда, към тебе мило мое бебе ме отвеждат. ~бебеправене 396~

• 28 493
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, не съм чела тук от месеци. Преди редовно ви следях.
Влизам и чета за Sunflower, много се радвам. Пишех и аз и следях от 2018-та темата. Лека бременност и бързо да оздравяваш! Одри е обобщила някои момичета за които си мислех. Успех на всички момичета. Темата е много надъхваща 😉

# 76
  • Sofia
Влизам с въпрос: аз не съм бременна /все още/, но го правим, на 43 съм. Трябва ли да започна отсега да пия фолиева киселина?
Прочетох всички ви преди малко и бая си поплаках, момичета! За виделите двете чертички на тестовете си за бременност - честито и бъдете здрави и усмихнати до края, докато гушнете рожбите си! За бебеправещите - приятен секс, много радости от другите неща в живота ви и голям късмет съвсем скоро, да видите и вие две черти!
Получих ЛС от Рейв, да си дам и другите дати, освен тази на последната М., но аз не разбрах кои са тези две други дати - О. сигурно е овулацията, но Т. съкращение на какво е?

# 77
Вихрогонче- М- менструация, О- овулация, Т- датата за тест 😊
Мила, честито ви подобрение! ❤️

# 78
Вихрогонче, при планирана бременност е добре фолиева киселина да се пие 3 или повече месеца преди настъпването на Б.

# 79
  • Sofia
Вихрогонче, при планирана бременност е добре фолиева киселина да се пие 3 или повече месеца преди настъпването на Б.

Благодаря много! Чуденката ми идва от това, че предвид възрастта ми и неколкомесечните ни опити досега, аз изобщо си нямам представа кога ще стане бебчето... /ако стане изобщо де.../. Така че как да изчисля кога да започна с фолиевата? И колко да пия от нея или си пише в упътването към добавката?

Простете за елементарните ми може би въпроси, но последно съм била бременна през 2003-2004 година, а оттогава минаха много години и много неща съм забравила, а други са се променили, по отношение на познанията ни за бременеенето, раждането и отглеждането на бебета. Хубава вечер на всички и прекрасна неделя утре от мен!

# 80
Аз бих я започнала веднага по 1т., дори може би е по-добре да си вземеш метилираната за всеки случай

# 81
Почивай да пиеш, доколкото разбрах тук, няма как да стане пресичане от броя месеци, в които си я пила. Иначе виж листовката на лекарството за дозата, но си вземи метилирана форма. Аз пия по 1 таблетка неофолик мета от 7 месеца (и не съм бременна).

# 82
  • Замък сред облаците
Почвай да пиеш, да, това е водоразтворим витамин и трудно ще предозираш, при спазване на дозата по упътване (М-З 😉😘) Може да се пие над година дори, дай боже да не ти се налага толкова.

Това и към Трополинка и останалите. Ако не пиете метилфолат, а обикновена ФК, има риск и то немалък да не усвоявате и да блокирате рецепторите за обработка на натуралния фолат. Там където пише фолиева киселина само означава, че е синтетичния вариант. Както Марголота писа преди, над 50% от европейското население има проблем с усвояването на Б групата и вместо да пускате изследвания, можете просто да залагате на сигурно и да взимате метилирана форма (метилирана фолиева киселина, метилфолат, Quadrafolic и др се води). Ако пише само фолиева киселина - big no-no!

# 83
Аз си пиех неофолика почти година, сега малко почивка и вторник ще питам Станулов кога да го почвам пак.

Имам малко смотан въпрос. Пуснах си днес тестчета, да видя дали резилигото не ми бута жлезата. Не знам как tsh падна с еденица, от както мина лапарото, но ако се задържи така ще съм много хепи Grinning Вит Д мисля да си вдигна малко, че сега с по 15 капки седмично и лятното слънце едва сe вдигна от 20 на 30 Joy

Но някой с мнение за магнезия? Пуснах го, да видя дали няма някакво отклонение или изтръпването на крайниците и крампите е само от инжекциите. Ама... не знам оптималните стойности Joy баш в средата ми изглежда добре.

Скрит текст:

# 84
Какти, аз вече ти казах, но повтарям и тук - всички палчета са стиснати за понеделник.Flowers Four Leaf Clover
Слънчоглед, честити чертички и до пухкав финал.
Уинтърче, чакаме ъпдейт и направо да ръсиш с прашец. Hug
Мими, благодаря за орисването. Пълна си джобчетата с мечтания син прашец! Blue Heart
Рейвче, благодаря ти за старанието и хубавото оформление на темичката.

При мен нещата малко по малко се задвижват. Вчера бях на преглед и кистата се е спукала. Пуснахме контролни цитонамазка, микробиология и пср за да видим дали сме уморили уреплазмата. В края на месеца ме чака офис хистероскопия и живот и здраве ноември - подготовка и ЗЕТ. Док беше много надъхан, защото гледал инфото за нашите снежинки и каза че едната била направо перфектна Blush

# 85
  • В страната на мечтите.
Аз съм правила изследване на фолиевата киселина без да пия добавка и си беше в добри стойности. Малко тъп въпрос, ама дали е възможно все пак да е проблем, че пия обикновената фолиева, а не метилираната? В Търново в аптеките обикновено ми казват, че имат само обикновената фолиева, но ако трябва ще поръчам онлайн от метилираната.

# 86
Аз пия тази
Аз съм правила изследване на фолиевата киселина без да пия добавка и си беше в добри стойности. Малко тъп въпрос, ама дали е възможно все пак да е проблем, че пия обикновената фолиева, а не метилираната? В Търново в аптеките обикновено ми казват, че имат само обикновената фолиева, но ако трябва ще поръчам онлайн от метилираната.

# 87
  • Замък сред облаците
Трополинка, пак прочети горе какво съм написала и ще си отговориш и сама какъв би бил проблемът Simple Smile

Edit: Инферия, чидесни изследвания. За магнезия не знам какво да ти кажа, тера инкогнита ми е за момента.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 21:30 от АА

# 88
И аз пия обикновенна. Интересно не знаех за този факт с фолиевата. Даже давам и на мъжа от нея. Когато бях бременна също пиех обикновенна.

# 89
Пия от три години с почивки метилирана, и на ММ давам същата. Тази години при големия панел с изследвания и на двамата ни излезе мутация и препоръката беше да пием само мета форма, АА е обяснила много добре защо. За тези пари аз компромис със здравето си заради удобство не правя, и комбинирани витамини с неправилните форми не приемам.

Общи условия

Активация на акаунт