Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 2

• 72 615
  • 918
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!

Имам един проблем и се опитвам да намеря решение за него. От около 2 месеца ходя на йога и скоро ми се случи нещо много неприятно. Докато правехме едно упражнение във *агината ми е влязъл въздух и след това излезе (беше много шумно) и ме беше толкова срам, че си помислих да си тръгна. Случвало ли ви се е подобно нещо и имате ли представа дали може да се предотврати по някакъв начин? Много харесвам тези практики и не ми се иска да спра посещението си, но ме е страх да не се случи отново. Може ли причината да бъде слаба коремна мускулатура или слабо тазово дъно? Благодаря ви предварително!

# 691
  • София
Здравейте!

Имам един проблем и се опитвам да намеря решение за него. От около 2 месеца ходя на йога и скоро ми се случи нещо много неприятно. Докато правехме едно упражнение във *агината ми е влязъл въздух и след това излезе (беше много шумно) и ме беше толкова срам, че си помислих да си тръгна. Случвало ли ви се е подобно нещо и имате ли представа дали може да се предотврати по някакъв начин? Много харесвам тези практики и не ми се иска да спра посещението си, но ме е страх да не се случи отново. Може ли причината да бъде слаба коремна мускулатура или слабо тазово дъно? Благодаря ви предварително!

Мисля, че е напълно нормално да се случи нещо такова. Ведъж, когато практикувах в зала даже някой пръцна, но не видях някой да се смее или оглежда от къде е дошло. Едва ли някой Ви е запомнил, може даже само Вие да сте се чули. Не се притеснявайте и си практикувайте. И на мен ми се е случвало, когато правя Свещ, но съм си сама и ми става смешно. Не го приемайте, като проблем.

# 692
Физиологично не знам как се получава, нито как да се предодврати, но поне на 95% от жените се случва описаното, а за пръцкането всички са "застрашени"  Simple Smile
На никой редовно практикуващ няма да направи впечатление - няма място за страхове. Simple Smile

# 693
  • София
И аз не мисля, че е проблем. Случва се. Ходи си редовно. Като се поопознаете, сами ще започнете да се смее те на подобни случки.

# 694
Изобщо на никой не му прави впечатление, не спирайте с практиката заради напълно естествени случки:) Какво ли не съм чувала в зала:)
Имаше една женичка да е жива и здрава орига е, пръцкане, чудо беше, знаехме си я и тя се шегуваше със себе си. При усуквания, при натиск от учителя стават фалове.
Йога се прави по възможност сутрин след посещение на ВЦ и на празен стома. Ако сте яли и искате да практикувате вечер 3 до 4 часа да има между хранене и йога.

Янче, не смао може, трябва йога за хора с проблеми в гръбнака.
Ако имаш някоя школа удобна, поне базови неща да ти покажат да коригират позициите и после можеш и в къщи. Без фанатизъм, бавно с малки стъпки.
За ММ съм писала много пъти, той е живият пример за мен какво се постига с постоянство.
От постянни болки и невъзможност седи или стои повче от 10 Мин в една поза, до камила, мост и скорпион и почти никави болки!

# 695
  • Euskal Herria
Благодаря, Жаки! За мъжа ми се отнася, на моменти е много зле, става много трудно подвижен. Ограничен е откъм рехабилитация и медикаменти, та затова търсим варианти.

# 696
Видях една сутришна практика в БЙА, с Диана Коледжикова. Някой има ли впечатления от нея и как протича онлайн-а в БЙА, в тяхна платформа ли е, някъде лайв?
Досега все в зала или сама съм правила йога. Изкушава ме този онлайн Simple Smile

# 697
В зуум.
После имаш достъп до практиката седмица, две ли бяха...

# 698
Момичета ( май момчета не съм засичала в темата )
Някакво видео практика - но само ПРАНАЯМА да препоръчате ?

# 699
  • София
Момичета ( май момчета не съм засичала в темата )
Някакво видео практика - но само ПРАНАЯМА да препоръчате ?

Заповядай:
https://www.youtube.com/watch?v=21Yh-AKG9OM&t=1443s
https://www.youtube.com/watch?v=cUlTaERzzgk&t=1431s
https://www.youtube.com/watch?v=2eZoy4-XFtc

# 700
  • София
Ехааа,чак сега разбрах,че Боховката е украинка. Тук и я чух да говори на руски. Ама вие сигурно знаете?

https://www.youtube.com/watch?v=ZTP0ycIrmZs

# 701
Ехааа,чак сега разбрах,че Боховката е украинка. Тук и я чух да говори на руски. Ама вие сигурно знаете?

https://www.youtube.com/watch?v=ZTP0ycIrmZs

Марк също е с украИнски произход. Blush

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 16:36 от TuЛи

# 702
Heart Decoration Здравейте и от мен.. и аз съм сред начинаещите. Преди няколко години започнах да практкувам йога, тогава ходех в зала. Чувствах се добре и ми беше приятно да ходя. Но след като инструкурката си смени мястото и залата. Спрях, опитах на други места, но не ми допадна атмосферата тогава. Опитвах и сама с различни водени клипчета, но не стигах до онова приятно усещане и дълбоко потапяне, когато ходех в залата. Сега отново се появи вътрешния порив да се завърна към йога, като стил и в момента, от който най - много  добре се чувствам е ин йогата. След практика се чувствам много добре и заредена.  Simple Smile Ще ви следя.

# 703
Момичета, ето ви един йога на 54 години с две дискови хернии и протрузия ( надявам се с минимални остатъци) човек, който не можеше да се наведе да си върже обувките, да седи седнал в една позиция и 10 минути! С постоянство, с много натиск( от обич) от моя страна, с много болки в началото и с овенският му инат, постига все повече. Мост! Скорпион и други немислими за него пози вече са на 70%:)
Гордея се с напредъка му много, че има по- малко болки, че подобри общото си състояние, че разви баланс, гъвкавост, концентрация. Той не е спортувал нищо от ученически години. Беше истински Буратино:) Но ето че можело:)

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 10:32 от JACKLIN*

# 704
  • София
JACKLIN
Поздравления и за Вас, и за съпруга Ви. С обич и постоянство всичко се постига. И аз имам един подсрекател, който като ми каже:"Ще правиш ли нещо(йога се има впредвид) или ще си тръгваш?" и ми идва веднага желанието да се опъна на постелката. Даже по едно време заедно правехме Петимата тибетци. Аз после си продължих с йогата, а той взе да мързелува и сега ми се оплаква.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 19:54 от Emsi696

Общи условия

Активация на акаунт